Newsroom

Newsroom

Γιατί το παλιό Υπουργείο Εμπορίου γέμισε με ένοπλους Ιρανούς στρατιώτες και πινακίδες στην περσική γλώσσα (video)

Ιρανικού κράτους, ένοπλους στρατιώτες, πινακίδες στην περσική γλώσσα, ακόμα και τεράστιες αφίσες του… Χομεϊνί αντίκρισαν περαστικοί στο παλιό Υπουργείο Εμπορίου στο κέντρο της ΑΘήνας

Υπουργείο Εμπορίου

Με έκπληξη αντίκρισαν οι υπάλληλοι στο παλιό Υπουργείο Εμπορίου που εδρεύει στην πλατεία Κάνιγγος αναρτημένη σημαία του Ιρανικού κράτους, ένοπλους στρατιώτες, πινακίδες στην περσική γλώσσα, ακόμα και τεράστιες αφίσες του… Χομεϊνί στην μεγάλη αίθουσα συσκέψεων του υπουργείου.

0d760ddb ae51 4965 a730 4a3f9ffcf0f2

 

Στην πραγματικότητα επρόκειτο για την πλήρη μεταμόρφωση όλων των γραφείων, της εισόδου του κτιρίου, αλλά και της πλατείας στο κέντρο της Αθήνας σε ένα απέραντο κινηματογραφικό πλατό, για τις ανάγκες της βραβευμένης τηλεοπτικής σειράς «Tehran».

c98a847b 4879 44c1 b058 c9787c5d1846

a427d821 bafe 4fae a8c0 b185c623bdd3

 

Η επιτυχημένη σειρά που προβάλεται στο Netflix μετράει ήδη ένα βραβείο Emmy καλύτερης δραματικής σειράς, για τον πρώτο κύκλο που επίσης γυρίστηκε στην Αθήνα, με τους παραγωγούς να επιλέγουν εκ νέου την ελληνική πρωτεύουσα για τα γυρίσματα και της δεύτερης σεζόν.

22813f9d facf 4540 8121 5c47ad639823

Η ισραηλινή δραματική σειρά «Τεχεράνη» («Tehran») γυρίστηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα (στην Αθήνα συγκεκριμένα που σε πολλά σημεία θυμίζει την Τεχεράνη),στο Πεδίο του Άρεως, τη πλατεία Θεάτρου και άλλα σημεία του κέντρου της Αθήνας, με εικόνες βγαλμένες από το σημερινό Ιράν χάρη στις επιγραφές και τα ονόματα που είναι γραμμένα στα φαρσί.

Η υπόθεση της σειράς αφορά στις προσπάθειες μιας πράκτορα της ισραηλινής Μοσάντ να εντοπίσει μια 22χρονη χάκερ-φαινόμενο και να ματαιώσει ένα τρομοκρατικό χτύπημα. Ένα κατασκοπευτικό θρίλερ με ηρωίδα την Ταμάρ, την ισραηλινή πράκτορα που παίζει το κραβ μαγκά και τα φαρσί στα δάκτυλα και βρίσκεται σε ειδική αποστολή στην Τεχεράνη.

«Tehran»: H σειρά που έκανε το πρώην Υπουργείο Εμπορίου – Τεχεράνη

Ένα τεχνικό πρόβλημα στην πτήση από το Αμάν με κατεύθυνση το Νέο Δελχί αναγκάζει το αεροσκάφος να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Τεχεράνης. Τίποτα όμως σε αυτήν τη σύντομη ενδιάμεση στάση δεν είναι τυχαίο, καθώς πρόκειται για την αρχή μιας πολύπλοκης και άκρως επικίνδυνης επιχείρησης της ισραηλινής Μοσάντ, που θέλει την 22χρονη χάκερ-φαινόμενο Ταμάρ να φτάνει στην ιρανική πρωτεύουσα υπό άκρα μυστικότητα. Έχοντας λοιπόν αλλάξει ρούχα και ταυτότητα με μια Ιρανή, η μυστική πράκτορας της Μοσάντ ξεκινά αμέσως το παράτολμο σχέδιο να προετοιμάσει το έδαφος για μια μεγάλη τρομοκρατική επίθεση. Όμως ο έρωτας με τον εχθρό αλλά και το ίδιο της το παρελθόν θα αλλάξουν τα πλάνα της Ταμάρ, καθώς ανακαλύπτει ότι η καταγωγή της είναι ιρανική και ότι βρέθηκε στο Ισραήλ σαν πρόσφυγας σε μικρή ηλικία.

Αυτή είναι η υπόθεση της ισραηλινής σειράς «Tehran», το πρώτο επεισόδιο της οποίας παρακολουθήσαμε με αμείωτο ενδιαφέρον μέσω YouTube live, σε ένα preview event που διοργάνωσαν οι συντελεστές του. Πώς όμως και κυρίως γιατί είδαμε τη συγκεκριμένη σειρά;

Το «Tehran» γυρίστηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου στην Αθήνα με επιχορήγηση που πήρε από το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ) και με την CosmoteTV να συμμετέχει στην πρώτη της διεθνή συμπαραγωγή στον τομέα της μυθοπλασίας. Το Πεδίον του Άρεως, η πλατεία Θεάτρου και διάφορα άλλα σημεία του κέντρου της Αθήνας με multicultural χαρακτήρα αναπαριστούν τη σημερινή Τεχεράνη, ενώ το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και το Διοικητικό Μέγαρο του ΟΤΕ στο Μαρούσι που παραχωρήθηκαν μεταξύ άλλων για τα γυρίσματα μοιάζουν αγνώριστα με τις πινακίδες και επιγραφές στα φαρσί. To γεμάτο δράση «Tehran», πίσω από το οποίο βρίσκεται το δημιουργικό team του πολύ φιλόδοξου «Fauda» που βλέπουμε στο Netflix, έχει παραδόξως ένα αντιπολεμικό μήνυμα, καθώς έμμεσα επικεντρώνεται στις ομοιότητες των δύο χωρών. Το twist αυτό ενθουσίασε τους υπεύθυνους της πλατφόρμας της AppleTV, η οποία αγόρασε τα τηλεοπτικά δικαιώματα της σειράς, χωρίς όμως να έχει ανακοινώσει ακόμα την ημερομηνία προβολής.

Με πληροφορίες από το thecitizen.gr

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ