Newsroom

Newsroom

Γιώργος Κυρίτσης: η… Πατουλίδου του ΣΥΡΙΖΑ

Στις 5 Αυγούστου 1992 στη Βαρκελώνη η Βούλα Πατουλίδου τρέχει στον τελικό των 100 μέτρων με εμπόδια. Η αμερικανίδα Ντίβερς είναι το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου και μέχρι να πηδήξει το τελευταίο προπορεύεται με ευκολία.

5745ab871dc524b43b8b46ac

Του Πλουτάρχου

Για κακή της τύχη (και για καλή τύχη της Πατουλίδου και της Ελλάδας), η Ντίβερς σκοντάφτει την τελευταία στιγμή, η Πατουλίδου τερματίζει πρώτη και κατακτά το πρώτο και το πιο αναπάντεχο χρυσό της Ελλάδας στον στίβο από τον Τσικλητήρα το 1912!

Ο Γιώργος Κυρίτσης από την άλλη είναι ο άνθρωπος που με τον ίδιο αναπάντεχο τρόπο ορκίστηκε σήμερα για δεύτερη βουλευτής, καταφέρνοντας το απίστευτο. Να πάρει και πάλι την έδρα χωρίς να έχει εκλεγεί!

Το «θαύμα» Κυρίτση είναι πρωτοφανές στα εκλογικά χρονικά. Γιατί μπορεί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ να είναι άτυχος στις εκλογές και να μην εκλέγεται στο νήμα, όλο και κάτι συμβαίνει όμως ώστε να πάρει τη θέση του στη Βουλή. Το επίτευγμά του γίνεται δε εντυπωσιακότερο αν αναλογιστεί κανείς ότι καταφέρνει το δύο στα δύο σε διάστημα μικρότερο του ενός χρόνου!

Όλα ξεκινούν στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, οπότε ο Γιώργος Κυρίτσης δεν παίρνει αρκετές ψήφους ώστε να εκλεγεί στη Β’ Αθήνας. Κατετάγη συγκεκριμένα 20ος από το σύνολο των 48 υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια αυτή, με 16.436 σταυρούς, ενώ το κόμμα του εξέλεξε 19 βουλευτές. Ήταν έτσι πρώτος επιλαχών.

Τον Ιούλιο του 2015 όταν οι διαφωνίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησαν σε παραιτήσεις βουλευτών, ο Νίκος Χουντής παρέδωσε τη βουλευτική του έδρα και επέστρεψε στην Ευρωβουλή. Έτσι, στις 15 Ιουλίου ο Γιώργος Κυρίτσης ορκίζεται βουλευτής! Όμως η θητεία είχε μικρή, ελάχιστη θα έλεγε κανείς διάρκεια.

Σχεδόν ενάμιση μήνα μετά, στις 20 Αυγούστου, η κυβέρνηση Τσίπρα παραιτείται και προκηρύσσονται εκλογές για τις 20 Σεπτεμβρίου. Ο Γιώργος Κυρίτσης έχει κερδίσει, λόγω αποχωρήσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ, δύο θέσεις στο ψηφοδέλτιο στη Β’ Αθήνας και από 20ος που είχε καταταγεί την προηγούμενη φορά, βρίσκεται στη 18η θέση της λίστας. Υπενθυμίζεται ότι στις εκλογές αυτές δεν υπήρχε σταυροδοσία, επομένως οι υποψήφιοι εκλέγονταν με τη σειρά που είχαν τοποθετηθεί τα ονόματά τους στο ψηφοδέλτιο, ανάλογα με το ποσοστό του κόμματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει στην εκλογική διαδικασία περίπου 65.000 ψήφους, δηλαδή σχεδόν δύο μονάδες. Με το μειωμένο σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2015 ποσοστό, οι βουλευτές που εκλέγονται μειώνονται από 19 σε 17. Ο Γιώργος Κυρίτσης είναι και πάλι πρώτος επιλαχών…

Η μοίρα όμως φαίνεται πως τον ήθελε και πάλι βουλευτή. Την περασμένη Κυριακή, παραιτείται από βουλευτής παραδίδοντας την έδρα της η Βασιλική Κατριβάνου, η οποία επίσης είχε εκλεγεί στη Β’ Αθήνας. Ο Γιώργος Κυρίτσης επιστρέφει εν μια νυκτί στη Βουλή. 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Άδωνις: Αδιανόητη επίθεση σε εργαζόμενους που τον αποδοκίμαζαν – «Ανθρωπάκια, ελάτε αν έχετε τα κότσια» (video)

Άδωνις

Άδωνις: Αδιανόητη επίθεση σε εργαζόμενους που τον αποδοκίμαζαν – «Ανθρωπάκια, ελάτε αν έχετε τα κότσια» (video)

«Δεν σας φοβόμαστε καθόλου, είστε μία χούφτα, δεν εκπροσωπείτε κανέναν», φώναζε στους υγειονομικούς ο μαινόμενος…

Είναι προϊόν φωτομοντάζ; Νέος σάλος με το πρώτο επίσημο πορτραίτο του πριγκιπικού ζεύγους της Δανίας

dania prigkipes

Είναι προϊόν φωτομοντάζ; Νέος σάλος με το πρώτο επίσημο πορτραίτο του πριγκιπικού ζεύγους της Δανίας

Συγκεκριμένα, πολλοί χρήστες των κοινωνικών δικτύων σχολίασαν εντόνως ότι το πορτραίτο είναι προϊόν είτε φωτομοντάζ,…

Αυτή είναι η ιδανική διάρκεια για μια ταινία – «Λάθος» οι μεγάλες παραγωγές του Χόλυγουντ

pexels tima miroshnichenko 7991326

Αυτή είναι η ιδανική διάρκεια για μια ταινία – «Λάθος» οι μεγάλες παραγωγές του Χόλυγουντ

Μια νέα έρευνα απάντησε στο ερώτημα για το ποια είναι η ιδανική διάρκεια για μια…