Το "Χαμόγελο του Παιδιού" είχε ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές για την κακοποίηση των παιδιών στην Ζάκυνθο

Για ακόμα μία φορά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με ανακοίνωσή του γνωστοποιεί σχετικά με το έγκλημα στην Ζάκυνθο, ότι είχε δεχθεί τρεις φορές καταγγελίες για την κακοποίηση των παιδιών.

5b1169061dc52477438b4586

Ο 26χρονος πατροκτόνος, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του φέρεται να είπε στους αστυνομικούς, ότι οδηγήθηκε σ’ αυτό το έγκλημα επειδή ο πατέρας του τον κακοποιούσε όταν ήταν μικρός, υποψιαζόμενος ότι τώρα έκανε τα ίδια στα μικρότερα αδέλφια του. 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» από την πλευρά του, επισημαίνει πως και τις τρεις φορές που είχε δεχθεί καταγγελία, τον Σεπτέμβριο του 2009, τον Σεπτέμβριο του 2011 και τον Αύγουστο του 2017 είχε ενημερώσει άμεσα τις υπηρεσίες και πίεσε τους φορείς που είναι αρμόδιοι να ερευνήσουν τις καταγγελίες ωστόσο, δεν υπήρχε αποτέλεσμα.

Συγκεκριμένα, αναφέρει πως έπειτα από αναζήτηση που έγινε στα αρχεία του προέκυψε ότι:

– Τον Σεπτέμβριο του 2009 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έλαβε ανώνυμη καταγγελία στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056» για την έντονη σωματική κακοποίηση των 2 ανήλικων παιδιών  της οικογένειας (ηλικίας 2,5 ετών & 6 μηνών) καθώς και για την παραμέλησή τους. Άμεσα ενημερώθηκε η Εισαγγελία Ανηλίκων για να ερευνήσει την υπόθεση.

– Τον Σεπτέμβριο του 2011 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έλαβε μια κλήση για τα ίδια παιδιά αλλά επειδή δεν υπήρχαν αρκετές πληροφορίες ώστε να στοιχειοθετηθεί καταγγελία, ενημερώθηκε η Εισαγγελία Ζακύνθου για την κλήση αλλά και για την καταγγελία του 2009 και η απάντηση ήταν ότι η υπόθεση έχει μπει στο αρχείο. Με βάση την καταγγελία του 2009,  «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την κοινωνική έρευνα της Πρόνοιας  στην οποία αναφερόταν ότι η οικογένεια χρήζει συστηματικής κι επισταμένης διερεύνησης από αρμόδια υπηρεσία. Επίσης ανέφερε ότι έχουν γίνει καταθέσεις κι επιπλέον έχει ενημερωθεί το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

– Τον Αύγουστο του 2017 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έλαβε νέα καταγγελία για την έντονη παραμέληση των ίδιων παιδιών. Ενημερώθηκε άμεσα,  τηλεφωνικώς και γραπτώς, η Εισαγγελία όπου επισημάνθηκαν όλες οι προηγούμενες ενέργειες και καταγγελίες.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» δεν έχει από την πλευρά του τη δικαιοδοσία να διερευνεί  τις καταγγελίες που λαμβάνει. Οι μόνοι αρμόδιοι για κάθε περιστατικό κακοποίησης παιδιού είναι οι Εισαγγελικές αρχές και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες που οφείλουν να διερευνήσουν την κάθε καταγγελία.

Τι είπε στην απολογία του ο 26χρονος πατροκτόνος

Ο 26χρονος βρέθηκε την Τετάρτη ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου προκειμένου να του απαγγελθούν κατηγορίες. Ο νεαρός άντρας που ομολόγησε την πράξη του κατηγορείται για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της παράνομης οπλοχρησίας. 

Ο 26χρονος, μιλώντας στους αστυνομικούς είπε ότι όταν ήταν μικρός ο πατέρας του τον κακοποιούσε και υποψιαζόταν ότι έκανε το ίδιο και στα μικρά του αδέλφια.

«Ο πατέρας μου ήταν κέρβερος, με έδερνε συνέχεια όταν ήμουν μικρός, έδερνε συχνά και την μάνα μου γι’ αυτό και εκείνη τον χώρισε πριν από 16 χρόνια, όταν ήμουν 10 ετών. Όταν ήμουν… ήρθε στο δωμάτιό μου που κοιμόμουν μόνος μου αλλά δεν θυμάμαι παραπάνω και μη με ρωτάτε άλλο για αυτό το θέμα. Απ’ όταν πέθανε – τον Οκτώβριο του 2010, από ανίατη ασθένεια – η τρίτη και τελευταία σύζυγός του που ήταν Ρουμάνα, πήγαινα συχνά και έβλεπα τα δύο αδελφάκια μου, που ζούσαν μαζί του. Το ένα μάλιστα είναι αγοράκι 10 ετών. Κλονίστηκα μια μέρα που η εννιάχρονη αδερφή μου μου παραπονέθηκε πως πονάει στα γενετικά της όργανα. Και τότε αμέσως σκέφτηκα: Χριστέ μου, θα κάνει τα ίδια και σε εκείνη. Από τότε αποφάσισα πως αυτό το τέρας δε θα πρέπει να συνεχίσει να ζει και να κάνει τα αδερφάκια μου να υποφέρουν φρικτά. Ήταν πλέον θέμα χρόνου να τον σκοτώσω…», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς.


Επίσης ανέφερε:

«Πήγα στο προκαθορισμένο ραντεβού με το βιολογικό μου πατέρα, με το αυτοκίνητο της αδερφής μου από τον πρώτο γάμο της μητέρας μου. Έβγαλα τις πινακίδες κυκλοφορίας και πήρα μαζί μου την επαναληπτική καραμπίνα που είχε στο υπόγειο ο νυν σύντροφος της μητέρας μου που είναι και αυτός Έλληνας, όπως ο πατέρας μου ο ταχυδρόμος. Κατεβαίνοντας από το αυτοκίνητο είχα ήδη τυλίξει το κεφάλι και το πρόσωπό μου με μια μπλούζα, ενώ στα χέρια μου φορούσα γάντια εργασίας για να μην ανιχνευτεί η πυρίτιδα, αφού αυτό το είχα διαβάσει στο ίντερνετ».

«Ο πατέρας μου καθόταν στη θέση του οδηγού ανυποψίαστος, ήταν βράδυ και δεν είχε καταλάβει πως ήμουν καμουφλαρισμένος. Τον πυροβόλησα αμέσως από το τζάμι της πόρτας του, μόλις άκουσε τα βήματά μου και γύρισε να με δει. Είχα βάλει στην καραμπίνα εννιάρια σκάγια που είναι για πουλιά αλλά ήξερα πως από κοντά έχουν θανατηφόρο αποτέλεσμα στον άνθρωπο. Τον πυροβόλησα συνολικά τρεις φορές στο πρόσωπο, στην καρδιά και στον ώμο. Μετά την πρώτη βολή, η κάννη του όπλου ήταν μέσα στην καμπίνα της κόκκινης κλούβας. Ο πρώτος πυροβολισμός ήταν κατευθείαν στο πρόσωπό του, του έριξα περίπου από 1,5 μέτρο».

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…