Newsroom

Newsroom

Χριστούγεννα στο πειθαρχικό επειδή κατήγγειλαν τον Πάχτα

Κατήγγειλαν τον Χρήστο Πάχτα για παρανομίες και οδηγούνται στο πειθαρχικό για παράβαση καθήκοντος. Πρόκειται για 9 δημοτικούς συμβούλους του Δήμου…

pahtas

Κατήγγειλαν τον Χρήστο Πάχτα για παρανομίες και οδηγούνται στο πειθαρχικό για παράβαση καθήκοντος. Πρόκειται για 9 δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής, 8 της μείζονος μειοψηφίας και 1 της ελάσσονος, που από το 2011 κατήγγειλαν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης (ΑΔΜΘ) ότι ο Χρ. Πάχτας παράνομα συγκαλεί τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Αριστοτέλη στην Αρναία, και όχι στην Ιερισσό, που έχει οριστεί από το νόμο ως βάση του δήμου. Οπως, επίσης, ότι μετέφερε στην Αρναία και τις οικονομικές και τεχνικές υπηρεσίες του δήμου, και πάλι κατά παράβαση του νόμου.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Σάκη Αποστολάκη στην Ελευθεροτυπία,από το 2011 καταγγέλλουν με αναφορές και ενστάσεις τους στην ΑΔΜΘ ότι όλες οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου που γίνονται στην Αρναία είναι παράνομες και, ως εκ τούτου, παράνομες είναι και οι αποφάσεις που λαμβάνονται από το 2011 στο δημοτικό συμβούλιο. Αλλά η απάντηση της ΑΔΜΘ ήταν ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι «δεν έχουν έννομο συμφέρον» για να προβαίνουν σε καταγγελία του γεγονότος. Στις δε καταγγελίες ότι όλες οι σημαντικές υπηρεσίες του δήμου μεταφέρθηκαν επίσης στην Αρναία, η απάντηση της αρμόδιας επιτροπής της ΑΔΜΘ ήταν ότι «η Αρναία βρίσκεται πιο κοντά στη Θεσσαλονίκη».

Από τότε, οι 9 δημοτικοί σύμβουλοι δεν παρευρίσκονται στις παράνομες αυτές συνεδριάσεις, για να τις καταγγείλουν και με τη στάση τους. Αλλά αντί η ΑΔΜΘ να επιληφθεί αυτεπαγγέλτως της παρανομίας και να επιβάλει τις προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις, αντί να ανταποκριθεί στις καταγγελίες και τις ενστάσεις που έχουν κατατεθεί και να τις εξετάσει, ο γενικός γραμματέας της ΑΔΜΘ, Αθανάσιος Καρούντζος, όχι μόνο υπέγραψε και νομιμοποίησε ο ίδιος όλες τις αποφάσεις που έχει λάβει το δημοτικό συμβούλιο Αριστοτέλη στις συνεδριάσεις του στην Αρναία, αλλά παραπέμπει στο αρμόδιο πειθαρχικό όργανο περί αιρετών, για παράβαση καθήκοντος με το ερώτημα της καθαίρεσης, τους 9 δημοτικούς συμβούλους, τιμωρώντας τους για τη μη συμμετοχή τους στην παρανομία.

Μπορεί… στην Ιερισσό

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας, Μιχάλη Βλαχόπουλο, τη μήνυση δεν υπέβαλε εις βάρος των 9 δημοτικών συμβούλων η αρμόδια υπηρεσία της ΑΔΜΘ, αλλά ο ίδιος ο γ.γ. της ΑΔΜΘ, Αθ. Καρούντζος. Οπως λέει ο Μ. Βλαχόπουλος, από το 2011 έχει καταγγείλει το θέμα και στο υπουργείο Εσωτερικών, αλλά και στην Επιθεώρηση Δημόσιας Διοίκησης, ωστόσο δεν έχει υπάρξει ακόμη καμία απάντηση. Υπογραμμίζει πως δεν ισχύει ο ισχυρισμός ότι ο Χρ. Πάχτας δεν μπορεί να πατήσει στην Ιερισσό, γιατί οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου ξεκίνησαν να γίνονται στην Αρναία από το 2011, πολύ πριν οξυνθεί η κατάσταση στην Ιερισσό, ενώ πηγαίνει στο χωριό κάθε φορά που συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του δήμου.

Ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας, Κώστας Ευθυμίου, δηλώνει ότι για να αλλάξει η έδρα ενός δήμου απαιτείται κατ’ αρχήν απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία πρέπει να σταλεί στο υπουργείο Εσωτερικών, να εγκριθεί και να υπάρξει απόφαση και έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, που θα ορίζει την αλλαγή της έδρας του δήμου. Και υπογραμμίζει ότι κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί.

Παρ’ όλα αυτά, ο γ.γ. της ΑΔΜΘ, Αθ. Καρούντζος, στέλνει τους 9 δημοτικούς συμβούλους στο αρμόδιο πειθαρχικό όργανο για παράβαση καθήκοντος. Το θέμα εξετάζεται σήμερα το πρωί, ενώπιον του αρμόδιου συμβουλίου, στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…