Newsroom

Newsroom

Η Άγκυρα ζητάει από την Ουάσινγκτον να διακόψει τις σχέσεις της με τους Κούρδους

Μάλιστα, η Άγκυρα επισημαίνει στην Ουάσινγκτον πως οι YPG πρέπει να εκδιωχθούν από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), τον συνασπισμό που έχει δημιουργηθεί για την καταπολέμηση του ISIS

5a857f0b1dc5240a078b4599

Ο τούρκος υπουργός Άμυνας δήλωσε σήμερα πως είπε στον αμερικανό ομόλογό του, τον Τζιμ Μάτις, ότι η πολιτοφυλακή YPG των Κούρδων της Συρίας θα πρέπει να εκδιωχθεί από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), την πολιτοφυλακή που υποστηρίζει η Ουάσινγκτον στη μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Νουρετίν Τζανικλί δήλωσε επίσης, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες αφού συναντήθηκε με τον αμερικανό υπουργό Άμυνας, πως αμφισβήτησε τη δήλωση του Μάτις ότι στις SDF κυριαρχούν οι Άραβες, λέγοντας πως η δύναμη ελέγχεται πλήρως από την YPG.

Τα σχόλιά του μεταδόθηκαν απ’ ευθείας από την τουρκική τηλεόραση.

Ο Τζιμ Μάτις, ο οποίος είχε συναντηθεί χθες Τετάρτη με τον τούρκο ομόλογό του, δήλωσε από την πλευρά του ότι οι ΗΠΑ και η Τουρκία, σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους στη Συρία παρά τις διαφορές τους.

«Πιστεύω ότι βρίσκουμε κοινό έδαφος και υπάρχουν περιοχές μη κοινού εδάφους, όπου μερικές φορές ο πόλεμος σου προσφέρει μόνο κακές επιλογές», δήλωσε ο αμερικανός υπουργός Άμυνας μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο συνάντησης του ΝΑΤΟ.

«Όμως αυτό που έχει σηματοδοτήσει την επικοινωνία μας είναι η απόλυτη εντιμότητα και διαφάνεια μεταξύ μας… Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε για να βρούμε τρόπους να εξασφαλίσουμε ότι οι θεμιτές ανησυχίες τους θα απαντηθούν», πρόσθεσε ο Μάτις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…