Γκάφα Φλωρίδη: Δεσμεύτηκε για κατάργηση ασυλίας των τραπεζιτών που νομοθέτησε ο Μητσοτάκης

Εκτός γραμμής βρέθηκε στη Βουλή ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος άσκησε κριτική σε αλλαγή του Ποινικού Κώδικα που έγινε επί ημερών ΝΔ στο τιμόνι της χώρας και συγκεκριμένα στη διαβόητη ασυλία των τραπεζικών στελεχών.

φλωριδης

Ειδικότερα, ο Γ. Φλωρίδης αιφνιδιάστηκε από το σφυροκόπημα του Σ. Φάμελλου, ο οποίος έθεσε αλλεπάλληλα ερωτήματα για φλέγοντα ζητήματα, όπως οι υποκλοπές, η πορεία της δικαστικής έρευνας για το τρίγωνο της διαπλοκής με τα «θαλασσοδάνεια» ΜΜΕ και κομμάτων, όπως επίσης το τι μέλλει γενέσθαι με την ασυλία των τραπεζικών στελεχών.

Έτσι, χωρίς να συνειδητοποιεί τι λέει, ο εκ ΠΑΣΟΚ ορμώμενος υπουργός έπεσε στην παγίδα και στηλίτευσε την πρώτη αλλαγή που έγινε το 2019 -επί «γαλάζιας» διακυβέρνησης- στον Ποινικό Κώδικα και η οποία κατοχύρωσε το ακαταδίωκτο των τραπεζιτών.

«Η απιστία δεν γίνεται να διώκεται κατ’ έγκληση» υποστήριξε με βεβαιότητα και συμπλήρωσε ψευδώς απευθυνόμενος στον Σ. Φάμελλο: «Εσείς το κάνατε…». Για του λόγου το αληθές, η συγκεκριμένη αλλαγή έγινε τον Νοέμβριο του 2019 με πρόσχημα την ανάγκη να προχωρήσουν οι τραπεζίτες σε «επιθετικές αναδιαρθρώσεις δανείων».

Ξεκαθάρισε δε πως «αυτά θα τα επαναφέρω», εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο τη δέσμευση πως θα καταργήσει την ασυλία των τραπεζικών στελεχών που θεσπίστηκε επί ΝΔ. Ως προς την πορεία της εισαγγελικής διερεύνησης του σκανδάλου των υποκλοπών, ο κ. Φλωρίδης κρύφτηκε πίσω από το πασπαρτού επιχείρημα της μυστικότητας που ενέχει το στάδιο της προδικασίας. «Είναι στα χέρια των εισαγγελέων που ερευνούν, πρόσβαση στην προανακριτική διαδικασία δεν υπάρχει» αντέτεινε.

Viral (ξανά) η Σάττι: Τραγουδάει το «Ζάρι» στην ντουζιέρα και «βάζει φωτιά» στο διαδίκτυο

satti marina

Viral (ξανά) η Σάττι: Τραγουδάει το «Ζάρι» στην ντουζιέρα και «βάζει φωτιά» στο διαδίκτυο

Έχει συγκεντρώσει ήδη μέχρι στιγμής 1,7 εκατομμύρια προβολές καθιστώντας το βίντεο το πρώτο trend στην…

Πακιστάν: Τουλάχιστον 143 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τον Απρίλιο λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων

AP22242277968711

Πακιστάν: Τουλάχιστον 143 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τον Απρίλιο λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων

«Αυτά τα ασυνήθιστα μοντέλα βροχοπτώσεων είναι άμεση επίπτωση της κλιματικής αλλαγής».