Newsroom

Newsroom

Το Google… ανακαλύπτει το τέρας του Λοχ Νες

81 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη «φωτογραφία του χειρουργού», την πρώτη υποτιθέμενη φωτογραφία του τέρατος του Λοχ Νες, και το…

doodle nessie

81 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη «φωτογραφία του χειρουργού», την πρώτη υποτιθέμενη φωτογραφία του τέρατος του Λοχ Νες, και το Google δεν έχασε ευκαιρία να… γιορτάσει την επέτειο αυτή με ένα doodle.

Οι θρύλοι για την ύπαρξη ενός μυστηριώδους τέρατος στη λίμνη Νες της βόρειας Σκωτίας χρονολογούνται από τον 6ο περίπου αιώνα, όμως οι θρύλοι αυτοί  έμοιαζαν να βγαίνουν αληθινοί στις 21 Απριλίου του 1934, όταν εμφανίστηκε μία φωτογραφία που υποτίθεται ότι απεικόνιζε το περίφημο τέρας του Λοχ Νες.

Λοχ Νες

Όπως αποδείχθηκε, ωστόσο, η φωτογραφία αποτελούσε κατασκεύασμα του γυναικολόγου Ρόμπερτ Γουίλσον, κάτι που παραδέχθηκε ο γιος του, ενώ το 1995 η πλαστότητα της εικόνας επιβεβαιώθηκε και από ερευνητές.

Μέχρι και σήμερα υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν στην ύπαρξη της «Νέσι», όπως αποκαλείται χαϊδευτικά το «τέρας», παρά το γεγονός ότι οι υποβρύχιες έρευνες που έγιναν το 2003 με χρήση σόναρ δεν εντόπισαν ούτε ίχνος της…

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…