Newsroom

Newsroom

Γιατί το παλιό Υπουργείο Εμπορίου γέμισε με ένοπλους Ιρανούς στρατιώτες και πινακίδες στην περσική γλώσσα (video)

Ιρανικού κράτους, ένοπλους στρατιώτες, πινακίδες στην περσική γλώσσα, ακόμα και τεράστιες αφίσες του… Χομεϊνί αντίκρισαν περαστικοί στο παλιό Υπουργείο Εμπορίου στο κέντρο της ΑΘήνας

Υπουργείο Εμπορίου

Με έκπληξη αντίκρισαν οι υπάλληλοι στο παλιό Υπουργείο Εμπορίου που εδρεύει στην πλατεία Κάνιγγος αναρτημένη σημαία του Ιρανικού κράτους, ένοπλους στρατιώτες, πινακίδες στην περσική γλώσσα, ακόμα και τεράστιες αφίσες του… Χομεϊνί στην μεγάλη αίθουσα συσκέψεων του υπουργείου.

 

Στην πραγματικότητα επρόκειτο για την πλήρη μεταμόρφωση όλων των γραφείων, της εισόδου του κτιρίου, αλλά και της πλατείας στο κέντρο της Αθήνας σε ένα απέραντο κινηματογραφικό πλατό, για τις ανάγκες της βραβευμένης τηλεοπτικής σειράς «Tehran».

 

Η επιτυχημένη σειρά που προβάλεται στο Netflix μετράει ήδη ένα βραβείο Emmy καλύτερης δραματικής σειράς, για τον πρώτο κύκλο που επίσης γυρίστηκε στην Αθήνα, με τους παραγωγούς να επιλέγουν εκ νέου την ελληνική πρωτεύουσα για τα γυρίσματα και της δεύτερης σεζόν.

Η ισραηλινή δραματική σειρά «Τεχεράνη» («Tehran») γυρίστηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα (στην Αθήνα συγκεκριμένα που σε πολλά σημεία θυμίζει την Τεχεράνη),στο Πεδίο του Άρεως, τη πλατεία Θεάτρου και άλλα σημεία του κέντρου της Αθήνας, με εικόνες βγαλμένες από το σημερινό Ιράν χάρη στις επιγραφές και τα ονόματα που είναι γραμμένα στα φαρσί.

Η υπόθεση της σειράς αφορά στις προσπάθειες μιας πράκτορα της ισραηλινής Μοσάντ να εντοπίσει μια 22χρονη χάκερ-φαινόμενο και να ματαιώσει ένα τρομοκρατικό χτύπημα. Ένα κατασκοπευτικό θρίλερ με ηρωίδα την Ταμάρ, την ισραηλινή πράκτορα που παίζει το κραβ μαγκά και τα φαρσί στα δάκτυλα και βρίσκεται σε ειδική αποστολή στην Τεχεράνη.

«Tehran»: H σειρά που έκανε το πρώην Υπουργείο Εμπορίου – Τεχεράνη

Ένα τεχνικό πρόβλημα στην πτήση από το Αμάν με κατεύθυνση το Νέο Δελχί αναγκάζει το αεροσκάφος να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Τεχεράνης. Τίποτα όμως σε αυτήν τη σύντομη ενδιάμεση στάση δεν είναι τυχαίο, καθώς πρόκειται για την αρχή μιας πολύπλοκης και άκρως επικίνδυνης επιχείρησης της ισραηλινής Μοσάντ, που θέλει την 22χρονη χάκερ-φαινόμενο Ταμάρ να φτάνει στην ιρανική πρωτεύουσα υπό άκρα μυστικότητα. Έχοντας λοιπόν αλλάξει ρούχα και ταυτότητα με μια Ιρανή, η μυστική πράκτορας της Μοσάντ ξεκινά αμέσως το παράτολμο σχέδιο να προετοιμάσει το έδαφος για μια μεγάλη τρομοκρατική επίθεση. Όμως ο έρωτας με τον εχθρό αλλά και το ίδιο της το παρελθόν θα αλλάξουν τα πλάνα της Ταμάρ, καθώς ανακαλύπτει ότι η καταγωγή της είναι ιρανική και ότι βρέθηκε στο Ισραήλ σαν πρόσφυγας σε μικρή ηλικία.

Αυτή είναι η υπόθεση της ισραηλινής σειράς «Tehran», το πρώτο επεισόδιο της οποίας παρακολουθήσαμε με αμείωτο ενδιαφέρον μέσω YouTube live, σε ένα preview event που διοργάνωσαν οι συντελεστές του. Πώς όμως και κυρίως γιατί είδαμε τη συγκεκριμένη σειρά;

Το «Tehran» γυρίστηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου στην Αθήνα με επιχορήγηση που πήρε από το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ) και με την CosmoteTV να συμμετέχει στην πρώτη της διεθνή συμπαραγωγή στον τομέα της μυθοπλασίας. Το Πεδίον του Άρεως, η πλατεία Θεάτρου και διάφορα άλλα σημεία του κέντρου της Αθήνας με multicultural χαρακτήρα αναπαριστούν τη σημερινή Τεχεράνη, ενώ το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και το Διοικητικό Μέγαρο του ΟΤΕ στο Μαρούσι που παραχωρήθηκαν μεταξύ άλλων για τα γυρίσματα μοιάζουν αγνώριστα με τις πινακίδες και επιγραφές στα φαρσί. To γεμάτο δράση «Tehran», πίσω από το οποίο βρίσκεται το δημιουργικό team του πολύ φιλόδοξου «Fauda» που βλέπουμε στο Netflix, έχει παραδόξως ένα αντιπολεμικό μήνυμα, καθώς έμμεσα επικεντρώνεται στις ομοιότητες των δύο χωρών. Το twist αυτό ενθουσίασε τους υπεύθυνους της πλατφόρμας της AppleTV, η οποία αγόρασε τα τηλεοπτικά δικαιώματα της σειράς, χωρίς όμως να έχει ανακοινώσει ακόμα την ημερομηνία προβολής.

Με πληροφορίες από το thecitizen.gr

Νέες αποκαλύψεις για το ΟΑΚΑ: Χάθηκε το εγχειρίδιο συντήρησης που είχε αφήσει ο Καλατράβα

Νέες αποκαλύψεις για το ΟΑΚΑ: Χάθηκε το εγχειρίδιο συντήρησης που είχε αφήσει ο Καλατράβα

Σε δεύτερη μελέτη για το στέγαστρο Καλατράβα προχωρά το Tεχνικό Eπιμελητήριο-Δέκα χρόνια χωρίς οικοδομική άδεια…

Διαμαρτυρία πολιτών στο Κιλκίς για την κατάσταση στην ΠΑΘΕ – Έκλεισαν συμβολικά τον δρόμο

Διαμαρτυρία πολιτών στο Κιλκίς για την κατάσταση στην ΠΑΘΕ – Έκλεισαν συμβολικά τον δρόμο

H Κίνηση Πολιτών δήμου Παιονίας διοργάνωσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον δρόμο «καρμανιόλα» με εκατοντάδες ανθρώπους…