Γλυφάδα: Η επιστολή του Σπύρου Καρνέση στις αδελφές του για επιστροφή των μετοχών

«Σκληρή» γλώσσα στις αγωγές

6111998

Την επιστολή που έστειλε ο Σπύρος Καρνέσης στις αδερφές του, τον περασμένο Μάιο, για να του επιστρέψουν τις μετοχές, έφερε στο “φως” της δημοσιότητας το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, λίγες ημέρες μετά την τριπλή δολοφονία που διέπραξε ο 76χρονος Αιγύπτιος μέσα στην ναυτιλιακή εταιρεία της οικογένειας, στη Γλυφάδα.

“Πλέον, έφτασε ο καιρός να σας ζητήσω να μου επιστρέψετε άμεσα το σύνολο των μετοχών των εταιρειών μου, που όλα αυτά τα χρόνια κρατούσατε για μένα”, αναφέρει ο Σπύρος Καρνέσης, ζητώντας τους να επικοινωνήσουν με τον γιο του, Νικόλα, ένα από τα τρία παιδιά του.

Η περιουσία και το ακίνητο του Αιγύπτιου στην Ελλάδα

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Star, o Αιγύπτιος δράστης της τριπλής δολοφονίας, εκτός από τους προσωπικούς λογαριασμούς σε Ελλάδα και Ελβετία, διέθετε και ακίνητο στην Ελλάδα, που είναι καταχωρημένο στο κτηματολόγιο. Ενώ έμενε στα σπίτια της οικογένειας Καρνέση, είτε στους Πεταλιούς, είτε στην Αθήνα, εκείνος φαίνεται ότι προτίμησε να επενδύσει και σε ακίνητο που θα του ανήκε στο 100%.

Σε ό,τι αφορά στο κτίριο, όπου ανήκει η ναυτιλιακή εταιρία όπου έγινε το μακελειό, αυτό ανήκει στα τρία αδέρφια Καρνέση. Στο συμβόλαιο φαίνεται ότι αγοράστηκε το 2010 με το ποσό των 3.842.721 ευρώ. Αρχικά αυτό το ακίνητο αγοράστηκε από τον Σπύρο Καρνέση και το 1986 περασε σε εταιρία που έχει έδρα τη Λιβερία.

Το 2010 αγοράστηκε από τα τρία αδέρφια. Το ποσό εξοφλήθηκε σε μετρητά και όλοι είχαν ίσο μερίδιο.

Πώς ξεκίνησε ο ενδοοικογενειακός πόλεμος

Ο Σπύρος Καρνέσης με τις αδερφές του, Μαρία και Δέσποινα, είχαν εξαιρετικές σχέσεις. Μέχρι πριν από έναν χρόνο. Όλα άλλαξαν, όταν εκείνες και ο γαμπρός του τού ζήτησαν με αγωγή 325 εκατομμύρια δολάρια για να αποχωρήσουν από τη διαχειρίστρια εταιρεία των πλοίων. Ο Σπύρος Καρνέσης απάντησε σε σκληρή γλώσσα και έδειξε ως υπαίτιο της αγωγής τον άντρα της Δέσποινας, Αντώνη Βλασσάκη, πιστεύοντας ότι τις στρέφει εναντίον του . Είναι χαρακτηριστικό ότι στη νομική του πρόταση τον αποκαλεί «ξένο» και ως «μη υπάρχων».

«Οι αγωγές δεν ήταν απλώς μία αδιάντροπη και χονδροειδής απόπειρα για την απόσπαση χρημάτων από εμένα, αλλά μία απίστευτη σκευωρία εσχάτης προδοσίας, που αποδεικνύει ότι οι ενάγοντες είναι τόσον αδίστακτοι, ώστε να είναι ικανοί για όλα», ανέφερε μεταξύ άλλων στην αγωγή ο Σπύρος Καρνέσης.

Ο ενδοοικογενειακός πόλεμος ξεκίνησε, σύμφωνα πάντα με το Star, εξαιτίας της εμφάνισης του γιου του Σπύρου Καρνέση, Νικόλα, στη διαχειρίστρια εταιρεία των πλοίων του ομίλου στη Γλυφάδα, όπου και έγινε το μακελειό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γαμπρός Αντώνης Βλασσάκης πίστευε ότι θα τους οδηγήσουν σταδιακά σε έξοδο από την εταιρεία. Ο γιος του «πατριάρχη» της οικογένειας έφυγε από την εταιρεία, μην αντέχοντας τον πόλεμο που του έκαναν οι θείες του.

Ο Σπύρος Καρνέσης δεν έκρυψε την ενόχλησή του και ζήτησε από τα αδέρφια του εξηγήσεις. Εκείνοι του απάντησαν με αγωγή και ο Σπύρος Καρνέσης απάντησε: «Αισθάνθηκα ότι όλα τα χρόνια της ενεργού ζωής μου ζέσταινα στον κόρφο μου ιοβόλους όφεις. Οποία θλίψις!»

«Θα ήθελα να υποδείξω στους ενάγοντες να παραιτηθούν από τις αγωγές τους και να μου παραδώσουν τις όποιες μετοχές που οι ενάγουσες αδερφές μου έχουν ως τυπικές μέτοχοι (ως και οι ίδιες συνομολογούν) σε όλες τις εταιρίες μου, μεταξύ των οποίων της EPC και της ELKA Λονδίνου, για να λήξει η μεταξύ μας διένεξη. Και ο Θεός ας τις συγχωρέσει!», σημείωνε ο Σπύρος Καρνέσης.

Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Καταδικάστηκε για βιασμό δύο παιδιών

δικαιοσύνη 1

Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Καταδικάστηκε για βιασμό δύο παιδιών

Ο 64χρονος δικηγόρος από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε τις αποδιδόμενες σε βάρος του κατηγορίες, ισχυριζόμενος…