Η Ακρίτα για την έμφυλη βία: «Όλες μαζί, καμία μόνη. Μέχρι να μετρηθούμε και να μη λείπει καμία αδελφή μας»

Τόνισε ότι δυστυχώς τα Σώματα Ασφαλείας δεν είναι ακόμα τόσο καλά εκπαιδευμένα στην αντιμετώπιση τέτοιων περιπτώσεων, επισημαίνοντας ότι πολλές φορές η κατάσταση αυτή δημιουργεί στο θύμα την ανασφάλεια ότι θα είναι ανούσιο να ζητήσει βοήθεια

ακριτα 2

Τον διαρκή αγώνα μέχρι την οριστική εξάλειψη του φαινομένου της βίας κατά των γυναικώ​ν έδωσε ως υπόσχεση η βουλευτής Επικρατείας και αναπλ. τομεάρχης Δικαιοσύνης, αρμόδια για τα δικαιώματα & την ισότητα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Έλενα Ακρίτα, στην ομιλία της κατά τη διάρκεια της σχετικής Επετειακής αναφοράς στην ολομέλεια της Βουλής.

Η Έλενα Ακρίτα έκανε λόγο για στρεβλά και παρωχημένα φίλτρα και στερεότυπα -που δυστυχώς αναπαράγονται ακόμα και σήμερα στην ελληνική κοινωνία και θεωρούν φυσιολογικό το εξουσιαστικό σχήμα που θέλει τον άντρα αφέντη και τη γυναίκα περίπου ως ιδιοκτησία του– τονίζοντας πως αυτές οι αντιλήψεις θρέφουν δυστυχώς τα φαινόμενα των γυναικοκτονιών και των εν γένει κακοποιητικών συμπεριφορών.

Η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. χαρακτήρισε ως εξαιρετικά χρήσιμο τον ρόλο της Πολιτείας στην αντιμετώπιση του φαινομένου, κάνοντας λόγο για την απόλυτη αναγκαιότητα της ύπαρξης ενός καλά οργανωμένου, άρτιου επιστημονικά και τεχνοκρατικά κρατικού σχεδίου στήριξης, προστασίας, φροντίδας και ενσυναίσθησης μιας γυναίκας, από την πρώτη στιγμή που μπαίνει σε ένα αστυνομικό τμήμα για να καταγγείλει κακοποίηση, μέχρι την ώρα που θα κληθεί να ξανασταθεί στα πόδια της, προκειμένου να βρει μια δουλειά και να μπορέσει να ζήσει τον εαυτό της και την οικογένειά της.

Τέλος, η Έλενα Ακρίτα επεσήμανε ένα στοιχείο που δυστυχώς δεν έχει τύχει ακόμα της σημασίας που θα έπρεπε να κατέχει στον πολιτικό διάλογο και δεν είναι άλλο από τη συμπερίληψη στη σχετική συζήτηση όχι μόνο των γυναικών, αλλά όλων των θηλυκοτήτων, ολοκληρώνοντας με ένα μήνυμα: “Η κοινωνία δεν θα αλλάξει από τη μια μέρα στην άλλη. Διαρκής αγώνας στα σπίτια, στους χώρους δουλειάς, στις συλλογικότητες, στην Αυτοδιοίκηση, στο Κοινοβούλιο, παντού. Θα τον δώσουμε αυτό τον αγώνα. Μέχρι τη στιγμή που καμία από εμάς δεν θα φοβάται πια. Μέχρι την ημέρα που όλες οι γυναίκες και όλες οι θηλυκότητες θα μετρηθούμε και δεν θα λείπει καμία αδερφή μας. Θα μετρηθούμε και θα προχωρήσουμε μπροστά, κρατώντας η μία το χέρι της άλλης. Όλες μαζί, καμία μόνη”.

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…