Η αντιπολίτευση στις πλάτες ποιων παίζει παιχνίδια Κυριάκο Μητσοτάκη;

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον εκβιασμό της Eldoraldo Gold ότι θα εγκαταλείψει την επένδυση στις Σκουριές της Χαλκιδικής. Ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος εμφανίζεται ιδιαίτερα ευαίσθητος για τους εργαζόμενους στα μεταλλεία της Χαλκιδικής, κατηγορεί μεταξύ άλλων την κυβέρνηση ότι «με το γνωστό κυνισμό της, παίζει πολιτικά παιχνίδια πάνω στις πλάτες των απλών ανθρώπων που χάνουν τις δουλειές τους» και την καλεί «να αντιληφθεί το μέγεθος της ζημιάς που προκαλεί στις ζωές των ανθρώπων και να μεταβάλει τη στάση της».

596dec201dc5249a518b464e

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Μητσοτάκη έχει ως εξής: «Μέσα σε 24 ώρες οι εξαγγελίες του κ. Τσίπρα αποδείχθηκαν λόγια του αέρα. Χίλιοι διακόσιοι εργαζόμενοι της εταιρείας “Ελληνικός Χρυσός” οδηγούνται στην ανεργία. Άλλοι τόσοι, που η εταιρεία σχεδίαζε να προσλάβει, χάνουν την ελπίδα να αποκτήσουν δουλειά. Ο ΣΥΡΙΖΑ, εδώ και χρόνια, κάνει τα πάντα για να σταματήσει την επένδυση. Με αποτέλεσμα η εταιρεία να αναστείλει, τελικά, τις εργασίες της.

Η Κυβέρνηση, με το γνωστό κυνισμό της, παίζει πολιτικά παιχνίδια πάνω στις πλάτες των απλών ανθρώπων που χάνουν τις δουλειές τους. Ενώ συνεχίζει να τραυματίζει την εικόνα της χώρας. Όλα όσα γίνονται, στέλνουν ένα πολύ εξαιρετικά αρνητικό μήνυμα στους ξένους επενδυτές. Στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει αυταρχισμός και αυθαιρεσία. Και δεν υπάρχει ασφάλεια δικαίου, καθώς η Κυβέρνηση αγνοεί προκλητικά αλλεπάλληλες αποφάσεις των ανωτάτων δικαστηρίων.

Καλώ την Κυβέρνηση, έστω και τώρα, να αντιληφθεί το μέγεθος της ζημιάς που προκαλεί στις ζωές των ανθρώπων και να μεταβάλει τη στάση της. Σε κάθε περίπτωση, δεσμεύομαι ότι η δική μου Κυβέρνηση θα βάλει οριστικό τέλος σε αυτές τις πρακτικές. Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης θα γίνουν σεβαστές και οι νόμοι θα τηρούνται από όλους. Οι άνθρωποι θα ξαναβρούν τις δουλειές τους και η Ελλάδα θα γίνει, επιτέλους, μια χώρα φιλική προς τις επενδύσεις».

Το ερώτημα για τον πρόεδρο της ΝΔ είναι βέβαια σε βάρος ποιων παίζει παιχνίδια ο ίδιος και το κόμμα του. Διότι καλές είναι οι επενδύσεις, υπό την προϋπόθεση όμως να εναρμονίζονται με τη νομοθεσία και να μην απειλούν τον περιβάλλον και τις ζωές των κατοίκων μιας περιοχής. Το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί κατά πόσον η μέθοδος που η Eldorado θέλει να ακολουθήσει στις Σκουριές είναι ακίνδυνη δεν θα μπορούσε βέβαια να απασχολεί τοn Κυριάκο Μητσοτάκη. Δεσμεύθηκε άλλωστε ο ίδιος πως όταν έρθει στα πράγματα θα επιτρέψει στην Eldorado και στην κάθε Eldorado να «επενδύει» ανεξέλεγκτη. 

Ας ελπίσουμε τουλάχιστον να μην χρειαστεί κανείς να εγκαλέσει αύριο τον κ. Μητσοτάκη επειδή η δική του φιλική προς τους «επενδυτές» στρατηγική θα έχει προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στις ζωές των ανθρώπων της ανατολικής Χαλκιδικής. Όχι μόνο των εργαζομένων της Eldorado που ξαφνικά θυμήθηκε ο άνθρωπος του οποίου το όνομα έγινε συνώνυμο των απολύσεων, αλλά συνολικά των κατοίκων της περιοχής. 

Διαβάστε σχετικά: Όταν από το πολύ γλείψιμο καταντάς γραφικός: Ο Θεοδωράκης παίρνει το βραβείο της πιο λαϊκίστικης δήλωσης για τις Σκουριές

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ