H οικογένεια του 17χρονου καταγγέλλει ανθρωποκτονία με δόλο

Αίσθηση και πολλά ερωτήματα προκαλεί η καταγγελία του δικηγόρου της οικογένειας του 17χρονου που έπεσε νεκρός από σφαίρα αστυνομικού στη Βοιωτία.

ΕΚΑΒ

Tην κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και παράνομη εκτέλεση πυροβολισμού εξουδετέρωσης αντιμετωπίζει ο 41χρονος αστυνομικός που οδηγήθηκε σήμερα στον Εισαγγελέα Θηβών προκειμένου να απολογηθεί για τον θάνατο του 17χρονου Ρομά.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του 17χρονου έκανε λόγο για «εκτέλεση», ενώ ανέφερε ότι οι αστυνομικοί δεν ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ και ενημέρωσαν την οικογένεια ότι ο ανήλικος είχε μπει στο χειρουργείο, ενώ είχε ήδη καταλήξει. Παράλληλα, επεσήμανε ότι υπάρχει ασάφεια για το πού δέχθηκε τη σφαίρα του αστυνομικού ο 17χρονος, με κάποιες πληροφορίες να αναφέρουν ότι χτυπήθηκε στο πίσω μέρος του κεφαλιού.

«Σύμφωνα με τα όσα μου ανέφερε ο αδερφός του, τον πήρε ο αστυνομικός και τον πήγε στο νοσοκομείο. Το ιδιαίτερο που μου προκαλεί μεγάλη εντύπωση είναι πρώτον, γιατί δεν φωνάζει το ασθενοφόρο. Δεύτερο, γιατί λες στους γονείς επί τρεις ώρες ότι το παιδί κάνει χειρουργείο ενώ το παιδί χάθηκε κατευθείαν με τη σφαίρα; Γιατί τρεις ώρες υπήρχε ένα κενό;» διερωτήθηκε κατά τις δηλώσεις του έξω από το δικαστικό μέγαρο της Θήβας.

«Όλα θα ξεκαθαριστούν από την ιατροδικαστική έκθεση», ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας του 17χρονου, ενώ επεσήμανε ότι οι επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο έχουν δώσει τελείως διαφορετικές καταθέσεις από αυτές του αστυνομικού. Επίσης, σημείωσε ότι στο αυτοκίνητου του 17χρονου δεν βρέθηκε ούτε πιστόλι, ούτε μαχαίρι. «Η μοναδική κίνηση που έκανε ήταν να αποφύγει τις κλωτσιές που του έδινε ο αστυνομικός», είπε.

«Υπάρχει ένας γείτονας που τα είδε όλα και δήλωσε ότι το παιδί είχε κατέβει ο μισός και δεν έφερε καμία αντίσταση στον αστυνομικό. Δεν πήγε να αρπάξει κανένα όπλο», τόνισε ακόμη.

Επισημαίνεται ότι συγγενείς του άτυχου 17χρονου επιμένουν ότι εκτός από τους επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο, τον αδερφό του θύματος και δυο κοπέλες, υπάρχει και άλλος αυτόπτης μάρτυρας και συγκεκριμένα γείτονας ο οποίος είδε όλο το περιστατικό.

Καλλιάνος: «Όλα θα πάρουν το δρόμο της δικαιοσύνης – Να μη βρεθεί κανένας στη θέση του πατέρα μου»

kallianos4

Καλλιάνος: «Όλα θα πάρουν το δρόμο της δικαιοσύνης – Να μη βρεθεί κανένας στη θέση του πατέρα μου»

Νέα ανάρτηση από τον Γιάννη Καλλιάνο για τον θάνατο του πατέρα του.

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ελεύθερος ο 16χρονος αδελφός του 18χρονου που έχει προφυλακιστεί

ΡΕΝΤΗ

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ελεύθερος ο 16χρονος αδελφός του 18χρονου που έχει προφυλακιστεί

Οι απολογίες συνεχίζονται για τους υπόλοιπους 29 που έχουν προγραμματιστεί να απολογηθούν σήμερα ενώπιον τριών…

Καρφί από τον Νίκο Μάνεση για τον Λιάγκα: «Ο Γιώργος προφανώς έχει περισσότερο IQ από μένα» (video)

λιαγκαςΜανεσης

Καρφί από τον Νίκο Μάνεση για τον Λιάγκα: «Ο Γιώργος προφανώς έχει περισσότερο IQ από μένα» (video)

Ο παρουσιαστής του Alpha απάντησε, στα αιχμηρά σχόλια που δέχθηκε από τον Γιώργο Λιάγκα.