Η ανιστόρητη προσβολή που έγινε συνήθεια: Για «κομμουνιστοσυμμορίτες» μίλησαν πάλι στελέχη της ΕΑΑΣ στη γιορτή μίσους στο Βίτσι

Νέο ακροδεξιό «πάρτι» στο Βίτσι παρουσία κυβερνητικών βουλευτών

Με τις ίδιες ανιστόρητες και προσβλητικές εκφράσεις πραγματοποιήθηκε και φέτος η γιορτή μίσους στο Βίτσι, με τη συμμετοχή αυτή τη φορά βουλευτών της ΝΔ, προέδρων δεξιών μικρών κομμάτων (Δημιουργία Ξανά και Νέα Δεξιά), εκπρόσωποι του Κασιδιάρη, αλλά και της Χρυσής Αυγής, όπως και πλήθος… αυτόφωτων προέδρων διαφόρων φιλοβασιλικών ενώσεων.

Συγκεκριμένα, η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, η οποία διοργάνωσε την εκδήλωση φρόντισε όπως φαίνεται να δώσει από νωρίς το στίγμα της, με τον πρόεδρο του παραρτήματος Καστοριάς να κάνει λόγο από μικροφώνου για «κομμουνιστοσυμμορίτες» και «αντισυμμοριακού πολέμου», αναφερόμενος βεβαίως στον Εμφύλιο Πόλεμο.

Συγκεκριμένα, ο Ηλίας Τζωρτζόπουλος, υποστράτηγος ε.α. και πρόεδρος του παραρτήματος Καστοριάς της ΕΑΑΣ, είπε επί λέξει στην εκδήλωση στο Βίτσι, στις 29/8/2021:

«Προσκλητήριο πεσόντων. Πεσόντες κατά τις μάχες Βίτσι Γράμμου αξιωματικοί και οπλίτες των εθνικών ενόπλων δυνάμεων τα έτη 48-49 […]. Έπεσαν ηρωικώς μαχόμενοι για την ελευθερία της πατρίδας εναντίον των Κομμουνιστοσυμμοριτών. […] Πεσόντες υπέρ πατρίδος καθόλη τη διάρκεια του αντισυμμοριακού πολέμου. Άνδρες των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και της πρώην βασιλικής χωροφυλακής […] Έπεσαν ηρωικώς μαχόμενοι για την ελευθερία της πατρίδας εναντίον των Κομμουνιστοσυμμοριτών». 

To επίμαχο απόσπασμα στο 8.45 του παρακάτω βίντεο

Αξίζει στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι η προκλητική χρήση τέτοιων όρων από στελέχη της ΕΑΑΣ έχει συνδυαστεί και με δικαστική επίθεση κατά του γνωστού δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου, ο οποίος εγκάλεσε την οργάνωση για τον προκλητικό και ανιστόρητο λόγο που χρησιμοποιεί.

Συγκεκριμένα, η Ένωση Αποστράτων έχει καταθέσει αγωγή εναντίον του Νίκου Μπογιόπουλου για όσα είπε σε ραδιοφωνική του εκπομπή και τα οποία συμπυκνώνονται και σε κείμενό του με τίτλο «Προς διοικούντες την Ενωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού» (το οποίο περιλαμβάνει και παλαιότερο κείμενο με τίτλο «Οι “κομμουνιστοσυμμορίτες”, οι κατσαπλιάδες του Βαν Φλιτ και τα τσιράκια του Πάιατ»), ζητώντας 70.000 ευρώ για ηθική βλάβη, αλλά και τη φυλάκισή του για 6 μήνες «ως μέσον εκτελέσεως της απόφασης που θα εκδοθεί».

Είναι ενδεικτικό ότι στο συγκεκριμένο κείμενο ο Νίκος Μπογιόπουλος εξηγεί ακριβώς τα στοιχεία που καταστούν τις συγκεκριμένες μαζώξεις «γιορτές μίσους» και όχι μνήμης όπως διατείνονται οι διοργανωτές της. Γράφει συγκεκριμένα μεταξύ άλλων:

«Κατ’ αρχάς να το ορίσουμε: Γιορτές μίσους δεν είναι αυτές όπου οι άνθρωποι συναθροίζονται για να τιμήσουν τους νεκρούς τους και να κρατήσουν ζωντανές τις μνήμες. Γιορτές μίσους είναι εκείνες που οι οργανωτές τους τις στήνουν για να κραυγάσουν το μίσος κατά των αντιπάλων τους, για να διακορεύσουν την Ιστορία, για να παραχαράξουν την αλήθεια, για να ξεφαντώσουν με αλλαλαγμούς και ψεύδη υπέρ του μισανθρωπισμού. […] Στους νόμους του ελληνικού αστικού κράτους (ΝΟΜΟΣ υπ’αριθ. 1863/1989 ΦΕΚ 204/Α/18-9-1989 Άρση των συνεπειών του εμφυλίου πολέμου 1944-1949) που οι ομνύοντες στο Εθνος αξιωματικοί ορκίζονται ότι τους τηρούν και τους σέβονται, που οι αστικές κυβερνήσεις, οι πρωθυπουργοί και οι υπουργοί επίσης ορκίζονται στο αστικό Σύνταγμα και ενώπιον παπάδων για την διαφύλαξη και την τήρησή τους, αναφέρεται ότι στην Ελλάδα από την εκδίωξη των γερμανικών ναζιστικών στρατευμάτων μέχρι το 1949 δεν διεξήχθη κανένας “συμμοριτοπόλεμος” αλλά εμφύλιος πόλεμος.  Και ότι στη χώρα δεν αντιπαρατέθηκαν κυβερνητικοί με “συμμορίτες”, αλλά οι κυβερνητικοί με τον Δημοκρατικό Στρατό».

Ωστόσο, η ΕΑΑΣ φαίνεται ότι επιμένει, στους προσβλητικούς όρους περί «κομμουνιστοσυμμοριτών», ακόμη και σήμερα, παρουσία μάλιστα κυβερνητικών βουλευτών.

«Γίνετε η φωνή μας»: Διαδηλώσεις αλληλεγγύης σε όλο τον κόσμο για τις εξεγερμένες γυναίκες στο Ιράν

«Γίνετε η φωνή μας»: Διαδηλώσεις αλληλεγγύης σε όλο τον κόσμο για τις εξεγερμένες γυναίκες στο Ιράν

«Γυναίκες, ζωή, ελευθερία», είναι ένα από τα συνθήματα που φωνάζουν οι διαδηλωτές στις δυναμικές πορείες…

«Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων»: Συγκέντρωση και διαμαρτυρία έξω από το Δημαρχείο την Τρίτη, 4 Οκτωβρίου

«Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων»: Συγκέντρωση και διαμαρτυρία έξω από το Δημαρχείο την Τρίτη, 4 Οκτωβρίου

Ανένδοτοι οι κάτοικοι των Εξαρχείων προμηνύουν έναν ανυποχώρητο αγώνα ενάντια στον «εξευγενισμό» της γειτονιάς.

Φλώρινα: Καταδικασμένος για ασέλγεια και αποπλάνηση ανήλικου παιδιού κυκλοφορούσε ελεύθερος στην πόλη

Φλώρινα: Καταδικασμένος για ασέλγεια και αποπλάνηση ανήλικου παιδιού κυκλοφορούσε ελεύθερος στην πόλη

Ο 40χρονος είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 15 ετών στην Κρήτη. Έφτασε στη Φλώρινα και…