Newsroom

Newsroom

Η τρομακτική προσγείωση αεροσκάφους της Emirates εν μέσω καταιγίδας στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ (ΒΙΝΤΕΟ)

Την τρομακτική στιγμή που το τεράστιο Airbus A380 της Emirates προσπαθεί να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ στη Γερμανία, εν μέσω ισχυρής καταιγίδας, κατέγραψε η κάμερα του παρατηρητή αεροπλάνων, Martin Bogdan.

59d757921dc524cb388b469d

Το συμβάν σημειώθηκε χθες, Πέμπτη, την στιγμή που στην περιοχή επικρατούσε κακοκαιρία. 

Ο πιλότος του μεγαλύτερου εμπορικού επιβατικού αεροσκάφους στον κόσμο που έχει χωρητικότητα 500 θέσεων, φαίνεται πως καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να προσγειώσει ομαλά το αεροσκάφος στο διάδρομο.

Ενώ η κάθοδος αρχικά φαίνεται ελεγχόμενη, τα προβλήματα αρχίζουν όταν οι τροχοί αγγίζουν την άσφαλτο. Τότε φαίνεται πως ο έλεγχος του αεροπλάνου χάνεται για λίγο αφού το αεροσκάφος δεν μπορεί να ευθυγραμμιστεί με το διάδρομο.


Το αεροπλάνο φαίνεται να πηγαίνει από τη μια πλευρά στην άλλη, καθώς ο πιλότος προσπαθεί να αποκτήσει και πάλι τον έλεγχο. Τελικά τα καταφέρνει και το αεροσκάφος ευθυγραμμίζεται.

Ο Martin Bogdan έγραψε: «Έχω βιντεοσκοπήσει χιλιάδες προσγειώσεις σε πολλά αεροδρόμια στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, αλλά αυτή η προσγείωση του Airbus A380 είναι εξαιρετικά σκληρή και ασυνήθιστη. Στην αρχή έμοιαζε με μια αρκετά φυσιολογική προσέγγιση, αλλά μετά, οι πιλότοι κατέβαλαν προσπάθειες ώστε να ευθυγραμμιστούν με τον διάδρομο, κάτι που φαινόταν αρκετά απίστευτο. Δεν έχω δει ποτέ μια τέτοια τρομερή αντίδραση ενός αεροπλάνου μετά το πρώτο άγγιγμα των τροχών στο διάδρομο».