Newsroom

Newsroom

Νέο φιάσκο της ΕΛΑΣ στην υπόθεση στο Γκάζι;- «Ομάδα ΔΙΑΣ είχε ελέγξει το αυτοκίνητο», λέει η δικηγόρος του συνοδηγού

Ο εντολέας μου δεν γνώριζε την ύπαρξη του όπλου, αναφέρει η δικηγόρος του 33χρονου

Gkazi elas

Σε μια άκρως σοβαρή αποκάλυψη που προκαλεί πλήθος ερωτημάτων για τα αντανακλαστικά της αστυνομίας, προχώρησε η δικηγόρος του συνοδηγού του τζιπ που προκάλεσε την αιματηρή επίθεση στο Γκάζι με τρεις τραυματίες.

Σύμφωνα με την δικηγόρο του 33χρονου  Σταματία Μάρκου, υποστήριξε ότι «ο εντολέας μου δεν γνώριζε πως οπλοφορούσε ο οδηγός. Μάλιστα, ο οδηγός είχε υποστεί έλεγχο στο αυτοκίνητο από ομάδα ΔΙ.ΑΣ 4 ώρες πριν το περιστατικό και δεν εντόπισαν το όπλο εντός του αυτοκινήτου».

Όπως ανέφερε, «Ο εντολέας μου από την πρώτη στιγμή υπήρξε ειλικρινής. Κατέθεσε το τι ακριβώς είχε συμβεί κατά την επίδικη ημέρα και ώρα. Διαχώρισε ρητά τη θέση του ότι όχι μόνο δεν γνώριζε την ύπαρξη του όπλου, όχι μόνο δεν αποδέχεται την πρόκληση οιασδήποτε σωματικής βλάβης σε βάρος άλλου ανθρώπου, πολλώ μάλλον το αποτέλεσμα αυτό που έχει προκληθεί. Από την πρώτη στιγμή έθεσε εαυτόν στη διάθεση των διωκτικών αρχών. Από την πρώτη στιγμή υπήρξε ειλικρινής και θα παραμείνει έτσι έως το τέλος.

Επικοινώνησε μαζί μου αμέσως μετά το περιστατικό. Εντόπισα 53 κλήσεις του εντολέα μου γύρω στις 09:00. Μίλησα αμέσως μαζί του, μου μίλησε για το συμβάν και μου είπε ο ίδιος πως θέλει να παραδοθεί και έτσι δρομολογήθηκε η παρουσία του στην Αρχή.

 

Συνοδευόμενος από εμέ, μεταβήκαμε στο τμήμα της ΓΑΔΑ. Ο εντολέας μου δεν γνώριζε πως οπλοφορούσε ο οδηγός. Μάλιστα, ο οδηγός είχε υποστεί έλεγχο στο αυτοκίνητο από ομάδα ΔΙΑΣ τέσσερις ώρες πριν από το περιστατικό και δεν εντόπισαν το όπλο εντός του αυτοκινήτου», τόνισε η δικηγόρος του, Σταματία Μάρκου, μιλώντας στο MEGA.

«Στον έλεγχο δεν ήταν μαζί με τον οδηγό ο πελάτης μου, αλλά με κάποιον άλλον. Ο πελάτης μου είναι μηχανικός δίκυκλων, έχουν ακουστεί πράγματα που δεν ευσταθούν. Όσοι τον γνωρίζουν πως αυτό που λένε (σ.σ πως πουλούσε προστασία στα μαγαζιά) δεν ισχύει. Μία καταδίκη έχει και αυτή, όταν ήταν ανήλικος.

Υπάρχει μία δικογραφία για κλοπή οχήματος, επειδή βρέθηκε στο κατάστημα που δουλεύει. Στην απολογία του αναφέρει πως όταν περνούσε το αυτοκίνητο, εκτοξεύθηκε νερό προς την παρέα του Κρητικών και ένας από την παρέα τον εξύβρισε και πέταξε προς τον οδηγό ένα μπουκάλι. Εκείνος σταμάτησε και εξήλθε.

Ο εντολέας μου βγήκε για να διατηρήσει τος ισορροπίες. Όταν έληξε το συμβάν ο εντολέας μου μπαίνει στο αμάξι και τότε ήρθαν οι δύο της παρέας και τους επιτέθηκαν. Έτσι, προκλήθηκε ο καβγάς. Όταν μπήκε στο αμάξι και έφυγαν έκανε εμετό. Έχει ένα μεγάλο “κατηγορώ” για τον οδηγό. Δεν ήξερε το παρελθόν του, είχαν βρεθεί 10 – 15 φορές το τελευταίο έτος», προσέθεσε.

 

«Ήταν ένας απλός έλεγχος», απαντά η ΕΛΑΣ

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣΚωνσταντία Δημογλίδου, υπογράμμισε πως «ήταν ένας απλός έλεγχος. Επίσης, υπάρχει και ένα διάστημα μέχρι τις 07:00 και δεν μπορούμε να ξέρουμε τι έγινε».

Ακύρωσε ο Δούκας εκδήλωση για τα Τέμπη με ομιλητή την Καρυστιανού; Η απάντηση στο δημοσίευμα της Εστίας

6111979

Ακύρωσε ο Δούκας εκδήλωση για τα Τέμπη με ομιλητή την Καρυστιανού; Η απάντηση στο δημοσίευμα της Εστίας

Η ΕΣΤΙΑ κάνει λόγο για «ΜΙΑ ΔΙΠΛΗ πρωτοφανή αθλιότητα εἰς βάρος τῶν συγγενῶν τῶν νεκρῶν»,…

Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

AP23315613979564

Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

Ο ντετέκτιβ Λιούις Χιουζ είπε ότι εξετάζονται τέσσερις σκηνές εγκλήματος στο Σάλφορντ και την ευρύτερη…

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τη Κατερίνα Παπακώστα – «Αν είμαστε μαζί όλα είναι δυνατά» (video)

σιδηροπουλος

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τη Κατερίνα Παπακώστα – «Αν είμαστε μαζί όλα είναι δυνατά» (video)

Συνέντευξη μαζί με τη μητέρα του έδωσε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος