Newsroom

Newsroom

Guardian: Ο Αθανασίου είναι ομοφοβικός

Ένα ολόκληρο άρθρο αφιερώνει η εφημερίδα Guardian  στα λόγια του κ. Αθανασίου και τον χαρακτηρίζει «ομοφοβικό». Αναφέρει, δε, πως τα…

2190365

Ένα ολόκληρο άρθρο αφιερώνει η εφημερίδα Guardian  στα λόγια του κ. Αθανασίου και τον χαρακτηρίζει «ομοφοβικό». Αναφέρει, δε, πως τα λόγια του προκάλεσαν τρόμο στους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των λογής ακτιβιστών στην Ελλάδα.
Αφορμή ήταν η άρνηση του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου να δώσει το δικαίωμα στα ομόφυλα ζευγάρια να παντρεύονται, έτσι όπως δήλωσε ο  ίδιος την Τρίτη σε τηλεοπτική του συνέντευξη
Η εφημερίδα σημειώνει πως μόλις πέρυσι η Ελλάδα τιμωρήθηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καθώς απέτυχε να συμμορφωθεί με τις διεθνείς απαιτήσεις ως προς το θέμα του συμφώνου συμβίωσης των γκέι ζευγαριών. Αμέσως μετά την απόφαση ο συντηρητικός πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αντώνης Σαμαράς, σημειώνει το άρθρο, θέλησε να κάνει μια κίνηση, αλλά αμέσως «πάγωσε» όταν δέχθηκε τα πυρά της Εκκλησίας και των δεξιών του κόμματός του. Αυτή τη στιγμή, η Ελλάδα και η Λιθουανία είναι οι μοναδικές χώρες που δεν έχουν συμμορφωθεί στο θέμα του συμφώνου συμβίωσης.
Το άρθρο σημειώνει πως πέραν του Χαράλαμπου Αθανασίου υπάρχουν και άλλες «φωνές» στην Ελλάδα που αντιτίθενται σθεναρά στο θέμα. Ένας εξ αυτών είναι ο Άνθιμος στη Θεσσαλονίκη, που προσφάτως είχε χαρακτηρίσει την ομοφυλοφιλία «μια διαστροφή της ανθρώπινης ύπαρξης».
Στην ίδια όχθη βρίσκεται και ο Ηλίας Παναγιώταρος της Χρυσής Αυγής, που έχει καταγγείλει την ομοφυλοφιλία ως «ασθένεια». Με τη ρητορική να φτάνει σε τέτοια ακραία σημεία, η κοινότητα των γκέι και των ακτιβιστών απέχει πολύ από το να καταφέρει να περάσει τις θέσεις της στην επίσημη πολιτεία.
Μάλιστα, όπως αναφέρει το άρθρο, οι δηλώσεις Αθανασίου είναι ακόμη πιο σοκαριστικές, καθώς έρχονται σε μια στιγμή που έχουν σημειωθεί στην Ελλάδα πολλά κρούσματα βίας κατά ομοφυλοφίλων.
Ο Αντρέα Γκίλμπερτ, εξέχων ακτιβιστής της LGBT (οργάνωσης για τα δικαιώματα των γκέι και των λεσβιών) τόνισε στον Guardian: «Η Ελλάδα πρέπει να παρουσιάσει τον εαυτό της στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο ως μια σύγχρονη χώρα που σέβεται τα δικαιώματα όλων των πολιτών της. Είναι σοκαριστικό ένας υπουργός Δικαιοσύνης να λέει τέτοια πράγματα. Υποτίθεται πως βρίσκεται στη συγκεκριμένη θέση για να προστατεύει τα δικαιώματα των πολιτών και όχι να εμφανίζεται ωσάν να ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής. Μιλώντας για τις “συνέπειες” που θα είχε το σύμφωνο, αν εφαρμοζόταν, προκαλεί μια δυσωδία φόβου του χειρίστου είδους».

Εξοργιστικό περιστατικό στην Κρήτη: 44χρονος χτύπησε τη σύζυγο και τις κόρες του – Συνελήφθη από την αστυνομία

via 252863 212661 type13262

Εξοργιστικό περιστατικό στην Κρήτη: 44χρονος χτύπησε τη σύζυγο και τις κόρες του – Συνελήφθη από την αστυνομία

Απαράδεκτος 44χρονος στη Χερσόνησο της Κρήτης άσκησε βία στη γυναίκα του και τα παιδιά του

Καλαμάτα: Στο νοσοκομείο πατέρας και κόρη που τραυματίστηκαν από ναυτική φωτοβολίδα – Μία σύλληψη

fotovolida

Καλαμάτα: Στο νοσοκομείο πατέρας και κόρη που τραυματίστηκαν από ναυτική φωτοβολίδα – Μία σύλληψη

Ο άνδρας εκτόξευσε χθες το απόγευμα μία ναυτική φωτοβολίδα που κατέληξε στην αυλή σπιτιού, με…

Μιχάλης Ρέππας: Το συγκινητικό αντίο στην Άννα Παναγιωτοπούλου – «Τέτοιας ποιότητας ταλέντα δεν περνάνε από ζύγι και υποδεκάμετρο»

μιχαλης ρεππας

Μιχάλης Ρέππας: Το συγκινητικό αντίο στην Άννα Παναγιωτοπούλου – «Τέτοιας ποιότητας ταλέντα δεν περνάνε από ζύγι και υποδεκάμετρο»

Το δικό του «αντίο» στην Άννα Παναγιωτοπούλου είπε ο Μιχάλης Ρέπας