ΜΑ

ΜAΚΗΣ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ

Χτίζει νέο κόμμα η Δεξιά;

  Του Μάκη Ανδρονόπουλου   Δεν είναι η δημοσκόπηση της PULSE RC που δημοσίευσε η «Εφημερίδα των Συντακτών» και η…

polydoras 4

 

 
Δεν είναι η δημοσκόπηση της PULSE RC που δημοσίευσε η «Εφημερίδα των Συντακτών» και η οποία δίνει προβάδισμα 2,5% στον ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν πανικοβάλει το σύστημα και το Μαξίμου. Είναι οι μυστικές δημοσκοπήσεις που κάνουν οι πρεσβείες και οι οποίες δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ με δυναμική αυτοδυναμίας και βγάζουν δεύτερο κόμμα την Χρυσή Αυγή, με τη Νέα Δημοκρατία πίσω στο 13% και ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ … εκτός. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Παρατηρητές εκτιμούν ότι οι επίσημες δημοσκοπήσεις είναι «πειραγμένες». Τελευταία μάλιστα προσπαθούν να «βάλλουν» στην ευρωβουλή και το ΚΚΕ. Είναι προφανές ότι το σύστημα θα κάνει τα πάντα για να κόψει τη φόρα στο ΣΥΡΙΖΑ.  
Επειδή μάλιστα οι χρυσαυγίτες έχουν σαφώς υπονοήσει plan B, δηλαδή τη δημιουργία άλλου κόμματος «καθαρού» από τα βάρη της ΧΑ και επειδή οι ΑΝΕΛ δεν τραβάνε, φαίνεται πως πάει να στηθεί ένα νέο μόρφωμα δήθεν ή και ορίτζιναλ αντιμνημονιακό που θα μπορούσε ενδεχομένως να συνεργαστεί  με τη ΝΔ για να «σωθεί» η παρτίδα. Δεν ξέρουμε αν η ρητορική και η διαγραφή του Πολύδωρα είναι σε συνεννόηση με τη Συγγρού ή με κάποιο νέο μεγάλο σπόνσορα, ή τα κάνει όλα αυτά μόνος του ως «σαμουράι», αλλά και η ταυτόχρονη ανεξαρτητοποίηση της Ραχήλ μάλλον κάτι σημαίνει.
Το ΛΑΟΣ μας τελειώνει με τις ευρωεκλογές και ο Πολύδωρας θα προχωρήσει, καθώς χιλιάδες δυσαρεστημένοι δεξιοί  ψάχνουν τη σανίδα σωτηρίας τους, άρα οσονούπω θα δούμε νέο δεξιό κόμμα. Μπορεί ο Πολύδωρ να οραματίζεται την Ελιά της Δεξιάς, ή ακόμη το γκρέμισμα και το ξαναχτίσιμο της πολυκατοικίας. Μπορεί να ελπίζει σε ένα 7% από τη ΝΔ, σε ένα 2% από τους ΑΝΕΛ και άλλο τόσο από την ΧΑ, συν ένα χοντρό πακέτο από το 29% των αναποφάσιστων. Δηλαδή, μπορεί να φαντασιώνεται ακόμη κι ένα 15% plus. Θα είναι ένας απρόσμενος παίκτης που όμως μπορεί να δώσει και ψήφο ανοχής σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αν τα βρούνε στη διαχείριση του ευρωπαϊκού προβλήματος.
Οι ευρωεκλογές δημιουργούν ευκαιρίες για νέα σχήματα. Να δούμε και τι θα γίνει και στο ΠΑΣΟΚ που τρίζει και αντιλαμβάνεται πως μόνο αν στηρίξει ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να επιβιώσει. Οι ειδικοί εκτιμούν πως το υπό διαμόρφωση αντιμνημονιακό τόξο μπορεί να ξεπεράσει το 65% (ΣΣ: σε αυτό δεν περιλαμβάνεται το ΚΚΕ).
 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…