Newsroom

Newsroom

Χούλιγκαν με καλάσνικοφ σε ραντεβού θανάτου

Νεαρός «γάζωσε» επτά οπαδούς αντίπαλης ομάδας. Τραυματίστηκαν δύο άτομα στα πόδια. Συνελήφθη ως «συντονιστής» της συμπλοκής 22χρονος, γιος αστυνομικού Αποτροπιασμό…

kalasnikof

Νεαρός «γάζωσε» επτά οπαδούς αντίπαλης ομάδας. Τραυματίστηκαν δύο άτομα στα πόδια. Συνελήφθη ως «συντονιστής» της συμπλοκής 22χρονος, γιος αστυνομικού
Αποτροπιασμό στην κοινωνία της Κορίνθου έχει προκαλέσει η αιματηρή συμπλοκή μεταξύ χούλιγκαν του ΠΑΟ και του Ολυμπιακού, με πρωταγωνιστή τον 22χρονο γιο αστυνομικού.
Ενας οπαδός του Ολυμπιακού «γάζωσε» με καλάσνικοφ επτά οπαδούς του ΠΑΟ, σε ένα ραντεβού για να λύσουν τις οπαδικές τους διαφορές, οι οποίες ξέφυγαν από κάθε όριο, με αποτέλεσμα να τραυματίσει δύο από αυτούς στα πόδια, ενώ από θαύμα δεν έγινε μακελειό.
Η συμπλοκή στην Κόρινθο ξεκίνησε από μια προκλητική ενέργεια οπαδών του ΠΑΟ, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, οι οποίοι πανηγυρίζοντας την πρόκριση της ομάδας τους στον τελικό του φάιναλ φορ της Βαρκελώνης, αποφάσισαν να πάνε μέχρι τον σύνδεσμο του Ολυμπιακού, με τους οπαδούς του οποίου βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση.

Οταν έφτασαν εκεί άρχισαν τις αντεγκλήσεις, αλλά δεν πρόλαβαν να πιαστούν στα χέρια, γιατί έφτασε έγκαιρα η αστυνομία που είχε ενημερωθεί στο μεταξύ και το επεισόδιο έληξε. Η… προσβολή όμως ήταν βαριά για τους Ολυμπιακούς, οι οποίοι έσπευσαν να ενημερώσουν το «πρωτοπαλίκαρο» του συνδέσμου, που δεν ήταν άλλος από τον 22χρονο, ο οποίος είναι σπουδαστής των ΤΕΙ Αιγάλεω και μένει στο Χαϊδάρι.

Οπως είπε αργότερα ο γιος του αστυνομικού, τηλεφώνησε στον αρχηγό των αντίπαλων οπαδών στην Κόρινθο, έναν 27χρονο με τον οποίο η έχθρα για τις ομάδες είχε φτάσει στο ζενίθ και είχε περάσει σε προσωπική διαμάχη, και έκλεισαν ραντεβού για να «καθαρίσουν» σε μια αλάνα στη διασταύρωση Καλλιθέας και Αϊδινίου έξω από την Κόρινθο.

Ο 22χρονος πήρε άλλους δύο φανατικούς οπαδούς του Ολυμπιακού από την Αθήνα και κατέβηκαν στην Κόρινθο πριν φτάσουν στον τόπο του ραντεβού οι οπαδοί του ΠΑΟ.

Επειτα από λίγα λεπτά φάνηκαν επτά άτομα και τότε εν ψυχρώ ο ένας απ’ τους τρεις Ολυμπιακούς τους «γάζωσε» με καλάσνικοφ.

Οι σφαίρες τραυμάτισαν στα πόδια τον 27χρονο αρχηγό και έναν ακόμα 28χρονο, ενώ οι τρεις δράστες τράπηκαν σε φυγή. Στο νοσοκομείο που μεταφέρθηκαν οι δύο τραυματίες έλεγαν στην αρχή ότι τους πυροβόλησαν Τσιγγάνοι, αλλά μετά από πιέσεις των αστυνομικών αναγκάστηκαν να τα πουν όλα. Ο 22χρονος παραδόθηκε το Σάββατο το μεσημέρι στην Ασφάλεια Κορίνθου, έπειτα από τηλεφώνημα του πατέρα του, ο οποίος υπηρετεί στην Τροχαία. Ο άνθρωπος, όπως και όλη η οικογένεια, έπαθαν σοκ μόλις έμαθαν τι συνέβη.

Οπως είπε ο νεαρός στους αστυνομικούς, ο σύντροφός του πυροβόλησε με το καλάσνικοφ χωρίς να έχουν αντιληφθεί οι άλλοι δύο τι σκοπό είχε και ότι οπλοφορούσε. Στον τόπο του επεισοδίου από τους αστυνομικούς βρέθηκαν δώδεκα κάλυκες. Ο 22χρονος οδηγήθηκε χτες στον εισαγγελέα Κορίνθου, ενώ γίνονται έρευνες για τη σύλληψη των άλλων δύο, τα στοιχεία των οποίων είναι γνωστά.

Τραυματίες
Κινδυνεύει να χάσει το πόδι του ένας από τους νεαρούς

Σοβαρά τραυματισμένος είναι ο ένας από τους δύο οπαδούς του Παναθηναϊκού που τραυματίστηκαν στα πόδια από τις σφαίρες του καλάσνικοφ. Οι δύο νεαροί μεταφέρθηκαν αμέσως στο νοσοκομείο της Κορίνθου, κατά πάσα πιθανότητα από οδηγούς αυτοκινήτων που τους περίμεναν κρυμμένοι μερικές δεκάδες μέτρα πιο μακριά από το σημείο της συμπλοκής. Οι γιατροί διαπίστωσαν πως ο ένας είχε δεχτεί τη σφαίρα σε σημείο του ποδιού του, στο οποίο παλαιότερα είχαν τοποθετηθεί λάμες. Το δεδομένο αυτό τους υποχρέωσε να ζητήσουν την άμεση μεταφορά του στο ΚΑΤ. Μέχρι χθες το βράδυ ο νεαρός αντιμετώπιζε τον κίνδυνο να χάσει το πόδι του. Ο δεύτερος οπαδός του Παναθηναϊκού νοσηλευόταν μέχρι χθες το απόγευμα στο νοσοκομείο της Κορίνθου και είναι θέμα χρόνου να πάρει εξιτήριο. Οπως είπαν οι γιατροί, ο νεαρός δέχτηκε σφαίρα, η οποία του προκάλεσε μόνο ένα θλαστικό τραύμα στο γόνατο, το οποίο δεν προκαλεί καμία ανησυχία για την κατάσταση της υγείας του.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΜΑΡΑΣ

Ανάστατη η Κόρινθος
«Αυτό που είδα όταν άνοιξα το παράθυρο, δεν περιγράφεται»

Οι σταγόνες από το αίμα που έχουν «ποτίσει» τις πλάκες της πλατείας η οποία βρίσκεται στη συμβολή των οδών Καλλιθέας και Αϊδινίου στην Μπαθαρίστρα Κορίνθου λένε γλαφυρά όλη την ιστορία του «ραντεβού θανάτου» που έκλεισαν τα ξημερώματα του Σαββάτου οι χούλιγκαν του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.Οι λίγοι κάτοικοι της απομονωμένης συνοικίας της Κορίνθου κάνουν λόγο για «βαρβαρότητα» και «πρωτοφανή γεγονότα» που δεν έχουν βιώσει ποτέ ξανά.

Οσοι άκουσαν τους πυροβολισμούς που έπεσαν μέσα στη νύχτα πίστευαν πως γινόταν γλέντι γάμου και όχι μάχη μεταξύ χούλιγκαν.

«Αυτό που ήξερα εγώ είναι ότι πολλά από αυτά τα παιδιά είναι φίλοι μεταξύ τους και ας υποστηρίζουν διαφορετικές ομάδες. Πολλές φορές στο παρελθόν έχουν γίνει τσακωμοί στην Κόρινθο, αλλά πάντα έμεναν στα λόγια. Δεν περίμενα ότι τα πράγματα θα έφταναν σε αυτό το σημείο» λέει στο «Εθνος» ο κ. Χρήστος, το σπίτι του οποίου βρίσκεται περίπου 200 μέτρα από το σημείο της συμπλοκής.

Η μοναδική αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού είναι μία ηλικιωμένη γυναίκα, το σπίτι της οποίας βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την πλατεία.

«Ακουσα τους πυροβολισμούς και πετάχτηκα από το κρεβάτι μου. Αυτό που είδα όταν άνοιξα το παράθυρο δεν περιγράφεται. Ενας νεαρός ήταν γεμάτος αίματα και προσπαθούσε να απομακρυνθεί, κάποιοι άλλοι έκαναν κύκλους με μηχανάκια και όλοι έβριζαν λέγοντας κουβέντες που δεν μπορώ να επαναλάβω. Η Αστυνομία είπε ότι ήταν μόνο 10 άτομα, αλλά εγώ είμαι σίγουρη ότι είδα περισσότερους. Δεν έχω τρομάξει ποτέ τόσο πολύ» τονίζει.

Ολοι ανεξαιρέτως εκφράζουν την αδυναμία τους να κατανοήσουν το πόσο έχει ξεφύγει η κατάσταση με τον χουλιγκανισμό στην Ελλάδα. «Ακούσαμε ότι ξεκίνησαν από την Αθήνα για να έρθουν εδώ και να κάνουν φασαρίες. Πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο; Δεν μπορούν αυτοί οι νεαροί να καταλάβουν ότι κάποιοι τους χρησιμοποιούν;» αναρωτιέται ο κ. Γεράσιμος Σελίμας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Στέλιος Βογιατζάκης
Φωτό: Χάρης Γκίκας
http://www.ethnos.gr

Βέλγιο: Κατάληψη στο πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ των Παλαιστινίων και υπέρ της πράσινης μετάβασης

GM46aWlXwAAztWj

Βέλγιο: Κατάληψη στο πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ των Παλαιστινίων και υπέρ της πράσινης μετάβασης

Oι φοιτητικές οργανώσεις «End Fossil Ghent» και «Ghent Students for Palestine» ένωσαν τις δυνάμεις τους…

Σέρες: Καταγγελία για βιασμό 14χρονης από τον πατριό της – Από την ηλικία των 7 ετών

βια ενδο

Σέρες: Καταγγελία για βιασμό 14χρονης από τον πατριό της – Από την ηλικία των 7 ετών

Η 14χρονη με την μητέρα της πήγαν στην Αστυνομία για να καταγγείλουν περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας…