ΓΜ

Γιάννης Μυλόπουλος

Χωρίς φιλότιμο

Tην ημέρα που ανακοινώθηκε ο αριθμός - ρεκόρ των 154 νέων κρουσμάτων του κορονοϊού στη χώρα, έγινε γνωστή η είδηση της δραστικής μείωσης κατά 5.058 εργαζόμενους μέσα στον τελευταίο χρόνο, του υγειονομικού προσωπικού στις δημόσιες μονάδες υγείας.

5124478 1

Συγκεκριμένα το υπουργείο εσωτερικών, μέσω του μητρώου ανθρώπινου δυναμικού ανακοίνωσε ότι ενώ το Μάιο του 2019, ένα μήνα δηλαδή πριν τις τελευταίες εκλογές, υπηρετούσαν στις μονάδες υγείας ολόκληρης της χώρας 100.420 μόνιμοι και έκτακτοι εργαζόμενοι, ένα χρόνο μετά, υπηρετούν 95.352.

Που σημαίνει ότι εν μέσω της πανδημίας του COVID-19, της σφοδρότερης δηλαδή υγειονομικής κρίσης που γνώρισε ο πλανήτης και παρά τα παλαμάκια με την προτροπή της πρωθυπουργικής συζύγου για το υγειονομικό προσωπικό, παρά τις κυβερνητικές υποσχέσεις για ενίσχυση του Συστήματος Υγείας σε εξοπλισμό και προσωπικό και παρά τους όρκους πίστης στο δημόσιο Σύστημα Υγείας και στους ήρωες υγειονομικούς υπαλλήλους, αυτοί αντί να αυξηθούν μειώθηκαν κατά ένα ποσοστό της τάξης του 5%.

Η μείωση αυτή αφορά τόσο το μόνιμο προσωπικό, το οποίο μειώθηκε κατά 1898 υπαλλήλους, (από 79.254 το 2019 έφτασε τους 77.356 σήμερα), όσο όμως και το έκτακτο προσωπικό που μειώθηκε κατά 3170 εργαζομένους, (από 21.166 το 2019 έφτασε τους 17.996 σήμερα).

Η είδηση έχει πολλαπλές αναγνώσεις για τους… φιλότιμους Έλληνες που προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε την πανδημία εν μέσω κυβερνητικού μπάχαλου και άστοχων έως και αντιφατικών αποφάσεων που αλληλοαναιρούνται μέρα με τη μέρα. Όπως για παράδειγμα η χρήση μάσκας που από σχεδόν άχρηστη πριν λίγους μήνες έγινε το Νο 1 της άμυνας απέναντι στον κορωνοϊό πρόσφατα, ή όπως η αύξηση της πληρότητας των πλοίων και η μείωση των δρομολογίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς εν μέσω θέρους.

Η πρώτη ανάγνωση της τραγικής για τη χώρα είδησης αφορά ασφαλώς την ασυνέπεια των κυβερνητικών και των πρωθυπουργικών υποσχέσεων. Ο πρωθυπουργός ειδικά, στο συγκεκριμένο θέμα συνελήφθη… κλέπτων οπώρας. Άλλα υποσχόταν για την ενίσχυση του Συστήματος Υγείας σε προσωπικό την άνοιξη και άλλα διαπιστώνουμε ότι έκανε το καλοκαίρι, όταν πέρασε ο πρώτος μεγάλος κίνδυνος. Προφανώς όχι μόνο δεν ενίσχυσαν τις μονάδες υγείας με νέο προσωπικό, αλλά όπως φαίνεται έδιωξαν υπαλλήλους ή δεν αντικατέστησαν άμεσα εκείνους που αποχώρησαν λόγω συνταξιοδότησης. Αφήνοντας το Σύστημα Υγείας μόνο με τα παλαμάκια της κας Μαρέβας.

Η δεύτερη ανάγνωση αφορά στα εκατομμύρια Ευρώ που μοίρασε σπάταλα η κυβέρνηση σε κομματικούς της φίλους στο σκάνδαλο της τηλε-κατάρτισης «σκόιλ ελικικού», καθώς και σε ημέτερα ΜΜΕ και σε κόλακες της κυβέρνησης μέσω της λίστας Πέτσα, σε αντίθεση με τη… φειδωλή πολιτική που εφάρμοσε στον τομέα της υγείας. Την ίδια μέρα μάλιστα που ανακοινώθηκε η μείωση του υγειονομικού προσωπικού, έγινε γνωστή η καταδίκη του Συμβουλίου της Ευρώπης για το σκάνδαλο εξαγοράς ΜΜΕ και προσβολής της ελευθεροτυπίας που συνέβη στη χώρα μας με τη γνωστή λίστα Πέτσα.

Πηγή: Tvxs.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ