Newsroom

Newsroom

Το χρονικό των ανατροπών. Συνεχής ενημέρωση.

Μπαράζ δηλώσεων άρνησης να παράσχουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπανδρέου και «όχι» στο δημοψήφισμα που θέτει σε κίνδυνο την παραμονή…

Μπαράζ δηλώσεων άρνησης να παράσχουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπανδρέου και «όχι» στο δημοψήφισμα που θέτει σε κίνδυνο την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, ξεσήκωσε το «όχι» του Ευάγγελου Βενιζέλου στο δημοψήφισμα. Διαβάστε λεπτό προς λεπτό για τις καταιγιστικές εξελίξεις.

20.09
Αμέσως μετά το τέλος της ομιλίας του Α. Σαμαρά από το βήμα της βουλής σύσσωμη η ομάδα της Ν.Δ. αποχώρησε από την αίθουσα.

19.06
“Θα έπρεπε να παραιτηθεί η κυβέρνηση” δήλωσε η Βάσω Παπανδρέου λίγα λεπτά μετά την ομιλία του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου και του Ευαγ. Βενιζέλου στη Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.

18.50
Ευάγγελος Βενιζέλος: “Το πρώτο που πρέπει να γίνει αμέσως είναι να επιβεβαιώσουμε προς του εταίρους μας ότι η Ελλάδα θα κάνει αμέσως όλα όσα πρέπει να γίνουν για την εφαρμογή της απόφασης της 26 Οκτωβρίου.

Ο πρωθυπουργός θα στείλει σχετική επιστολή στους ομολόγους του όπως και εγώ στους δικούς  μου για το πλαίσιο στο οποίο  κινείται  η πατρίδα μας.

Η κυβέρνηση ανακοινώνει επισήμως, όπως δήλωσε και ο πρωθυπουργούς ότι  δεν προχωράμε στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Πρέπει να αναδείξουμε το γεγονός ότι διαφαίνεται   παράθυρο μια συναίνεσης η οποία θα αλλάξει το κλίμα.

Αυτή η εξέλιξη είναι ιδιαίτερα ευεργετική για την χώρα.”

18.40. Ευάγγελος Βενιζέλος: “Όπως δήλωσε και ο πρωθυπουργός δεν προχωράμε σε διεξαγωγή δημοψηφίσματος”

18.38
Μόλις τελείωσε η ομιλία του πρωθυπουργού  και παίρνει το λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος

18.32. Γ. Παπανδρέου αυτή τη στιγμή στη κοινοβουλευτική ομάδα: “Η σταθερότητα της σημερινής κυβέρνησης είναι προϋπόθεση για οποιοδήποτε βήμα κάνουμε από δω και στο εξής”

18.24
‘Καταστροφική η επιλογή να πάμε τώρα σε εκλογές” δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο Γ. Παπανδρέου και συμπλήρωσε σε άλλο μέρος της ομιλίας του “Κουβαλάμε ένα σταυρό και από πάνω μας πετάνε και πέτρες”

18.05
“Πετύχαμε μια μεγάλη ανάσα με την διαπραγμάτευση που κάναμε” δήλωσε ο Γ. Παπανδρέου στην ομιλία του που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα. “Οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν έχουν πάει χαμένες” και τόνισε “Δικιά μας απόφαση να κάνουμε δημοψήφισμα”

17.55
Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ με τον Γ. Παπανδρέου στο βήμα της βουλής

17.35
«Εκλογές εδώ και τώρα με υπηρεσιακή κυβέρνηση» ζήτησε η Αλέκα Παπαρήγα γενική γραμματέας του ΚΚΕ με δήλωση που έκανε πριν από λίγο στα Μέσα Ενημέρωσης

17.23
«Αποδείξαμε ότι είμαστε αντιεξουσιαστές στην εξουσία και υπηρετούμε τον τόπο. Η ενότητα της παράταξης είναι εκ των ων ουκ άνευ, ενόψει και της αυριανής παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην Βουλή» δήλωσε στο υπουργικό συμβούλιο ο Γιάννης Ραγκούσης και συμπλήρωσε «Επιβάλλεται στο κομματικό σύστημα της χώρας να λειτουργήσει πλέον στην σωστή κατεύθυνση της συνεννόησης και της συναίνεσης με σκοπό την έξοδο της χώρας από την κρίση. Αυτό που επιχειρείται, συμβαίνει στην πιο δύσκολη στιγμή για τον τόπο, από ένα πολιτικό σύστημα που λειτουργεί με αντιθέσεις από το 1974. Δημιουργείται η προσδοκία ότι κάτι νέο μπορεί να υπάρξει και γι’ αυτό πρέπει αν είμαστε πολύ προσεκτικοί».

17.18
Ο Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο χαρακτήρισε καταστροφική την απόφαση για δημοψήφισμα, ζητώντας από τον πρωθυπουργό να την αποσύρει «κι ας παρεξηγηθεί». «Δεν είμαστε γατζωμένοι στην εξουσία» είπε και επισήμανε παράλληλα: «Μην πάρετε την παράταξη μαζί σας. Μην πάτε στο γκρεμό του διχασμού».

17.12
«Αυτή η κυβέρνηση θα καταγραφεί στην ιστορία για την προσπάθεια ου έχει καταβάλει. Είναι αντίστοιχη των κυβερνήσεων Τρικούπη και Βενιζέλου» είπε η Αννα Διαμαντοπούλου στο υπουργικό συμβούλιο και πρόσθεσε: «Η στάση του πρωθυπουργού είναι μια στάση ευθύνης. Με τις εξελίξεις που δρομολογεί ο Γιώργος Παπανδρέου είναι υπεράνω κριτικής.»

16.58
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Σαμαρά: «Με τις σημερινές του δηλώσεις ο κ. Σαμαράς αποκαλύπτει ξεκάθαρα ότι θέλει να αποτελέσει τον συνεγγυητή της μνημονιακής πολιτικής. Η «αντιμνημονιακή» ρητορεία της ΝΔ αντικαταστάθηκε από την άκριτη αποδοχή μιας άγνωστης κατά τα άλλα δανειακής σύμβασης, ενώ μέχρι πρόσφατα, σύμφωνα με στελέχη της ΝΔ, έπληττε ευθέως την εθνική κυριαρχία της χώρας. Όποια κυβέρνηση και αν προκύψει από την παρούσα βουλή θα είναι πλήρως απονομιμοποιημένη από το λαό και ενάντια στα συμφέροντά του. Μόνη λύση η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία».

16.49
Εκλογές ζητά ως εσχάτη λύση με επιστολή του στον πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Γιώργος Καρατζαφέρης

16.39
Αποχώρησε από την αίθουσα που γινόταν το έκτακτο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

16.34
Κ. Γείτονας στο real fm :«Οδεύουμε προς νεα κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης. Έκανε ένα βήμα πίσω ο πρωθυπουργός με το δημοψήφισμα και έκανε και ένα βήμα πίσω ο κύριος Σαμαράς θέλοντας να στηρίξει την συμφωνία της 26 οκτωβρίου χρειαζεται μια κυβερνηση μεταβατικη και πρεπει να παμε σε εκλογες».

16.21
Ο Απόστολος Κακλαμάνης χαρακτήρισε τη δήλωση Σαμαρά για τη δανειακή σύμβαση «λυτρωτική για τη χώρα». Όπως πρόσθεσε δεν υπάρχει πλέον λόγος να μιλάμε για δημοψήφισμα και συμπλήρωσε λέγοντας «κλείνει σήμερα η προτελευταία σκηνή της πράξης ενός δράματος, που θα μπορούσε να μην το είχαμε ζήσει, αν πριν δύο χρόνια δεν δίναμε την εντύπωση ότι δεν έχουμε κοινοβούλιο, ότι στη χώρα μας υπάρχει το χάος»

15.56
Πριν λίγη ώρα ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ο κ. Μόσιαλος για το τι είπε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο «Χαιρετίζουμε την στάση της ΝΔ να στηρίξει στην Βουλή την συμφωνία της 26Οκτωβρίου. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι μέχρι σήμερα κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Το δημοψήφισμα αποτελούσε τη μόνη δυνατή λύση επειδή δεν υπήρχε εθνική συναίνεση».

15.21
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στις 5 το απόγευμα θα συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και ο πρωθυπουργός θα μιλήσει κανονικά στο κοινοβούλιο όπου θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης.

15.12
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου δεν ζήτησε την παραίτηση υπουργών του στο έκτακτο υπουργικό συμβούλιο που συγκάλεσε και ανακοίνωσε οτι θα μιλήσει κανονικά το βράδυ στην Βουλή.

14.29
Μόλις μπήκε ο Γ. Παπανδρέου στην αίθουσα του έκτακτου υπουργικού συμβουλίου

14.24
Σύμφωνα με τις ελληνικές πηγές του BBC σε λίγο αναμένεται να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, αμέσως μετά το έκτακτο υπουργικό συμβούλιο. Αναμένεται να επισκεφθεί άμεσα τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και να προτείνει κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας με επικεφαλή το Λουκά Παπαδήμο, σύμφωνα πάντα με το BBC.

14.19
«Υπάρχει εκλεγμένη κυβέρνηση και πρωθυπουργός και αυτοί θα πάρουν τις αποφάσεις» δήλωσε ο Ηλ. Μόσιαλος.

14.17
Κυβέρνηση Εθνικής ενότητας ζητά ο κ Καρατζαφέρης και πρόσθεσε ότι «εύχομαι εκείνοι που μπορούν να επιβάλουν αυτή την κατάσταση δεν θα ‘κολώσουν’ την τελευταία στιγμή»

14.14
Με ήδη δύο ώρες καθυστέρηση αναμένεται να αρχίσει το έκτακτο υπουργικό συμβούλιο

13.59
Προσωρινή μεταβατική κυβέρνηση ώστε να οδηγηθούμε άμεσα σε εκλογές ζήτησε ο Αντώνης Σαμαράς.

13.54
Ο κ. Ρέππας μπαίνοντας από τη Βουλή έκανε δηλώσεις τονίζοντας ότι στέκεται στο πλευρό του πρωθυπουργού αφού είναι υπεύθυνος και θα κάνει τα πάντα για να είναι καλύτερη η θέση της Ελλάδας. Είπε χαρακτηριστικά ότι ο πρωθυπουργός Παπανδρέου έχει ήδη διατυπώσει συγκεκριμένες θέσεις στην αξιωματική αντιπολίτευση για να εισπράξει άρνηση. Η ΝΔ τόνισε πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

13.50
Τον πρόεδρο της Δημοκρατίας θα επισκεφτεί ο Γιώργος Παπανδρέου, αμέσως μετά από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, σύμφωνα με τη ΝΕΤ.

13.48
Αλέξης Τσίπρας: «Η μόνη εθνική σωτηρία είναι να μιλήσει ο λαός οποιαδήποτε άλλη σκέψη και κίνηση είναι ωμή απόπειρα εκτροπής. Ζήτημα δημοκρατικής νομιμοποίησης υπάρχει και για την ίδια την Βουλή η οποία δεν ανταποκρίνεται στην λαική επιθυμίας. Προτείνουμε στις 4 Δεκεμβρίου εκλογές».

13.34
«Αισθάνομαι βαθιά προσβεβλημένη από το ύφος των δηλώσεων Μέρκελ – Σαρκοζί, σε αυτή την δύσκολη στιγμή που ζει η Ελλάδα πρέπει να παραμείνουμε στο ευρώ με αυτή την εξαιρετικά επιτυχημένη συμφωνία της 26 Οκτωβρίου» δήλωσε η Ά. Διαμαντοπούλου.

13.31
Σύμφωνα με πληροφορίες του ραδιοφωνικού σταθμού ΒΗΜΑ FM ο πρωθυπουργός θα τηρήσει σκληρή στάση απέναντι σε όλους όσους τον αμφισβητούν και θα οδηγήσει τα πράγματα σε σύγκρουση. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα απαιτήσει την ανανέωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του με κάλπη.

13.25
«Προχθές στο υπουργικό συμβούλιο είπα όχι στο δημοψήφισμα, ότι αυτό οδηγεί στη καταστροφή. Δεν εισακούστηκα. Σημασία έχει να σώσουμε ότι σώζεται, να είμαστε ενωμένοι και να αποφύγουμε διχαστικές ενέργειες» δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος και συμπλήρωσε: «Η χώρα χρειάζεται να είναι ενωμένη να υπάρχει σύνεση και συνεννόηση. Θεωρώ πως κάθε συνεδρίαση έχει ως σκοπό την αποφυγή του διχασμού, είναι μια απόπειρα αποτελεσματική να κρατήσουμε τη χώρα στην Ευρωπαική Ένωση, στην Ευρωζώνη, στο Ευρώ»

13.16
Σύμφωνα με πληροφορίες του ραδιοφωνικού σταθμού Βημα fm, ο προεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς, θα ζητήσει με ανακοίνωση του, κυβέρνηση συνεργασίας για λίγες εβδομάδες. Επίσης σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα ζητήσει κύρωση της συμφωνίας αλλά όχι του εφαρμοστικού νόμου.

13.02
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν προτίθεται να συγκαλέσει το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών.

12.54
«Το θέμα του δημοψηφίσματος ουσιαστικά έχει λήξει. Αυτό που προέχει τώρα είναι η διασφάλιση της σταθερής πορείας της χώρας», δήλωσε ο Δημήτρης Κουσελάς.

12.33
Για κυβέρνηση εθνικής ενότητας μιλά και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης στον real fm ώστε να σταθεροποιηθεί η χώρα. Όπως εξηγεί «αυτό θα αποτελεί υπεύθυνη και σοβαρή εξέλιξη».

12.23
Χωρίς δηλώσεις εισήλθε στη Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

12.17
«Υπάρχει ιεράρχηση που πρέπει να σεβαστούμε όλοι. Προέχει η υπόσταση της χώρας, η ευρωπαϊκή της προοπτική και δεύτερον οι ομαλές πολιτικές εξελίξεις. Αυτά πρέπει να μας καθορίσουν. Αυτό πρέπει να έχουν στο μυαλό τους όλοι και πάνω απ΄ όλους ο πρωθυπουργός. Ομαλά να φύγουμε από το αδιέξοδο. Να επισκεφτεί τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να καλέσει τα κόμματα, να υπογραφεί η σύμβαση και μετά από ένα τρίμηνο να πάμε σε εκλογές», δήλωσε ο Τηλέμαχος Χυτήρης.

12.11
«Καταλλαγή και πατρίδα. Σπάνια ακούω τη δεύτερη λέξη να προφέρεται. Όλοι θα τα αποδεχθούμε αυτά κάποια στιγμή, για να μην σφαγούμε σ΄αυτόν τον τόπο. Τα νιάτα χρειάζονται για την πατρίδα, όχι για άλλα…», δήλωσε ο Απόστολος Κακλαμάνης προσερχόμενος στη Βουλή.

12.08
«Θα ακούσω πρώτα τον πρωθυπουργό στο υπουργικό συμβούλιο και μετά θα τοποθετηθώ» δήλωσε έξω από την Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής και συμπλήρωσε «Η δημοκρατία έχει τους κανόνες της και
η ηθική τους δικούς της. Ψυχραιμία πάνω από όλα και υπευθυνότητα».

11.54
Χρειαζόμαστε μία Κυβέρνηση Εθνικής ενότητας με χρονοδιάγραμμα και μετά να πάμε σε εκλογές δήλωσε στον ΣΚΑΪ η Ντόρα Μπακογιάννη: «Το σημερινό αποτέλεσμα δεν είναι τυχαίο. Φτάσαμε σε μία κυβέρνηση η οποία σπατάλησε χρόνο και χρήμα, φτάσαμε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, και στα πρόθυρα εξόδου από το ευρώ» και πρόσθεσε: «Πρέπει πρώτα να βεβαιωθούμε πως οι Ευρωπαίοι εταίροι μας θα έχουν απέναντι τους μία αξιόπιστη Ελλάδα, μία κυβέρνηση εθνικής ενότητα που θα εφαρμόσει πολιτική και τις αποφάσεις της 26 Οκτωβρίου και μετά να πάμε σε εκλογές και οι έλληνες να επιλέξουν την κυβέρνηση τους».

11.52
Κατερίνα Μπατζέλη, βουλευτής ΠΑΣΟΚ στον real fm : «Το δημοψήφισμα εφόσον αποφασιστεί θα πρέπει να αποτελεί παρελθόν, θα πρέπει να ξεχαστεί θα πρέπει να προχωρήσουμε σε συναινετική διακυβέρνηση ή από πολιτικούς που γνωρίζουν την διαχείριση και μάλιστα σε περίοδο κρίσης αυτή την χώρα .

11.49
Λιάνης: «Ήρθε η ώρα μεγάλης εθνική ευθύνη για τον Παπανδρέου να ακυρώσει τον δημοψήφισμα και να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές».

11.46
Σύμφωνα με πληροφορίες που ακούστηκαν στον real fm από λεπτό σε λεπτό αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας που για πρώτη φορά δέχεται τη Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας.

11.38
Υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος τάσσεται ο βουλευτής Α’ Αθήνας του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Κουβέλης, την στιγμή που σχεδόν σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος αντιδρά έντονα στο ενδεχόμενο να τεθεί ερώτημα για την παραμονή ή όχι της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. «Γιατί διαφωνούμε να πουν οι Έλληνες τη γνώμη τους; Γιατί φοβόμαστε ότι οι Έλληνες δεν θα θέλουν την παραμονή στο ευρώ;» διερωτάται, σημειώνοντας ότι «θα προτιμούσα το πολιτικό σύστημα να θεωρεί τη συμμετοχή του λαού επιτυχία».

11.28
Με γραπτή δήλωση του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νάσος Αλευράς χαρακτηρίζει «αστόχαστη και κοντόφθαλμη» την απόφαση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος και συνεχίζει λέγοντας «η χώρα δοκιμάζεται από βαθιά κρίση και έλλειμμα ηγεσίας, το πολιτικό σύστημα κρύβεται και δεν τολμά να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν για τη διαφύλαξη της ευρωπαϊκής ταυτότητας της χώρας».

11.24
«Το θέμα αξιοπιστίας του πρωθυπουργού είναι θέμα αξιοπιστίας της χώρας δήλωσε πριν από λίγο στον real fm ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κρεμαστινός. «Αν πάρει πίσω το δημοψήφισμα η αξιοπιστίας της χώρας δεν είναι αξιοπιστία μια χώρας ευρωπαικής χώρας αλλά μιας άλλης .Το δημοψήφισμα στερείται αντικειμένου .Θα ήθελα να υπαρχει κοινωνική γαλήνη δυστυχώς όμως αυτό δεν γίνεται. Η κυβέρνηση ενοτητας ειναι η έσχατη κοινοβουλευτική λύση αν όμως επαναληφθεί το σκηνικό της κυβερνήσεως Ζολώτα θα αποτελεί μια αποτυχία»

11.22
Αναβλήθηκε η συνάντηση του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη, με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι.

11.20
Σύμφωνα με πληροφορίες ένα από τα σενάρια που κυκλοφορούν είναι ο πρωθυπουργός να ζητήσει την παραίτηση των υπουργών του στο υπουργικό συμβούλιο και να συγκαλέσει κοινοβουλευτική ομάδα αμέσως μετά.

11.18
«Αυτό που βιώνουμε είναι μια επικίνδυνη κυβέρνηση» είπε η Ελίζα Βόζεμπεργκ από το βήμα της Βουλής και πρόσθεσε «μοιραία κυβέρνηση επικίνδυνη για την πατρίδα και εξαιρετικά επιζήμια για τις επόμενες γενιές».

11.10
Από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδ. Βουδούρης ζήτησε κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας καλώντας τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να πάρει πρωτοβουλία για να συγκληθεί άμεσα εθνικό πολιτικό συμβούλιο για να αποφευχθεί όπως είπε, η εθνική καταστροφή.

11.05
« Ο κυριος Παπανδρεου δεν αντιπροσωπεύει του βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αντιπροσωπεύει το στενό οικογενειακό του περιβάλλον» δήλωσε πριν απο λίγο ο Σιμος Κεδίκογλου στην Βουλη και πρόσθεσε «Αν ο κυριος Παπανδρεου θελει με αυτο τον τρόπο να αποδρασει δεν θα τον αφησουμε».

11.02
«Να τελειώσει σήμερα το θέμα αυτό, του ανύπαρκτου θέματος δημοψηφίσματος» δήλωσε νωρίτερα η Σ.Μερεντίτη, ενώ όταν ρωτήθηκε για το θέμα της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης είπε: «Συνδέω τα πάντα με την αδιαπραγμάτευτη θέση μας στην Ευρωζώνη».

11:00
Ο εκπρόσωπος Τύπου κος Μιχελάκης της ΝΔ δεν πήρε σαφή θέση στις ερωτήσεις δημοσιογράφων για τον αν συμφωνεί η ΝΔ σε κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας και επέμεινε στη διενέργεια εκλογών. « Σε λίγες ώρες η ΝΔ θα τοποθετηθεί υπεύθυνα ανάλογα με τις εξελίξεις»

10.57
Μίμης Ανδρουλάκης: Καισαρικού τύπου πολιτικό δίλλημα χαρακτηρίζει το δημοψήφισμα ο Μιμής Ανδρουλακης στο real fm. Eνώ παράλληλα προτείνει κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας μέχρι να σταθεροποιηθεί η Ελλάδα και να ακολουθηθεί με ασφάλεια σε εκλογές.

10.56
Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας ζήτησε και ο Γ. Καρατζαφέρης:«Είχα πει στον πρωθυπουργό ‘Φύγε τώρα για να φύγεις αξιοπρεπώς’. Σήμερα ο κ. Παπανδρέου δεν μπορεί να φύγει αξιοπρεπώς έχει μικρή σημασία το όχι ή το ναι του Παπανδρέου, μεγαλύτερη σημασία έχει το «ναι» του Σαμαρά. Αν πει στις 12 ‘ναι’ ο Σαμαράς, στις 12.15 έχουμε Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας Το πράγμα δεν προχωρά άλλο».

10.51
Μαρία Δαμανάκη: «Έχω ευθύνη να κάνω έκλιση σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να αναθεωρησουν τις θεσεις τους»

10.50
«Δεν παραιτούμαι απο εκλεγμένη εκπρόσωπος και δεν θα παρέχω ψήφο εμπισοσύνης ακόμα και αν ανακαλέσει το δημοψήφισμα ο πρωθυπουργός» δηλωσε η Ευα Καιλή στον real fm

10.48
«Παρελθόν συνιστά ο Παπανδρέου» δήλωσε ο Λιντζέρης, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ καλεί σε Κυβέρνηση Εθνικής ενότητας και ζητά από τον Πρωθυπουργό να οδηγήσει σε ομαλές πολιτικές διαδικασίες.

10.39
Κώστας Καρτάλης: Στους αναποφασιστους για την ψήφο εμπιστοσύνης ο Κώστας Καρτάλης μιλώντας στο real fm. Αρνητικός ως προς το δημοψήφισμα.

10.31
Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο συγκαλεί ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου για τις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης, μετά από τις πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ωρών.

10.29
«Όχι» στην ψήφο εμπιστοσύνης και «όχι» στο δημοψήφισμα και από τη βουλευτή Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Έλενα Παναρίτη.

10.26
Την απόφασή της να μην παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση γνωστοποιεί με επιστολή της προς τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Εύα Καιλή

10.15
“Η μόνη ρεαλιστική πρόταση είναι να συγκροτηθεί άμεσα με πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, με στόχο τη διασφάλιση της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου και μετά να προκηρυχθούν άμεσα εκλογές”, επανέλαβε η Βάσω Παπανδρέου και κάλεσε όλους να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων. “Τα ψέματα τελείωσαν, είναι ώρες ευθύνης για όλους, και για την κυβέρνηση και για την αντιπολίτευση”, διεμήνυσε η πρώην υπουργός.

10.08
Κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ προτείνουν κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας. Υπάρχουν πολλοί έντονες διαφωνίες για το δημοψήφισμα και οι εξελίξεις είναι ραγδαίες.

9.40
Η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν υπάρχει, δήλωσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη και υπογράμμισε την ανάγκη σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας που θα εφαρμόσει τη συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου και στη συνέχεια θα οδηγήσει τη χώρα, μετά την εφαρμογή της συμφωνίας, σε άμεσες εκλογές.

09.35
“H κίνηση Βενιζέλου ανταποκρίνεται στα πιστεύω μου”, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος,απαντώντας σε σχετική ερώτηση, στον τηλεοπτικό σταθμό Alter, τασσόμενος ανοικτά με την άποψη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης να μην γίνει τελικά το προαναγγελθέν από τον Πρωθυπουργό δημοψήφισμα.

9.25
«Η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας είναι δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη» δήλωσε ο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης.«Στερείται οποιουδήποτε νοήματος δημοψήφισμα με το ερώτημα παραμονής ή όχι της χώρας στην ευρωζώνη. Η ΚΟ πρέπει συζητήσει ανοιχτά όλα τα κρίσιμα θέματα και να αποφανθεί με ψηφοφορία για την πορεία της χώρας και της παράταξης».

«Αλλιώς», όπως αναφέρει, «δεν έχει κανένα νόημα η ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση».

8.45
«Θα κάνω ό,τι μπορώ για να μην φτάσουμε στο δημοψήφισμα», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Η κ. Γεννηματά υποστήριξε πως η κυβέρνηση πρέπει να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης, να ακολουθήσει ψήφιση της συμφωνίας για τη νέα δανειακή σύμβαση και στη συνέχεια να δρομολογηθούν εκλογές.

8:40
Την αντίθεσή του σε δημοψήφισμα με θέμα την παραμονή στην ευρωζώνη εξέφρασε και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου, μιλώντας στη ΝΕΤ. Επέμεινε ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να γίνει δημοψήφισμα με αντικείμενο τη δανειακή σύμβαση και απέρριψε το τελεσίγραφο Μέρκελ – Σαρκοζί.

Αγρίνιο: Άγριο οπαδικό επεισόδιο – Επιτέθηκαν σε φίλους του Ολυμπιακού που βγήκαν να πανηγυρίσουν (video)

astynomia skai

Αγρίνιο: Άγριο οπαδικό επεισόδιο – Επιτέθηκαν σε φίλους του Ολυμπιακού που βγήκαν να πανηγυρίσουν (video)

Επίθεση σε τρεις 18χρονους έκαναν άτομα με κουκούλες στο Αγρίνιο

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

1291496

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

«Ήμουν απέναντι. Έπεσαν οι μηχανές, σερνόντουσαν οι αναβάτες. Φωνές, πανικός, ουρλιαχτά», περιέγραψε για ο Αλέξανδρος…