Newsroom

Newsroom

Χυδαίος διαγωνισμός ομορφιάς “Μις Στρινγκ” με 8χρονα κορίτσια

Ένα σοκαριστικό διαγωνισμό ομορφιάς διοργάνωσε  η Κολομβία με τίτλο «Μις Στρινγκ» με οκτάχρονα κορίτσια να φοράνε προκλητικά μαγιό. Ο διαγωνισμός…

kolomvia 0

Ένα σοκαριστικό διαγωνισμό ομορφιάς διοργάνωσε  η Κολομβία με τίτλο «Μις Στρινγκ» με οκτάχρονα κορίτσια να φοράνε προκλητικά μαγιό. Ο διαγωνισμός της ντροπής όπως ήταν αναμενόμενο  προκάλεσε σάλο στην Κολομβία  μια χώρα με διαδοχικά κρούσματα παιδικής πορνείας.

Το κύμα αγανάκτησης σάρωσε τα κοινωνικά δίκτυα, δύο ημέρες μετά τη διεξαγωγή του διαγωνισμού που πραγματοποιηθεί την Κυριακή, στο πλαίσιο ενός ετήσιου φεστιβάλ στην πόλη Μπαρμπόσα στα βορειοανατολικά της Κολομβίας.

Ο δήμαρχος της πόλης είχε το θράσος σε συνέντευξη να δώσει εξηγήσεις λέγοντας ότι «Εγώ ποτέ δεν ενθάρρυνα τα κορίτσια σε ακατάλληλες ή χυδαίες στάσεις. Εμείς απλά θέλουμε να προωθήσουμε την άμυνα του οργανισμού, την περιποίηση του σώματος».
Απόλυτα αντίθετη με αυτή την πρωτοβουλία, είναι η επικεφαλής των υπηρεσιών προστασίας για τα παιδιά, Κριστίνα Πλάζες η οποία με ανάρτησή της στο Twitter, χαρακτήρισε το διαγωνισμό «ντροπή», που προκαλεί μια «συνολική παραβίαση των δικαιωμάτων των παιδιών». Χαρακτηρίζοντας «φρικτούς και ανεύθυνους» τους γονείς που επέτρεψαν τη συμμετοχή των παιδιών τους στο διαγωνισμό η Κριστίνα Πλάζες ανακοίνωσε την πρόθεσή της «να επανεξετάσει την υπόθεση με τους δικηγόρους για να καθορίσουν τις κατάλληλες ενέργειες» εναντίον των διοργανωτών του διαγωνισμού, των χορηγών αλλά και των γονέων.