Η "αθέατη" πλευρά της άσκησης "Παρμενίων" και τα εύσημα του "Ο.Υ.Κα" (ΦΩΤΟ)

Η άσκηση «Παρμενίων 2016» που ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή εντυπωσίασε όσους την παρακολούθησαν λόγω της ακρίβειας των βολών αλλά και της γενικότερης απόδοσης τόσο του άψυχου όσο και του έμψυχου υλικού.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Η άσκηση όμως αυτή είχε και μια αθέατη πλευρά που παρά το γεγονός ότι έγινε μακριά από τα βλέμματα των δημοσιογράφων, έδρεψε τα εύσημα της στρατιωτικής ηγεσίας, καθώς απέδειξε μεταξύ άλλων ότι η προσπάθεια για διακλαδικότητα αποδίδει καρπούς.

Συγκεκριμένα η Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων ασκήθηκε σε πολύ απαιτητικά σενάρια αποφέροντας εντυπωσιακά αποτελέσματα ενώ ο συντονισμός από την αίθουσα της Διεύθυνσης ΠΑΜ-ΠΣΕΑ (Παλλαϊκής Άμυνας-Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτου Ανάγκης) του ΓΕΕΘΑ δούλεψε «ρολόι».

Αυτά τα δύο είχαν αλλά και το συνολικό αποτέλεσμα της άσκησης «Παρμενίων 2016» εντυπωσίασαν και τους ξένους στρατιωτικούς ακόλουθους.

Οι εντυπώσεις αυτές σε συνδυασμό με τα στοιχεία που συγκέντρωσε και αξιολόγησε ο ίδιος και το επιτελείο του, είχαν ως αποτέλεσμα, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, με τα πολύ υψηλά «στάνταρ» που έχει και ο ίδιος όντας στέλεχος των Ο.Υ.Κ και αλεξιπτωτιστής ελευθέρας πτώσης, να αποστείλει προς όλους ένα «σήμα» με τα σχετικά εύσημα, εκφράζοντας την ευαρέσκειά του.

Μεταξύ άλλων αναφέρει πως επιβεβαιώθηκε η υψηλή ετοιμότητα και επιχειρησιακή ικανότητα μονάδων και επιτελείων, ενώ «η λειτουργία του εθνικού κέντρου επιχειρήσεων με νέα μορφή, συστεγάζοντας τα κέντρα επιχειρήσεων των τριών κλάδων συνετέλεσε αποτελεσματικά και ουσιαστικά σε διοίκηση και έλεγχο της εν λόγω άσκησης».

Παράλληλα, ο ίδιος εκφράζει την πλήρη ικανοποίησή του για το άριστο επίπεδο εκπαίδευσης και τον επαγγελματισμό που διαθέτουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στην εκτέλεση της αποστολής τους αναδεικνύοντας το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα ως παράγοντας ασφαλείας και σταθερότητας στην ευαίσθητη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου.

«Θα συνεχίσουμε προσπάθεια να επιτυγχάνουμε έργα με διακλαδική συνεργασία και απόλυτο σεβασμό στο κοινωνικό σύνολο», καταλήγει ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.
Μήνυση του Καραμαλάκη στον απόστρατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., για την υπόθεση του γιου του Θεοδωρικάκου

Μήνυση του Καραμαλάκη στον απόστρατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., για την υπόθεση του γιου του Θεοδωρικάκου

Ο Μ. Καραμαλάκης, γ.γ. Δημόσιας Τάξης, κατέθεσε επίσης μήνυση κατά του απόστρατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ,…

Αποκάλυψη: Το Documento δημοσιεύει διαλόγους αστυνομικών με την Greek Mafia

Αποκάλυψη: Το Documento δημοσιεύει διαλόγους αστυνομικών με την Greek Mafia

Αποκαλυπτικό και αυτή την Κυριακή το Documento: Δημοσιεύει τα στοιχεία που έχουν ανακτηθεί από το τηλέφωνο δολοφονημένου επιχειρηματία…

Κρατικός μηχανισμός-Πρόστιμο…για αλυσίδες πριν καν πέσει η πρώτη νιφάδα χιονιού στην Αθήνα

Κρατικός μηχανισμός-Πρόστιμο…για αλυσίδες πριν καν πέσει η πρώτη νιφάδα χιονιού στην Αθήνα

Σπέρνουν τον πανικό με την κακοκαιρία "Μπάρμπαρα", για να δικαιολογήσουν την ανυπαρξία του κρατικού μηχανισμού