Η Εκκλησία στέλνει εξώδικο στο Ραγκούση γιατί δήλωσε ότι υπάρχουν ομοφυλόφιλοι μητροπολίτες – Τι απαντά ο πρώην υπουργός

Εξώδικο στον Γιάννη Ραγκούση θα αποστείλει η Εκκλησία της Ελλάδος επειδή ο πρώην υπουργός δήλωσε ότι υπάρχουν ομοφυλόφιλοι μητροπολίτες. Τον καλεί να καταθέσει στοιχεία για να αποδείξει τα λεγόμενά του αλλιώς «θα υποστεί την ανάλογη δικαστική βάσανο».

59d6564d1dc5240e378b481e

Του Νίκου Σπυρόπουλου

Σύμφωνα με απόφαση της Ιεραρχίας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος επιδόθηκε εξώδικος πρόσκληση στον υποψήφιο Πρόεδρο της Κεντροαριστέρας με την οποία τον καλεί να καταθέσει εντός πενθημέρου στην Αρχιγραμματεία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στοιχεία που ισχυρίζεται ότι έχει και αποδεικνύουν ότι υπάρχουν ομοφυλόφιλοι στην Εκκλησία.

Αφορμή για το εξώδικό, στάθηκαν τα όσα δήλωσε σε συνέντευξή του στο περιοδικό antivirus, ο Ραγκούσης. Ερωτηθείς σχετικά, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η Εκκλησία πρέπει να βγει μπροστά στον αγώνα που δίνει η ΛΟΑΚΤΙ κοινότητα για τα δικαιώματα λέγοντας πως αν θέλει να χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης με την κοινωνία, πρέπει να σταματήσει να υποκρίνεται.

«Προσωπικά, έχω συναντήσει εκπροσώπους της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας – σε ανώτατα κλιμάκια ακόμη και μητροπολίτες – οι οποίοι είναι ομοφυλόφιλοι και το κρύβουν. Τους αναγκάζουν και το κρύβουν. Επειδή, λοιπόν, ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν είναι επιλογή, είναι φύση, πρέπει η Ορθόδοξη Εκκλησία να σταματήσει την υποκρισία και να μπει μπροστά σ΄αυτή τη νέα εποχή που πρέπει να ξεκινήσει στην Ελλάδα. Αυτή είναι η πραγματικότητα, αυτή είναι η θέση μου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ραγκούσης.

Η Εκκλησία της Ελλάδος λοιπόν, όπως ανακοίνωσε σε σχετικό Δελτίο Τύπου της, αποφάσισε να στείλει εξώδικο στον πρώην «πράσινο» υπουργό καλώντας τον να καταθέσει ό,τι στοιχεία έχει αλλιώς «θα υποστεί την ανάλογη δικαστική βάσανο».

Αξίζει να επισημάνουμε ότι στο ίδιο Δελτίο Τύπου, η Εκκλησία ζητά από την κυβέρνηση να αποσύρει το Νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου. Γράφει συγκεκριμένα: «Η κυβέρνηση να αποσύρει το Νομοσχέδιο, να δείξει ανάλογο ενδιαφέρον για την επίλυση των σοβαρότατων προβλημάτων που μαστίζουν την κοινωνία, το έθνος μας και τον λαό και αντί να ενισχύει την ένταση, τον διχασμό και τον παραλογισμό, να συμβάλει στην πνευματική ανόρθωση των πολιτών μας».

Τι απαντά ο Ραγκούσης

«Δεν έχω λάβει ακόμα κάποιο εξώδικο», δήλωσε ο Γιάννης Ραγκούσης σε επικοινωνία που είχε με το koutipandoras.gr επισημαίνοντας ότι είναι ενήμερος για την εν λόγω απόφαση της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ερωτηθείς σχετικά, δεν θέλησε να προβεί σε οποιοδήποτε άλλο σχόλιο πέρα από τα όσα δήλωσε σε ανακοίνωση που εξέδωσε. Σε αυτήν, ο υποψήφιος για την προεδρία της Κεντροαριστεράς επισημαίνει ότι υπερασπίζεται πάντοτε τη γνώμη του και τις αντιλήψεις του καθώς και πως είναι πρόθυμος να υποστεί τη βάσανο των δικαστηρίων.

Διευκρινίζει τέλος πως οι τοποθετήσεις του αφορούν καταστάσεις, καθώς «όλα τα πρόσωπα, ανεξαιρέτως, έχουν το σεβασμό του».

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…