Newsroom

Newsroom

H ΕΣΗΕΑ στο πλευρό της δημοσιογράφου Αλεξάνδρας Ντούσκα – Πώς απαντά η εφημερίδα

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΣΗΕΑ αναφορικά για άρθρο που δήθεν έχει συνταχθεί και υπογραφεί από την δημοσιογράφο Αλεξάνδρα Ντούσκα εμπλέκοντας Αντιπεριφερειάρχη στο βιασμό της 12χρονης - Εξώδικο και εκτενής απάντηση της εφημερίδας στην ΕΣΗΕΑ

000000000A AAAAAADOUSKA

«Τελικά όσα χρόνια κι αν είσαι σε μια δουλειά πάντα θα υπάρχει κάτι που δεν έχεις ζήσει. Για εμένα σήμερα μετά από πολλά χρόνια ήρθε η ώρα να δω την πολύ άσχημη όψη αυτού του νομίσματος, καθώς πληροφορήθηκα ότι κυκλοφορεί ένα άρθρο που δήθεν έχει συνταχθεί και υπογραφεί από εμένα το οποίο αναφέρει αντιπεριφερειάρχη της Αττικής ως εμπλεκόμενο στην πολύ ευαίσθητη υπόθεση του φερόμενου παιδεραστή του Κολωνού. Δηλώνω κατηγορηματικά και σε κάθε τόνο ότι ουδεμία σχέση έχω με οποιοδήποτε τέτοιο άρθρο και ότι το όνομά μου έχει χρησιμοποιηθεί για λόγους άγνωστους σε εμένα και για σκοπούς προφανώς άσχετους με το δημοσιογραφικό λειτούργημα. Από μέρους μου έχω ήδη δώσει εντολή στον πληρεξούσιο δικηγόρο μου ώστε να γίνουν οι απαραίτητες νομικές ενέργειες για την ταυτοποίηση και τον καταλογισμό ευθυνών στους υπαίτιους», αναφέρει η δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Ντούσκα, αναφορικά με την εμπλοκή του ονόματος της στην π υπόθεση του φερόμενου παιδεραστή του Κολωνού και το κύκλωμα μαστροπείας, με τις φήμες να αναφέρουν ότι υπάρχει και ένας αντιπεριφερειάρχης Αττικής. Η δημοσίευση άρθρων έγιναν στην ιστοσελίδα «FM VOICE» και στην εβδομαδιαία εφημερίδα «One voice», χωρίς, όπως αναφέρει, να το γνωρίζει η ίδια, με αποτέλεσμα να έχει δικαστικές περιπέτειες.

Για το θέμα αντέδρασε και η ΕΣΗΕΑ, δηλώντοντας τη στήριξή της στη δημοσιογράφο με εκτενή της ανακοίνωση.

Η ΕΣΗΕΆ με ανακοίνωση της στέκεται στο πλευρό της δημοσιογράφου Αλεξάνδρας Ντούσκα, και με ανακοίνωση της αναφέρει:

«Οι παραβιάσεις των αρχών της Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας στην κάλυψη της ειδεχθούς υπόθεσης του Κολωνού, συνεχίζονται με διαφορετικούς τρόπους, κάθε φορά, καταδεικνύοντας το πόσο ανέτοιμοι είμαστε για την ψύχραιμη και αντικειμενική κάλυψη τέτοιων πρωτόγνωρων θεμάτων.

Ένα από τα τελευταία κρούσματα παραβίασης της δεοντολογίας κατήγγειλε στην ΕΣΗΕΑ η συνάδελφός μας Αλεξάνδρα Ντούσκα και αφορά τη δημοσίευση άρθρων στην ιστοσελίδα «FM VOICE» και στην εβδομαδιαία εφημερίδα «One voice», με τίτλους που αναφέρονταν σε «ένταλμα σύλληψης αντιπεριφερειάρχη Αττικής», τα οποία έφεραν την υπογραφή της, ενώ η ίδια ούτε είχε συντάξει και βεβαίως δεν είχε υπογράψει.

Η ενέργεια αυτή της ιδιοκτησίας της ιστοσελίδας και της εφημερίδας, όχι μόνο εκθέτει τη συνάδελφο και παραβιάζει τις αρχές δεοντολογίας του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, συνιστά και εξαπάτηση του αναγνωστικού κοινού.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ βρίσκεται στο πλευρό της συναδέλφου και θα είναι αρωγός σε οποιαδήποτε δικαστική διαμάχη προκύψει.»

Η απάντηση της εφημερίδας.

Από την πλευρά της η εφημερίδα έδωσε την απάντησή της για το περιστατικό με άρθρο του Νίκου Μανεσιώτη, όπου αναφέρεται ότι έχει σταλεί εξώδικο στην ΕΣΗΕΑ.

Το άρθρο της εφημερίδας One Voice:

Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι της Voice, θα δώσουμε την απάντηση που αξίζει στη χυδαιότητα και στη συκοφαντία του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ.

Εκεί που πρέπει. Στο περίπτερο.

Έλεγα να μην ασχοληθώ με τους επαγγελματίες συνδικαλιστές και τις ανοησίες-συκοφαντίες μιας φοβισμένης και ανεπαρκούς δημοσιογράφου. Έχω, βλέπετε, αρκετά και σοβαρότερα θέματα να ασχοληθώ για την υλοποίηση του μοναδικού επενδυτικού project, που πραγματοποιείται φέτος στον χώρο της έντυπης δημοσιογραφίας. Και το υλοποιούμε εμείς, εδώ. Στην ταπεινή One Voice.

Είχαν, όμως, δίκιο οι εξαιρετικοί νομικοί μου σύμβουλοι. Την αδιαφορία μου θα την εκλάμβαναν ως αδυναμία οι τύποι, που κάνουν καριέρα στους διαδρόμους και στα αραχνιασμένα γραφεία της οδού Ακαδημίας.

Κυρίως, όφειλα να ακούσω την αγανάκτηση των συναδέλφων μου, εδώ στην Voice. Για τα ψέματα μιας δημοσιογράφου, που της ξαναγράφαμε για τρεις μήνες τα κείμενα στη Local1Voice, προκειμένου να δημοσιευτούν.

Πάνω από όλα, όμως, επιβάλλεται να ξέρουν όλη την αλήθεια οι αναγνώστες της Voice.

Για αυτό, λοιπόν, ας πούμε σήμερα μερικά συγκεκριμένα πράγματα, ορισμένες μεγάλες αλήθειες για να αποκαταστήσουμε τη Voice, τους δημοσιογράφους και τους εργαζόμενούς της. Και για να δούμε όλοι, ποιοι είναι οι πραγματικοί δημοσιογράφοι. Αρχίζω:
1ον. Μας κατηγόρησε με ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ για παραβίαση της δεοντολογίας.

Μας κουνούν το δάκτυλο οι γραφειοκράτες της οδού Ακαδημίας για παραβίαση της δεοντολογίας, όταν αυτοί δεν είχαν τη στοιχειώδη δημοκρατική ευθιξία να ζητήσουν την «απολογία του κατηγορούμενου» προτού αυτοί, οι… δικαστές, καταλήξουν σε απόφαση. Χωρίς να ζητήσουν τη δική μας τοποθέτηση, έβγαλαν ετυμηγορία. Και αυτοί μιλούν σε εμάς για δημοσιογραφική δεοντολογία.

Η πλάκα που θα πάθετε στα δικαστήρια, κυρία Αντωνιάδου, θα είναι ανεπανάληπτη. Γιατί τα γραπτά ντοκουμέντα, οι μαρτυρίες των δημοσιογράφων και τα αδιάσειστα στοιχεία μας, εσάς θα εκθέσουν. Μαζί, φυσικά, με την κυρία που σας παγίδεψε.

2ον. Η ροζ-μπλε-πράσινη διοίκηση της ΕΣΗΕΑ κατηγόρησε εμάς για «εξαπάτηση του αναγνωστικού κοινού» στην υπόθεση του Κολωνού.
Τα λέει αυτά σε εμάς η εργοδοτική, ροζ-μπλε-πράσινη διοίκηση της ΕΣΗΕΑ και δεν ντρέπεται. Εκτελούν συμβόλαια κάθε ημέρα σε βάρος της 12χρονης, της μάνας, της οικογένειας, τα κανάλια της «λίστας Πέτσα». Διαπομπεύουν τα θύματα και καλύπτουν τους 213 θύτες με τα δήθεν δελτία ειδήσεων και, κυρίως, με τις απαράδεκτες, πρωινές και μεσημεριανές, εκπομπές τους.

Αλλά, το πρωί οι «συνδικαλιστές» της ΕΣΗΕΑ πίνουν καφεδάκι με τους υπουργούς και το μεσημέρι γευματίζουν με τους εργοδότες. Όταν δεν μετράνε τα κουκιά της επανεκλογής τους.
Ενώ, λοιπόν, η ΕΣΗΕΑ επιτρέπει στα «πιστόλια» των καναλιών να παραπληροφορούν τον ελληνικό λαό για το σκάνδαλο, έρχεται η διοίκησή της να παραδώσει μαθήματα δημοσιογραφίας σε εμάς. Εμάς βρήκε να κατηγορήσει για «εξαπάτηση του κοινού».

Επειδή πιστέψαμε το ρεπορτάζ, που μας μετέφερε η έγκριτη δημοσιογράφος κυρία Αλεξάνδρα Ντούσκα. Αυτή πάνω στον πανικό της, μην την κάνει «ντα» ο αντιπεριφερειάρχης, μπορεί να ξέχασε τα γεγονότα και τα ντοκουμέντα, εμείς όμως, τα έχουμε όλα στα χέρια μας.

Στα δικαστήρια, συνεπώς, θα δούμε ποιος εξαπάτησε ποιον κυρία Αντωνιάδου, αν δεν αποσύρετε την ανακοίνωση και αν δεν ανασκευάσετε τις συκοφαντίες σας, σε βάρος της Voice.
3ον. Παραδίδουν μαθήματα «δημοσιογραφικού λειτουργήματος» σε εμάς.

Ποιοι; Αυτοί οι οποίοι αρνήθηκαν πάντα να μας στηρίξουν στις τόσες μεγάλες μάχες που δώσαμε, 9 χρόνια με την εφημερίδα και 16 με το site, κόντρα στη διαπλοκή, στη διαφθορά και στις «λίστες Πέτσα».

Όσες φορές σας ζητήσαμε, κυρία Αντωνιάδου, να σταθείτε στο πλευρό των δημοσιογράφων της Voice, το αρνηθήκατε.
Πέραν των μηνύσεων. Αγωγές δύο εκατομμυρίων αντιμετωπίσαμε και αντιμετωπίζουμε, από Φρουζήδες, από Μηλιώνηδες, από τους εφοριακούς του Παπαντωνίου, από τραπεζίτες, από golden Πάνους της Forthnet, από Κουτσολιούτσους και εσείς βρίσκεστε «στο πλευρό της συναδέλφου Αλεξάνδρας Ντούσκα». Που δεν έχει γράψει στη ζωή της μια κακή λέξη, για όλους αυτούς τους ισχυρούς.

Ραντεβού, λοιπόν, στο περίπτερο στις 13 Νοεμβρίου. Για να σας παραδώσω ένα ακόμα μάθημα για το πώς γίνεται η πραγματική δημοσιογραφία. Για το πώς δημιουργούνται δουλειές με νέες θέσεις εργασίας και δημοσιογράφους πληρωμένους στην ώρα τους.

Πριν από αυτό, όμως, όπως σας δηλώσαμε και στην εξώδικη διαμαρτυρία μας. Αν δεν παραδεχτείτε το ανθρώπινο λάθος σας, ότι έστω παγιδευτήκατε από την κυρία Ντούσκα, αν δεν ανασκευάσετε την ανακοίνωση της προηγούμενης Παρασκευής, 21 Οκτωβρίου σε βάρος της Voice και αν δεν μας αποκαταστήσετε στον ελληνικό λαό και σε ολόκληρο τον κλάδο, με μια νέα ανακοίνωση-τοποθέτηση, θα σας σύρω, όλο το Διοικητικό Συμβούλιο, στα δικαστήρια της χώρας. Μαζί με τη λατρεμένη σας συνάδελφο, κυρία Ντούσκα. Για να λάμψει η αλήθεια και για να τιμωρηθείτε όλοι για τη συκοφαντική μας δυσφήμιση.

Στη διάθεσή σας όλα τα ντοκουμέντα, τα γραπτά γεγονότα και οι μαρτυρίες των συναδέλφων, που αποδεικνύουν το δίκιο μας.

Άδωνις και Πορτοσάλτε «μανούριασαν» για το στραπάτσο της ΝΔ – Το βίντεο με τη διαφωνία τους στον αέρα του ΣΚΑΪ

Άδωνις Πορτοσάλτε

Άδωνις και Πορτοσάλτε «μανούριασαν» για το στραπάτσο της ΝΔ – Το βίντεο με τη διαφωνία τους στον αέρα του ΣΚΑΪ

Μια αρκετά έντονη διαφωνία είχαν οι «κολλητοί» Άδωνις Γεωργιάδης και Άρης Πορτοσάλτε μετά τα χαμηλά…

Ευρωεκλογές 2024: Το μπέρδεμα με νέο ευρωβουλευτή και τον στρατηγό Φραγκούλη Φράγκο – «Δεν είμαι εγώ»

5a5cc4e41dc52460488b45a5

Ευρωεκλογές 2024: Το μπέρδεμα με νέο ευρωβουλευτή και τον στρατηγό Φραγκούλη Φράγκο – «Δεν είμαι εγώ»

«Δέχομαι αναρίθμητα τηλέφωνα και μηνύματα τόσο εγώ όσο και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς μου»,…

Σάμος: Αγνοείται τουρίστας μετά από πεζοπορία που έκανε την Κυριακή – Σε εξέλιξη οι έρευνες (Εικόνες)

agnooumenos 1

Σάμος: Αγνοείται τουρίστας μετά από πεζοπορία που έκανε την Κυριακή – Σε εξέλιξη οι έρευνες (Εικόνες)

Στις έρευνες συμμετέχουν πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου της Ελληνικής Αστυνομίας και του Παραρτήματος…

Τι μάθαμε απ’ τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για τις ευρωεκλογές – Ο νευρικός Μητσοτάκης και ο «εξαφανισμένος» Ανδρουλάκης

ευρωεκλογές αρχηγοί

Τι μάθαμε απ’ τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για τις ευρωεκλογές – Ο νευρικός Μητσοτάκης και ο «εξαφανισμένος» Ανδρουλάκης

Καθόλου χαρούμενοι απ' τα αποτελέσματα της κάλπης για τις ευρωεκλογές δεν ήταν οι πολιτικοί αρχηγοί