Newsroom

Newsroom

Χρυσαυγίτες αποκάλεσαν Ναζί δημοσιογράφο του BBC (Βίντεο)

Στην κυριολεξία “έφαγε πόρτα” ο παρουσιαστής της εκπομπής Today του BBC, John Humphrys όταν προσπάθησε να κάνει μια συνέντευξη στα…

Στην κυριολεξία “έφαγε πόρτα” ο παρουσιαστής της εκπομπής Today του BBC, John Humphrys όταν προσπάθησε να κάνει μια συνέντευξη στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων.

Ο Βρετανός δημοσιογράφος θυμόταν την ευκολία με την οποία μπορούσε παλιότερα κάποιος να κλείσει μια συνέντευξη με τον εκπρόσωπο του κόμματος της Χρυσής Αυγής ή να εντοπίσει μέλη του κόμματος.
«Νεαροί με πολύ κολλητά μαύρα μπλουζάκια και τατουάζ που θυμίζουν πολύ σβάστικα σύχναζαν σε περιοχές όπου είχαν μεγάλη υποστήριξη», λέει.

Αφού δεν κατάφερε να κλείσει από τηλεφώνου μια συνέντευξη, αποφάσισε να περάσει απλά από τα γραφεία και να χτυπήσει την πόρτα.

Όταν όμως έφτασε εκεί, μέλη του κόμματος ανάγκασαν τον κάμεραμαν του να μη βιντεοσκοπεί και ζήτησαν από τον John Humphrys να φύγει γιατί είναι Ναζί, όπως όλοι οι δημοσιογράφοι.

Ένας άνδρας που είχε αναλάβει χρέη μεταφραστή, ενημέρωσε τον δημοσιογράφο πως δε μπορεί ούτε πλάνα να πάρει ούτε συνέντευξη γιατί μπορεί να διαστρεβλώσει ουσιαστικά τα όσα θα του πουν.

«Εμείς δε μιλάμε» του λέει ο άνδρας που μιλάει ελληνικά και όταν ο John Humphrys τον ρωτάει γιατί δε θέλουν να τραβήξει η κάμερα τα πρόσωπά τους και τι φοβούνται, η απάντηση που παίρνει είναι η εξής: «Γιατί εσείς είστε οι ναζί, όχι εμείς».

«Όλοι οι δημοσιογράφοι, πες του, είναι ναζί όχι εμείς. Δεν πιστεύετε στη δημοκρατία, είστε ναζί», είπε στον μεταφραστή ο άνδρας που δεν άφηνε τον Βρετανό δημοσιογράφο να μπει στα γραφεία. Ο μεταφραστής εξηγεί πως δεν αποκαλεί εκείνον, προσωπικά, ναζί, αλλά όλους τους δημοσιογράφους.

«Με το να είμαι δημοσιογράφος είμαι ένοχος πως είμαι ναζί. Αντίθετα από εκείνον που είναι δημοκράτης κι εγώ όχι… Άντε να καταλάβεις» κλείνει το video ο John Humphrys.