Η Άγκυρα εντείνει τις επιθέσεις της απέναντι στους Κούρδους της Αφρίν

Η τουρκικές επιδρομές στην κουρδική περιοχή της Αφρίν, στη βόρεια Συρία, συνεχίζονται με νέες αεροπορικές επιδρομές αλλά και μάχες στα συριακά εδάφη.

5a7092ea1dc52407238b4601

Η επιχείρηση «Κλάδος ελαίας», που άρχισε πριν από 10 ημέρες συνεχίζεται, με την Τουρκία να αποτελεί παράλληλα κεντρικό πρωταγωνιστή στις συνομιλίες για τη Συρία που διεξάγονται σήμερα υπό την αιγίδα της Ρωσίας στο Σότσι, στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας. Οι μονάδες της YPG ανέφεραν πως δεν θα συμμετάσχουν στις συνομιλίες αυτές.

Και σήμερα, για δέκατη διαδοχική ημέρα, η αεροπορία της Άγκυρας επιτέθηκε για άλλη μια φορά στην Αφρίν, στα σύνορα με την Τουρκία.

Παράλληλα στην Τουρκία οι αρχές συνέλαβαν σήμερα 11 μέλη μιας ιατρικής ομάδας που είχαν επικρίνει την επίθεση, σκληραίνοντας την εκστρατεία εναντίον όσων κρατούν επικριτική στάση.

Από τις 20 Ιανουαρίου, έχουν ήδη συλληφθεί 311 πρόσωπα ως ύποπτα ότι έκαναν «τρομοκρατική προπαγάνδα» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά της επίθεσης «Κλάδος Ελαίας», σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

Στο στρατιωτικό κομμάτι, τα τουρκικά αεροσκάφη έπληξαν σήμερα το πρωί στόχους τους στο βορειοδυτικό και το νοτιοδυτικό τμήμα της περιοχής του Αφρίν, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Στους τομείς αυτούς, σφοδρές συγκρούσεις φέρνουν αντιμέτωπες τις τουρκικές δυνάμεις και τους συμμάχους τους με τους σύρους αντάρτες και τους κούρδους μαχητές, όπως αναφερει το Παρατηρητήριο.

«Από τη Δευτέρα, η Τουρκία έχει εντείνει τα αεροπορικά χτυπήματά της», δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου.

Τα τουρκικά αεροπλάνα κάνουν πτήσεις πάνω από την ίδια την πόλη Αφρίν και ακούγονται κρότοι από τους βομβαρδισμούς στους γύρω λόφους, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Χθες Δευτέρα, η Τουρκία ενίσχυσε τη στρατιωτική της θέση στα βόρεια της Συρίας και μια φάλαγγα δεκάδων στρατιωτικών οχημάτων διέσχισε τα σύνορα, με στόχο να φθάσει σ’ έναν τομέα που βρίσκεται περίπου 40 χλμ. νότια της πόλης Αφρίν.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, πυρά σταμάτησαν την φάλαγγα, υποχρεώνοντάς την να αλλάξει προορισμό και να μεταβεί τελικά στο δυτικό τμήμα της επαρχίας του Χαλεπιού, σύμφωνα πάλι με το Παρατηρητήριο.

Απο τις 20 Ιανουαρίου που άρχισε η τουρκική επίθεση στην Αφρίν, έχουν σκοτωθεί 85 Κούρδοι, καθώς και 81 άτομα που υποστηρίζουν τις τουρκικές επιθέσεις, όπως έκανε γνωστό το Παρατηρητήριο.

Οι άμαχοι, για μια ακόμα φορά έχουν πληρώσει επίσης βαρύ τίμημα καθώς 67 άνθρωποι, από τους οποίους 20 παιδιά, έχουν σκοτωθεί από τους τουρκικούς βομβαρδισμούς από την αρχή της επιχείρησης.

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ενώπιον της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας του πως η επίθεση «δεν θα σταματήσει πριν εξαλείψουμε την τρομοκρατική απειλή από τα σύνορά μας».

Αγνοώντας τις εκκλήσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ για «αυτοσυγκράτηση», η Άγκυρα δηλώνει αποφασισμένη να διευρύνει την επίθεση προς ανατολάς, κυρίως στην πόλη Μανμπίζ που ελέγχεται από τους Κούρδους και όπου είναι εγκατεστημένες αμερικανικές δυνάμεις.

Τραγωδία με δεκάδες νεκρούς στην Κίνα: Κατέρρευσε τμήμα αυτοκινητοδρόμου (videos)

GMfZiA3WMAAvUty

Τραγωδία με δεκάδες νεκρούς στην Κίνα: Κατέρρευσε τμήμα αυτοκινητοδρόμου (videos)

Για «φυσική γεωλογική καταστροφή», οφειλόμενη στις πρόσφατες «συνεχείς ισχυρές βροχοπτώσεις», κάνει λόγο το δίκτυο CCTV