Γηροκομείο Αθηνών: Απολύουν εργαζόμενο που κατέθεσε εναντίον του «αμαρτωλού» αρχιμανδρίτη

Τέλος, δεν έχουν τα επεισόδια στο πολύπαθο Γηροκομείο Αθηνών εν μέσω της διεξαγωγής της πολύκροτης δίκης στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων με κατηγορουμένους τον πρώην ισχυρό πρόεδρο του Δ.Σ, αρχιμανδρίτη Μπούμπα και ακόμη δύο πρώην μέλη της «αμαρτωλής» διοίκησης. Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της Προσωρινής Διοίκησης του Δ.Σ του Γηροκομείου απείλησε το koutipandoras.gr και το Documento επειδή απλά... κάνουμε τη δουλειά μας.

EK Girokomeio 0

Αυτή τη φορά, η προσωρινή διοίκηση αποφάσισε να απολύσει εργαζόμενο, λίγες μόλις ημέρες μετά την κατάθεση που έδωσε ενώπιον δικαστηρίου, με την οποία έκαψε όχι μόνο τον Μπούμπα και τους άλλους δύο συγκατηγορούμενούς του αλλά και διάφορα άλλα πρόσωπα που ανήκαν στο στενό κύκλο του υπόδικου αρχιμανδρίτη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του koutipandoras.gr σε συνεδρίαση του Δ.Σ της προσωρινής διοίκησης του Γηροκομείου, αποφασίστηκε να απολυθεί ο Δημήτρης Παπαχρήστου, επι χρόνια εργαζόμενος στο ίδρυμα και πρόεδρος των εργαζομένων. Με πολλές αναφορές του, από το 2010 μάλιστα, έχει καταγγείλει ουκ ολίγες φορές την κακοδιαχείριση της διοίκησης Μπούμπας και το… φαγοπότι στα κληροδοτήματα. Στην πρόσφατη κατάθεσή του στο δικαστήριο ως μάρτυρας κατηγορίας, τοποθέτησε στο κάδρο των ευθυνών και άλλα άτομα που εδώ και χρόνια εργάζονται στο ίδρυμα σε διάφορες θέσεις.

«Θεωρώ ότι η απόφαση για την απόλυσή μου σχετίζεται με την όλη διαδικασία της δίκης. Δεν μπορεί ξαφνικά να έγινε», δήλωσε στο koutipandoras.gr ερωτηθείς σχετικά ο κ. Παπαχρήστου. Εντωμεταξύ, ο πρόεδρος των εργαζόμενων του Γηροκομείου έχει μηνυθεί ουκ ολίγες φορές από τον Μπούμπα και άλλα άτομα του στενού του κύκλου, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθεί ακόμα περισσότερο εκτός από φυσικά από το… φέσι που του έχει μπει στους μισθούς του, όπως άλλωστε και στους υπόλοιπους υπαλλήλους. 

Μεταξύ άλλων στην κατάθεσή του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων μίλησε για στενό κύκλο ανθρώπων που διοικούσε το Γηροκομείο, για κοινά πρόσωπα στις «αμαρτωλές» διοικήσεις του Μπούμπα, για ανισότητες στις πληρωμές του προσωπικού και για πλήρη αδιαφάνεια και αδιαφορία στη μίσθωση των ακινήτων της ΕΕΑ.

Η απόφαση δεν έχει γίνει εκτελεστή ακόμη, ενώ όπως πληροφορούμαστε εναντιώθηκε και ένα μέλος του Δ.Σ το οποίο και στοχοποιήθηκε από τα υπόλοιπα μέλη αφού γίνονται κινήσεις να διαγραφεί και αυτό και κάποια αναπληρωματικά μέλη.

Απειλές κατά koutipandoras.gr και Documento

Το koutipandoras.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Προσωρινής Διοίκησης του Γηροκομείου Αθηνών, Ζώη Κολιό, o οποίος αντί να απαντήσει επί της ουσίας ξεκίνησε μια άνευ προηγούμενου επίθεση κατά του koutipandoras.gr και του Documento, επειδή απλώς κάνει σωστά τη δουλειά του. Επειδή καλύπτει με απόλυτη διαφάνεια τη δίκη του Γηροκομείου Αθηνών και έχει καλή πληροφόρηση για τα τεκταινόμενα στο Γηροκομείο. Επειδή είναι από τα λίγα ΜΜΕ που εδώ και χρόνια προσπαθούν επιτέλους να εξυγιανθεί το ίδρυμα από όλους όσοι προσπαθούν να του βάλουν οριστικό λουκέτο.

Ο κ. Κολιός μας είπε ότι στο προηγούμενο ρεπορτάζ μας στο documentonews.gr στο οποίο γράφαμε για τον κίνδυνο να τιναχτεί η δίκη που διεξάγεται για το Γηροκομείο στον αέρα, δε μεταφέραμε ακριβώς τα λεγομένά του. Πράγμα το οποίο δεν ισχύει, αφού όποιος δει το ρεπορτάζ, καθίσταται εμφανές πως έχουν αποτυπωθεί mot-a-mot τα όσα μας δήλωσε on the record. Άλλωστε ποτέ μέχρι και σήμερα, κανείς δε μας έχει κατηγορήσει για τέτοιο ζήτημα. Και ούτε πρόκειται να γίνει και στο μέλλον.

Στη συνέχεια της επικοινωνίας μας, μάς δήλωσε ότι μας ηχογραφεί κάτι για το οποίο δεν είχαμε συμφωνήσει. Κάτι που είναι παράνομο και διώκεται ποινικά όπως του εξηγήσαμε ρητά. Όταν του εκφράσαμε την πιθανότητα ακόμη και να διωχθεί ποινικά για την παράνομη ηχογράφηση της κλήσης μας, ο κ. Κολιός άλλαξε τη στάση του, λέγοντάς μας: «Και που ξέρετε εσείς ότι σας ηχογραφώ; Είστε εδώ να δείτε;». Εν συνεχεία μάς απείλησε λέγοντάς μας: «Θα μετανιώσετε με αυτά που γράφεται στα sites».

Όταν του είπαμε ότι δε δεχόμαστε καμία απειλή και δε φοβόμαστε κανέναν, άλλαξε και πάλι τα όσα ισχυριζόταν προηγουμένως: «Δεν είναι απειλή. Είπα ότι θα μετανιώσετε ηθικά».

Ερωτηθείς σχετικά για το θέμα της απόλυσης του Δημήτρη Παπαχρήστου μας απάντησε μονάχα το εξής: «Κάθε λαμόγιο θα πηγαίνει στη Δικαιοσύνη». 

ΥΓ: Προς τον κ. Κολιό και κάθε κ. Κολιό έχουμε να δηλώσουμε μόνο αυτό: Δεν φοβόμαστε τίποτα και κανέναν. Ασκούμε το λειτούργημά μας με μοναδικό μας γνώμονα και κριτήριο την αλήθεια και πάντα σεβόμενοι τον δημοσιογραφικό κώδικα δεοντολογίας. 

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ