Γιώργος Πιαντές, ένας αχθοφόρος ονείρων

Αχ, βρε Γιώργο. Έφυγες και εσύ μέσα στη θολούρα της καραντίνας. Πολιορκημένος από τη στατιστική των ανώνυμων θανάτων, τα ελεεινά του Πέτσα και την επιεική μας εφηβεία επί φορτηγού, χαριεντιζόμενη με τους εκτελεστές της

12009833 429637650555579 5281689440345037279 n

Να ψάχνουν τώρα οι σύντροφοι και οι φίλοι σου, οι συναγωνιστές και οι συν-εργάτες, όσοι είχαν την τύχη να σε γνωρίσουν, πίσω από τη σκηνή, ανάμεσα σε σπασμένες καρέκλες και συνθήματα, το πρόσωπό σου. Και πολλοί να αναρωτιούνται, με την ξαφνική μετά θάνατον δημοσιότητα: Ποιος ήταν, ρε παιδιά, αυτός ο Πιαντές;

Αυτός λοιπόν ήταν. Ο άνθρωπος που κατάφερε να μην τον ξέρετε, αν και ξέρατε, ζήσατε, τα έργα των χεριών του. Σε κάθε αίθουσα, πλατεία, πλατό, δρόμο, από την Κρήτη μέχρι τη Θράκη, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσίπρας, προσπαθούσε να επικοινωνήσει με τον κόσμο, ο Πιαντές είχε βάλει κόπο και ψυχή.

Στο φως των προβολέων, στο σύνθημα, στο πόντιουμ, στις κάμερες, στα μικρόφωνα. Και στην ψυχοφθόρα, σε ορισμένες περιπτώσεις, ικανοποίηση πιεστικών αιτημάτων για την πρώτη σειρά, μην μείνουν οι κάμερες ορφανές εκ προσωπικοτήτων.

Θα του αρέσει που αναχώρησε με δρομολόγιο ανωνύμων. Ένας ανώνυμος αχθοφόρος ονείρων ήθελε να είναι στο κάτω – κάτω. Αχθοφόρος ιδεών και οραμάτων, αχθοφόρος της κοινωνικής απελευθέρωσης, του κομμουνισμού, που όλο κηρύσσεται νεκρός και όλο επανέρχεται.

Ένας από τους πολλούς, που αθόρυβα, και εν πλήρη συνειδήσει ανυπόγραφα, κινούν τον κόσμο προς τα μπρος. Και μπορούν στο τέλος της ημέρας να καπνίζουν ήρεμα το τσιγάρο τους κρατώντας σφιχτά στην τσέπη του σακακιού τους τα κλειδιά του αύριο.

Κάποιος άλλος θα πάρει τη θέση του, έτσι γίνεται. Ίσως να μην κάνει όσα και όπως αυτός, αλλά η ζωή τραβάει την ανηφόρα. Η μεγάλη, όμως, δυσαναπλήρωτη απώλεια, όταν χάνονται άνθρωποι όπως αυτός, είναι ότι χάνεται κάτι από τον άκρατο οίνο της ανιδιοτέλειας που προσφέρουν.

Και έτσι εξασθενεί η μέθη για την έφοδο στον ουρανό, με κόστος, όχι με προσωπικές ανταμοιβές. Και γίνεται πιο ξερή η ψυχή ενός κόμματος, που αρδεύεται από την ισότητα ως επιδίωξη και την προσφορά -αν δεν καείς εσύ, αν δεν καώ εγώ…-, ως αρετή.

Στο καλό, ρε Γιώργο. Κρατάμε την αφοσίωση, την ανιδιοτέλεια, τη σεμνότητα, την ευγένειά σου. Και τα ερωτηματικά σου, μην ανησυχείς…

Πηγή: Η Αυγή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Συνελήφθη ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ μετά από καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις

Ντεπαρντιέ

Συνελήφθη ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ μετά από καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις

Υπό αστυνομική κράτηση βρίσκεται από το πρωί ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ που βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες…