Η "αθέατη" πλευρά της άσκησης "Παρμενίων" και τα εύσημα του "Ο.Υ.Κα" (ΦΩΤΟ)

Η άσκηση «Παρμενίων 2016» που ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή εντυπωσίασε όσους την παρακολούθησαν λόγω της ακρίβειας των βολών αλλά και της γενικότερης απόδοσης τόσο του άψυχου όσο και του έμψυχου υλικού.

57fb538b1dc52434798b4782

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Η άσκηση όμως αυτή είχε και μια αθέατη πλευρά που παρά το γεγονός ότι έγινε μακριά από τα βλέμματα των δημοσιογράφων, έδρεψε τα εύσημα της στρατιωτικής ηγεσίας, καθώς απέδειξε μεταξύ άλλων ότι η προσπάθεια για διακλαδικότητα αποδίδει καρπούς.

Συγκεκριμένα η Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων ασκήθηκε σε πολύ απαιτητικά σενάρια αποφέροντας εντυπωσιακά αποτελέσματα ενώ ο συντονισμός από την αίθουσα της Διεύθυνσης ΠΑΜ-ΠΣΕΑ (Παλλαϊκής Άμυνας-Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτου Ανάγκης) του ΓΕΕΘΑ δούλεψε «ρολόι».

Αυτά τα δύο είχαν αλλά και το συνολικό αποτέλεσμα της άσκησης «Παρμενίων 2016» εντυπωσίασαν και τους ξένους στρατιωτικούς ακόλουθους.

Οι εντυπώσεις αυτές σε συνδυασμό με τα στοιχεία που συγκέντρωσε και αξιολόγησε ο ίδιος και το επιτελείο του, είχαν ως αποτέλεσμα, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, με τα πολύ υψηλά «στάνταρ» που έχει και ο ίδιος όντας στέλεχος των Ο.Υ.Κ και αλεξιπτωτιστής ελευθέρας πτώσης, να αποστείλει προς όλους ένα «σήμα» με τα σχετικά εύσημα, εκφράζοντας την ευαρέσκειά του.

Μεταξύ άλλων αναφέρει πως επιβεβαιώθηκε η υψηλή ετοιμότητα και επιχειρησιακή ικανότητα μονάδων και επιτελείων, ενώ «η λειτουργία του εθνικού κέντρου επιχειρήσεων με νέα μορφή, συστεγάζοντας τα κέντρα επιχειρήσεων των τριών κλάδων συνετέλεσε αποτελεσματικά και ουσιαστικά σε διοίκηση και έλεγχο της εν λόγω άσκησης».

Παράλληλα, ο ίδιος εκφράζει την πλήρη ικανοποίησή του για το άριστο επίπεδο εκπαίδευσης και τον επαγγελματισμό που διαθέτουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στην εκτέλεση της αποστολής τους αναδεικνύοντας το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα ως παράγοντας ασφαλείας και σταθερότητας στην ευαίσθητη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου.

«Θα συνεχίσουμε προσπάθεια να επιτυγχάνουμε έργα με διακλαδική συνεργασία και απόλυτο σεβασμό στο κοινωνικό σύνολο», καταλήγει ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.
Η «κατρακύλα» της ΝΔ παρασύρει και την Σακελλαροπούλου: Νέο όνομα στο τραπέζι για ΠτΔ

Σακελλαροπούλου

Η «κατρακύλα» της ΝΔ παρασύρει και την Σακελλαροπούλου: Νέο όνομα στο τραπέζι για ΠτΔ

Πολύ πιθανό να μην ανανεωθεί η θητεία της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας