Newsroom

Newsroom

Χαμογελαστή έφτασε η Λαγκάρντ, σκυθρωπός ο Τόμσεν στο ραντεβού με Βαρουφάκη, τα σενάρια για το τί θα συζητήσουν στη 01:00 ώρα Ελλάδας

Η Κριστίν Λαγκάρντ (χαμογελαστή) κι ο Πόουλ Τόμσεν (σκυθρωπός) έφτασαν ήδη στα γραφεία του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον όπου στη 01:00…

lagard 5

Η Κριστίν Λαγκάρντ (χαμογελαστή) κι ο Πόουλ Τόμσεν (σκυθρωπός) έφτασαν ήδη στα γραφεία του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον όπου στη 01:00 ώρα Ελλάδας (18:00 τοπική ώρα) αναμένεται να ξεκινήσει η συνάντηση της επικεφαλής του Ταμείου με τον Γιάνη Βαρουφάκη. Επισήμως και οι δύο πλευρές υποστηρίζουν πως θα γίνει μια άτυπη συζήτηση σχετικά με το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, o υπουργός Οικονομικών επικοινώνησε ο ίδιος με την Κριστίν Λαγκάρντ, από την οποία ζήτησε να συναντηθούν σήμερα, ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών.  Ο πρώην υπουργός και πρώην αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτης Ρουμελιώτης συνοδεύει, όπως έγινε γνωστό, τον κ. Βαρουφάκη.

Οικονομικοί κύκλοι θεωρούν πολύ πιθανό το σενάριο ο έλληνας υπουργός να αναζητεί ερείσματα και λίγη καλή θέληση σε θεσμούς εκτός Ε.Ε. και λοιπών ευρωπαϊκών κυβερνήσεων για να «ξεμπλοκάρει» τη συμφωνία.

Στο τραπέζι θα τεθούν οι μεταρρυθμίσεις που θέλει να προωθήσει «το συντομότερο δυνατό» η κυβέρνηση. Αυτό επισημαίνουν πηγές μέσα από το υπουργείο Οικονομικών, εξηγώντας ότι υπάρχει συμφωνία με το ΔΝΤ μέχρι το α’ τρίμηνο του 2016, και βάσει αυτής θα διεξαχθεί η σημερινή συζήτηση.

Στο μεταξύ, η αιφνιδιαστική συνάντηση Βαρουφάκη – Λαγκάρντ έχει πυροδοτήσει σενάρια πως η ελληνική κυβέρνηση ενδέχεται να ζητήσει την καθυστέρηση της καταβολής της δόσης των 450 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ τη Μεγάλη Πέμπτη, 9 Απριλίου. 

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…