Η Σπυράκη παραδέχεται κυνικά την offshore της Μαρέβας και πετάει τη μπάλα στην εξέδρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Αν και η Μαρία Σπυράκη παραδέχτηκε με αρκετά κυνικό τρόπο την ύπαρξη της offshore εταιρίας της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβας Γκραμπόφσκι στα νησιά Κέιμαν, επιβεβαιώνοντας έτσι το Documento, πέταξε την μπάλα στην εξέδρα αγγίζοντας το θέμα τελείως επιφανειακά.

59df8f791dc524705f8b4567

Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας επιβεβαίωσε με τη σειρά της το ρεπορτάζ του Documento το οποίο πρώτο αποκάλυψε την ύπαρξη της offshore εταιρίας της Μαρέβας Γκραμπόφσκι. Μετά και από την αποκάλυψη των Paradise Papers που ουσιαστικά επιβεβαίωσε πλήρως το θέμα, η Μαρία Σπυράκη μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, έκανε λόγο για δημοσιογραφία του «copy paste» και μια απολύτως νόμιμη διαδικασία που ακολουθήθηκε από πλευράς της συζύγου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Την επιλογή του χώρου που δραστηριοποιείται το διεθνές κεφάλαιο την κάνει το διεθνές κεφάλαιο», είπε η Σπυράκη ενώ εντελώς κυνικά παραδέχτηκε πως φυσικά θα πάει εκεί που υπάρχει και το μεγαλύτερο κέρδος.

Πετώντας συνεχώς την μπάλα στην εξέδρα, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ αναφερόταν συνέχεια στη Μαρέβα ως «μητέρα τριών παιδιών» που είχε την ατυχία να παντρευτεί έναν πολιτικό, αρχηγό κόμματος.

Θέλοντας να υποστηρίξει ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε από τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι για την ίδρυση της εξωχώριας εταιρίας είναι καθόλα νόμιμη, τόνισε πως η εταιρία υπήρχε ήδη στο αναρτημένο δημόσια βιογραφικό της.

Αυτό που «ξέχασε», ή μάλλον επέλεξε να ξεχάσει η κυρία Σπυράκη ήταν πως αυτήν την εταιρία που έβαζε στο βιογραφικό της ήταν η Εternia Capital, η εταιρία της Ελβετίας και όχι την Eternia Capital Management των Κέιμαν. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο βιογραφικό της για την Εternia Capital, πρόκειται για «εταιρία asset management με ειδίκευση σε επενδύσεις hedge fund».

Και μπορεί να είχε με αυτόν τον ιδιαίτερο τρόπο «δηλωμένη» στο βιογραφικό της την εταιρία, αλλά στην εφορία την είχε; Προφανώς και όχι αφού για αυτό το λόγο επέλεξε να κάνει και την offshore εταιρία.

Ως μόνο πειστήριο της νομιμότητας της όλης υπόθεσης ανέφερε ξανά το γεγονός της ανάμειξης των δύο τραπεζικών κολοσσών, Goldman Sachs και JP Morgan. «Κουνώντας το δάχτυλο» εξάλλου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσωποποιεί μια πανευρωπαϊκή υπόθεση στο πρόσωπο της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη αντί να κυνηγήσει τη φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή.

Η Σπυράκη συνεχίζοντας την «απάντησή» της, είπε πως η κα Μητσοτάκη έκλεισε την εταιρία γιατί είχε ζημιά. Αυτό ήταν το όλο θέμα της εταιρίας. Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ έκανε λόγο επίσης για την ύπαρξη «κέντρου διανομής Μαξίμου» το οποίο «δίνει ρεπορτάζ για copy paste» με προφανή στόχο.

Όταν ρωτήθηκε αν καταγγέλλει συγκεκριμένα την ύπαρξη προπαγανδιστικού μηχανισμού, πέταξε ξανά την μπάλα στην εξέδρα λέγοντας πως μιλάει για «κέντρο διανομής Μαξίμου».

Μάλιστα, για ισχυροποιήσει τα επιχειρήματά της, η κα Σπυράκη αναφέρθηκε καις τον Κώστα Βαξεβάνη λέγοντας πως δεν έγραψε ουδέποτε για παρανομίες της κας Γκραμπόφσκι.

Φυσικά η κα Σπυράκη χρησιμοποίησε εντέχνως το όνομα του εκδότη του Documento ξεχνώντας να αναφέρει όλες τις άλλες αποκαλύψεις που έχει υπογράψει. Ούτε λέξη για το ότι όσο νόμιμη και εάν είναι στα χαρτιά μια τέτοια εταιρία, δεν παύει, όπως γράφει χαρακτηριστικά σήμερα ο Κώστας Βαξεβάνης, να έχει «η κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη, μια θέση στον Παράδεισο των offshore».

Το όνομά της εμπλέκεται στις αποκαλύψεις των Paradise Papers ου έφερε στο φως η Διεθνής Σύμπραξη Ερευνητών δημοσιογράφων περιγράφοντας ουσιαστικά ως πλέγμα αμαρτίας και παιχνίδι των ελίτ. «Ως ένα σκιώδες τραπεζικό σύστημα μέσα από το οποίο κρύβουν και μεταφέρουν λεφτά, παραπλανούν τις αρχές, φοροδιαφεύγουν και φυσικά υπηρετούν το έγκλημα του λευκού κολάρου.»


Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ