Newsroom

Newsroom

Γλέζος στη Soir: "Με έλεγαν ουτοπιστή όταν το 2002 πίστευα στη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ"

Μέσα από τις δηλώσεις τεσσάρων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να σχηματίσει το προφίλ του κόμματος η βελγική εφημερίδα Le Soir.…

1990920691 b974521240z.1 20150114171856 000 g003okrnl.3 0

Μέσα από τις δηλώσεις τεσσάρων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να σχηματίσει το προφίλ του κόμματος η βελγική εφημερίδα Le Soir. Το άρθρο τιτλοφορείται “Μου έλεγαν ότι είμαι ουτοπιστής επειδή πίστευα στη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ” κι η φράση ανήκει φυσικά στον αειθαλή αγωνιστή κι ευρωβουλευτή Μανόλη Γλέζο (επάνω φώτο από το συγκεκριμένο δημοσίευμα της εφημερίδας Le Soir). 

«Το ζήτημα είναι το εξής: Τι θα κάνουμε; Θα ανοίξουμε την πόρτα ή θα παραμείνουμε αδιάφοροι απέναντι στο γεγονός;» αναρωτήθηκε ο Μανόλης Γλέζος κι εξηγεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να γίνει ένα ακόμη κόμμα εξουσίας:  «Δεν πρέπει μόνο να λάβουμε 50 επιπλέον έδρες στο Κοινοβούλιο. Αυτό που χρειαζόμαστε, είναι αρκετές ψήφους για να κυβερνήσουμε μόνοι μας. Πιστεύω ότι μπορούμε να φτάσουμε στην πλειοψηφία, αν καταφέρουμε να πείσουμε τους Έλληνες ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μόνο να αντικαταστήσει ένα άλλο κόμμα, αλλά να δώσουμε απευθείας την εξουσία στο λαό».

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης από την πλευρά του θέλησε να προετοιμάσει τους Ευρωπαίους για το τί θα βρουν μπροστά τους αν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει την κυβέρνηση στην Ελλάδα: «Μας παρουσιάζουν ως ένα είδος τέρατος, πράγμα που προφανώς δεν ισχύει. Αλλά κοιτάξτε: δεν αποτελούμε καλή λύση ούτε για τους τραπεζικούς, ούτε για την άκρα δεξιά, ούτε για τις δεξιές κυβερνήσεις…». Παρακάτω αναφέρεται στην ευρωπαϊκή διάσταση του πράγματος: «Δεν πρόκειται μόνο για την Ελλάδα. Πρόκειται για την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία…Υπάρχει ανάγκη αλλαγής πορείας και δύο είναι οι επιλογές” τόνισε. «Είτε επιστρέφουμε στις βάσεις της Ε.Ε.: Σύγκλιση, αλληλεγγύη, ανάπτυξη, που είναι η προσέγγιση της αριστεράς. Είτε καταστρέφουμε την Ένωση και τη Δημοκρατία. Είναι η επιλογή της άκρας δεξιάς».

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης


Ο Κώστας Χρυσόγονος στηλίτευσε τη λιτότητα: «Η λιτότητα είναι ένα φάρμακο πιο επικίνδυνο από το κακό που υποτίθεται ότι θεραπεύει». Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αγανακτεί με την φτωχοποίηση του ελληνικού λαού, κάνοντας λόγο για «παραβίαση της Χάρτας Θεμελιωδών Δικαιωμάτων» και για «νέα μορφή αποικίας» της Ελλάδας.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Κατρούγκαλος σημειώνει με έμφαση: «Ένα είναι βέβαιο: Οι ελίτ δεν μπορούν να συνεχίσουν να κυβερνούν όπως έκαναν στο παρελθόν, διότι απλούστατα οι λαοί απορρίπτουν τα μέτρα λιτότητας… Αισθάνομαι τυχερός που είμαι Έλληνας αυτή τη στιγμή. Είμαι εδώ μόνο και μόνο για να ζήσω αυτή την ιστορική στιγμή».

Οι κ.κ. Χρυσόγονος και Κατρούγκαλος


Άννα Παναγιωτοπούλου: Το συγκινητικό αντίο της Μαρίας Καβογιάννη – «Δεν είναι τυχαίο ότι έφυγες την ημέρα της Ανάστασης…»

Καταγραφή 7

Άννα Παναγιωτοπούλου: Το συγκινητικό αντίο της Μαρίας Καβογιάννη – «Δεν είναι τυχαίο ότι έφυγες την ημέρα της Ανάστασης…»

«Δεν θα ξεχάσω πόσο με στήριξες», ανέφερε η Μαρία Καβογιάννη για την Άννα Παναγιωτοπούλου

Ιρλανδία: Φοιτητές στο Κολέγιο Τρίνιτι έστησαν έναν καταυλισμό, διαμαρτυρόμενοι για τον πόλεμο στη Γάζα

Ιρλανδία

Ιρλανδία: Φοιτητές στο Κολέγιο Τρίνιτι έστησαν έναν καταυλισμό, διαμαρτυρόμενοι για τον πόλεμο στη Γάζα

Οι ακτιβιστές στο Τρίνιτι ζητούν από το παλαιότερο πανεπιστήμιο της Ιρλανδίας να διακόψει τους δεσμούς…