Newsroom

Newsroom

Χαροπαλεύει ακόμα ένας

ΤΥΦΛΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ Αυτό που έγινε, πιθανότατα ως αντίποινα για τις πρωτοφανείς αγριότητες ανδρών των ΜΑΤ σε βάρος διαδηλωτών…

ΤΥΦΛΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ
Αυτό που έγινε, πιθανότατα ως αντίποινα για τις πρωτοφανείς αγριότητες ανδρών των ΜΑΤ σε βάρος διαδηλωτών αλλά και τη στάση της ΕΛ.ΑΣ. απέναντι στο πογκρόμ μεταναστών -που εξαπολύθηκε από ακροδεξιούς μετά τη δολοφονία του 44χρονου, στο κέντρο της Αθήνας- κατέληξε σε μια απίστευτη βιαιότητα σε βάρος δύο εργαζομένων και ενός περαστικού, μετανάστη.
Το αποτέλεσμα, όσων συνέβησαν το μεσημέρι του Σαββάτου στα Εξάρχεια, ήταν το ίδιο με εκείνο της κρατικής βίας της περασμένης Τετάρτης: ακόμα ένας άνθρωπος δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Η εμπρηστική επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων έγινε λίγα λεπτά μετά τις 12.30 το μεσημέρι του Σαββάτου. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την Αστυνομία, μια ομάδα, αποτελούμενη από 20, το πολύ 25 ατόμα, που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, έφτασαν στην οδό Καλλιδρομίου και εξαπέλυσαν επίθεση με δεκάδες βόμβες μολότοφ, τόσο στην είσοδο του Τμήματος όσο και στη σκοπιά.

Στη συνέχεια κάποιοι από αυτούς έσπασαν με λοστούς τα τζάμια τριών αυτοκινήτων, που ήταν σταθμευμένα απέξω, τα περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό και έβαλαν φωτιά. Το ένα Ι.Χ. -σύμφωνα με την Αστυνομία- ήταν συμβατικό της Ασφάλειας, ενώ τα άλλα δύο ανήκαν σε ιδιώτες.

Σχεδόν ταυτόχρονα, τυλίγονταν στις φλόγες και τρεις ιδιωτικές μοτοσικλέτες αστυνομικών, που ήταν παρκαρισμένες σε κοντινή απόσταση και καταστράφηκαν.

Αστυνομικοί, που βρίσκονταν στο Τμήμα, ανταπάντησαν με χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης, προκειμένου να τρέψουν σε φυγή τους δράστες της επίθεσης, όπως και έγινε. Κατευθυνόμενοι προς τη διασταύρωση των οδών Καλλιδρομίου και Χαριλάου Τρικούπη -στην αρχή της λαϊκής αγοράς που γίνεται κάθε Σάββατο στα Εξάρχεια- οι επιτιθέμενοι βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με δυο αστυνομικούς με πολιτικά, που πήγαιναν στο σημείο της επίθεσης.

Οι αστυνομικοί, που υπηρετούν στην Κρατική Ασφάλεια, εγκατέλειψαν τη μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν και μπήκαν στη λαϊκή αγορά για να ξεφύγουν, όταν είδαν τους επιτιθέμενους να κινούνται εναντίον τους.

Τότε ένας από αυτούς τράβηξε το σωληνάκι της βενζίνης της μοτοσικλέτας και έβαλε φωτιά. Οι φλόγες ξεπήδησαν στις τέντες των πάγκων της λαϊκής αγοράς. Ο πάγκος της 55χρονης, που πωλούσε λουλούδια, τυλίχτηκε στις φλόγες. Τότε ο 47χρονος, που εργαζόταν επίσης στη λαϊκή, έτρεξε να τη βοηθήσει.

Καθώς πλησίαζε στον πάγκο της 55χρονης σημειώθηκε έκρηξη στο ντεπόζιτο της μοτοσικλέτας των αστυνομικών. Ο 47χρονος βρέθηκε μέσα στις φλόγες. Μεταφέρθηκε με εγκαύματα σε μεγάλη επιφάνεια του σώματός του στο νοσοκομείο, όπου δίνει μάχη για τη ζωή του διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, συνεπεία σοβαρότατων αναπνευστικών προβλημάτων.

Δεν εντοπίστηκαν

Στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γεώργιος Γεννηματάς» μεταφέρθηκε με εγκαύματα και η 55χρονη αλλά και ένας 48χρονος από τη Βουλγαρία, ο οποίος τραυματίστηκε από τη φωτιά, τη στιγμή που περνούσε από τον πάγκο με τα λουλούδια.

Η ευρεία αστυνομική επιχείρηση, που ακολούθησε στην περιοχή, δεν είχε αποτέλεσμα, καθώς δεν εντοπίστηκαν οι δράστες της επίθεσης, που -σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες- εκμεταλλεύτηκαν το πλήθος στη λαϊκή για να εξαφανιστούν.

«Το σημερινό χτύπημα τυφλής βίας στα Εξάρχεια είναι εγκληματική ενέργεια, η οποία αποδεικνύει ότι ορισμένοι με συστηματικό τρόπο επιζητούν με κάθε τρόπο να χυθεί αίμα και να προκαλέσουν κοινωνική αναταραχή. Οι δυνάμεις της Αστυνομίας βρίσκονται σε πλήρη επιχειρησιακή δράση στο κέντρο της Αθήνας. Γίνεται εκτεταμένη έρευνα για τη σύλληψη των υπευθύνων αλλά και για την αντιμετώπιση κάθε άλλης παράνομης δραστηριότητας», δήλωσε αναφερόμενος στην επίθεση ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρ. Παπουτσής. «Η ασφάλεια είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη. Και αυτό το δικαίωμα θα το εγγυηθούμε με κάθε τρόπο. Είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε να εγκλωβιστεί η κοινωνία στον κύκλο της βίας, του φόβου και της ανασφάλειας», πρόσθεσε.
Της ΑΡΓΥΡΩΣ Κ. ΜΩΡΟΥ
http://www.enet.gr

Κρήτη: 44χρονος επιτέθηκε στην κόρη του και συνελήφθη – Μητέρα και αδερφή προστάτεψαν το κορίτσι

βιασμος

Κρήτη: 44χρονος επιτέθηκε στην κόρη του και συνελήφθη – Μητέρα και αδερφή προστάτεψαν το κορίτσι

Ένα ακόμη περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης με θύματα μία μητέρα και…

Γαλλία: Ακτιβιστές σκόρπισαν πορτοκαλί σκόνη μέσα στο Ανάκτορο των Βερσαλλιών (Video)

versailles

Γαλλία: Ακτιβιστές σκόρπισαν πορτοκαλί σκόνη μέσα στο Ανάκτορο των Βερσαλλιών (Video)

Τονίζοντας ότι «η πρόσβαση στα τρόφιμα είναι ένα δικαίωμα που αναγνωρίζεται από το διεθνές δίκαιο»…

Γάζα: Το Ισραήλ βομβάρδισε συνοικίες της Ράφα, αφότου είχε δώσει εντολή εκκένωσης

rafah

Γάζα: Το Ισραήλ βομβάρδισε συνοικίες της Ράφα, αφότου είχε δώσει εντολή εκκένωσης

Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί, από αέρος και από το πυροβολικό, συνεχίζονται από την περασμένη νύχτα και…