Χρήματα θα ζητήσει και η Ουγγαρία για να αντιμετωπίσει τις μεταναστευτικές ροές

Περισσότερα χρήματα θα ζητήσει η Ουγγαρία από την Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να αντιμετωπίσει τη χειρότερη προσφυγική κρίση μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, σύμφωνα με τα όσα φέρεται να δήλωσε ο αρχηγός του επιτελείου του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν.

1 2344

Περισσότερα χρήματα θα ζητήσει η Ουγγαρία από την Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να αντιμετωπίσει τη χειρότερη προσφυγική κρίση μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, σύμφωνα με τα όσα φέρεται να δήλωσε ο αρχηγός του επιτελείου του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν.

Είπε ότι αυτό που γίνεται τώρα γίνεται με ταπεινωτικό τρόπο.

Η Ουγγαρία είναι μέλος της ζώνης Σένγκεν της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η γειτνίασή της με τη Σερβία και την Ουκρανία, που δεν είναι μέλη της ΕΕ, την καθιστούν πέρασμα για τους μετανάστες. Κατέγραψε περισσότερες από 100.000 αφίξεις μεταναστών μέχρι τώρα φέτος σε σύγκριση με 43.000 ολόκληρο το 2014.
Μόνο τη Δευτέρα, η αστυνομία κατέγραψε 2.093 μετανάστες, που είναι ο υψηλότερος αριθμός μέχρι τώρα φέτος. Η Ουγγαρία κατασκευάζει ένα τείχος στα νότια σύνορά της με τη Σερβία προκειμένου να απωθήσει το αυξανόμενο κύμα μεταναστών.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει δεσμευθεί για τη χορήγηση σχεδόν οκτώ εκατομμυρίων ευρώ σε βοήθεια και διάφορα άλλα μέτρα για την Ουγγαρία. Ωστόσο, ο Γιάνος Λαζάρ, ο αρχηγός του επιτελείου του Όρμπαν, δήλωσε στην καθημερινή εφημερίδα Magyar Hirlap πως χρειάζονται περισσότερα.

“Η Ευρωπαϊκή Ένωση διανέμει τα χρήματα για την προστασία των συνόρων με ταπεινωτικό τρόπο. Τα παλιά κράτη-μέλη έχουν υφαρπάξει τα χρήματα από τα νέα μέλη”, φέρεται να δήλωσε σε μια συνέντευξη ο Λαζάρ.

Συνελήφθη ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ μετά από καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις

Ντεπαρντιέ

Συνελήφθη ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ μετά από καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις

Υπό αστυνομική κράτηση βρίσκεται από το πρωί ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ που βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες…