H μεγαλύτερη μαζική αυτοκτονία στην ιστορία των ΗΠΑ γίνεται ντοκιμαντέρ για το HBO Max

Ήταν απόγευμα της 26ης Μαρτίου του 1997, όταν το γραφείο του σερίφη του Σαν Ντιέγκο δέχθηκε μια πληροφορία που φάνταζε φάρσα: «Αφορά μαζική αυτοκτονία και μπορώ να σας δώσω τη διεύθυνση…», είπε η φωνή στην άλλη άκρη της γραμμής!

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο δεν μπορούσαν να φανταστούν την εικόνα που θα αντίκριζαν στην τεράστια έπαυλη της Σάντα Φε, όπου αντιστοιχούσε η διεύθυνση. Τριάντα εννέα πτώματα με τα ίδια μαύρα ρούχα ήταν ξαπλωμένοι σε κουκέτες. Τα κεφάλια τους ήταν ξυρισμένα και καλυμμένα με μωβ σάβανα ενώ όλοι τους φορούσαν ολοκαίνουρια σνίκερς της ίδιας εταιρίας.

Ο καθένας είχε στην τσέπη του 5,75 δολάρια ακριβώς και μια ταξιδιωτική τσάντα δίπλα τους στο πάτωμα. Τρίγωνα αυτοκόλλητα που είχαν στα μπράτσα τους έγραφαν: «Ομάδα Διαφυγής στον Παράδεισο».

Η μεγαλύτερη μαζική αυτοκτονία στην ιστορία των ΗΠΑ διερευνάται στο νέο ντοκιμαντέρ του HBO Max με τίτλο «Heaven’s Gate: The Cult of Cults», όπου παρουσιάζεται το πώς δύο παρανοϊκοί Τεξανοί με εμμονή στο Star Trek έπεισαν 39 ανθρώπους, που έγιναν μέλη της αίρεσής τους, να αυτοκτονήσουν πίνοντας δηλητηριασμένο χυμό μήλου, με την ελπίδα ότι θα περάσουν σε αυτό που αποκαλούσαν «Επόμενο Επίπεδο»!

Όπως προκύπτει, οι 21 άνδρες και οι 18 γυναίκες, αυτοκτονούσαν σε… βάρδιες, σε διάρκεια τριών ημερών, ώστε να μένουν κάποιοι πίσω και να τακτοποιούν τα πτώματα τους! Το ζευγάρι που ηγείτο της αίρεσης, ο Τι και η Ντο, ήταν πρώην καθηγητής μουσικής και νοσοκόμα, αντίστοιχα. Τα πραγματικά τους ονόματα ήταν Μάρσαλ Άπλγουαϊτ και Μπόνι Νετλς, ενώ, όπως προκύπτει από μαρτυρίες, ο Μάρσαλ ήταν ένας ομοφυλόφιλος που «ασφυκτιούσε», καθώς δεν αποδεχόταν και δεν αποκάλυπτε την πραγματική σεξουαλική του ταυτότητα.

o Μάρσαλ Άπλγουαϊτ

Πίστευε ότι ο Θεός ήταν εξωγήινος

Αυτή όμως αποκαλύφθηκε, όταν ο γιος ενός πρεσβυτεριανού κήρυκα που πίστευε ότι ο Θεός ήταν εξωγήινος, έκανε σχέση με μαθητή του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη δουλειά του, κάτι που τον οδήγησε σε νευρικό κλονισμό. Κατά τη νοσηλεία του γνώρισε την Μπόνι, η οποία δούλευε ως νοσοκόμα στο ψυχιατρικό ίδρυμα. Η αίρεση άρχισε να σχηματίζεται την δεκαετία του ’70 και απαιτούσε από τα μέλη της να είναι άγαμοι, να αφήσουν πίσω τα υλικά αγαθά τους, την προσωπικότητα τους αλλά και το… σώμα τους, για να γίνουν «τεχνικά εξελιγμένα πλάσματα» στο «Επόμενο Επίπεδο».

Όπως διαπιστώθηκε από τις νεκροψίες, εννέα από τους άνδρες μέλη της σέκτας είχαν ακρωτηριάσει τα γεννητικά τους όργανα, για να μείνουν… αμόλυντοι. Η μαζική αυτοκτονία ή αλλιώς «το πέρασμα στο Επόμενο Επίπεδο» προγραμματίστηκε όταν ο κομήτης Hale-Bopp περνούσε κοντά από τη Γη, επειδή πίστευαν ότι θα ταξίδευαν σ’ έναν… ιπτάμενο δίσκο που θα τραβούσε ο κομήτης!

«Φτωχόπαιδο, δουλευταράς, υπόδειγμα οικογενειάρχη» – Οι νέες δηλώσεις Κούγια για τον αστυνομικό

«Φτωχόπαιδο, δουλευταράς, υπόδειγμα οικογενειάρχη» – Οι νέες δηλώσεις Κούγια για τον αστυνομικό

Στη «νέα» υπερασπιστική γραμμή ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που κατηγορείται ότι πυροβόλησε τον 16χρονο…