Newsroom

Newsroom

Γιατί οι Γερμανοί μαζεύουν άρον άρον το χρυσό τους από την Νέα Υόρκη και τη Γαλλία

Άρον άρον μαζεύει τα αποθέματα χρυσού της η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας από την Νέα Υόρκη και το Παρίσι, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Bundesbank, καθώς η εμπιστοσύνη στο ευρώ συνεχίζει να υποχωρεί στη χώρα.

589c76c61dc524c7108b4af4

Τα αποθέματα 3.378 τόνων χρυσού και αξίας 120 δισ. ευρώ είχαν σταλεί για φύλαξη σε ασφαλή καταφύγια στο αποκορύφωμα του Ψυχρού Πολέμου, μακριά από το βεληνεκές της Μόσχας, αποτελώντας το σύμβολο της γερμανικής οικονομικής ανόδου και τον φύλακα της σταθερότητάς της.

Αλλά με την Ευρώπη να βιώνει την μία κρίση μετά την άλλη, η ανησυχία για τη διατήρηση του χρυσού στο εξωτερικό έχει μεγαλώσει. Μάλιστα όπως αναφέρει το Reuters, ορισμένοι, μάλιστα, υποστηρίζουν ότι τα δεύτερα μεγαλύτερα αποθέματα χρυσού στον κόσμο μπορεί να χρειασθούν για να στηρίξουν ένα νέο γερμανικό μάρκο, εάν διαλυθεί η Ευρωζώνη

Έχοντας ήδη μετακινηθεί 583 τόνοι χρυσού από τη Νέα Υόρκη και το Παρίσι, η Bundesbank σχεδιάζει να έχει το μισό χρυσό στη Φρανκφούρτη μέχρι το τέλος του 2017, νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα που είχε θέσει και ήταν το 2020.

«Έχουμε πολλές συζητήσεις για τον (αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ) Τραμπ, όσον αφορά τις συνέπειες στη νομισματική πολιτική, τα μακροοικονομικά, κλπ, αλλά εμπιστευόμαστε την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ», δήλωσε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Μπούντεσμπανκ, Καρλ – Λούντβιχ Τίλε σε συνέντευξη τύπου που έδωσε, προσθέτοντας:

«Ο Τραμπ δεν προκάλεσε συζήτηση για τον χώρο αποθήκευσης στις ΗΠΑ».

Όπως σχολιάζει το Reuters, η άνοδος του ακροδεξιού κόμματος της Μαρίν Λεπέν στη Γαλλία και το Κίνημα των Πέντε Αστέρων Μπέπε Γκρίλο στην Ιταλία, η εμπιστοσύνη στο κοινό νόμισμα φαίνεται να εξασθενεί.

Επίσης, ο Τίλε σημείωσε ότι η Bundesbank δεν σχεδιάζει να επαναπατρίσει περισσότερα από τα μισά αποθέματα χρυσού, ενώ πρόσθεσε ότι η απόφαση της Βρετανίας να φύγει από την ΕΕ δεν επηρέασε τα σχέδιά της, καθώς το Λονδίνο παραμένει μία βασική αγορά διαπραγμάτευσης του χρυσού και ασφαλές μέρος για αποθήκευση. Ο επαναπατρισμός έχει κοστίσει έως τώρα 6,9 εκατ. ευρώ, πρόσθεσε.

Η γερμανική κεντρική τράπεζα, ελπίζοντας να κατευνάσει το κοινό και να μειώσει τη φημολογία ότι κάποια από τα αποθέματα χρυσού μπορεί να μην είχαν επιστρέψει στη Γερμανία, ανακοίνωσε το 2015 μία λίστα 2.300 σελίδων με ράβδους χρυσού, υποσχόμενη αυξημένη διαφάνεια για να καθησυχάσει τους Γερμανούς. 

Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

AP24100648847136

Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

Ο ντετέκτιβ Λιούις Χιουζ είπε ότι εξετάζονται τέσσερις σκηνές εγκλήματος στο Σάλφορντ και την ευρύτερη…

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τη Κατερίνα Παπακώστα – «Αν είμαστε μαζί όλα είναι δυνατά» (video)

σιδηροπουλος

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τη Κατερίνα Παπακώστα – «Αν είμαστε μαζί όλα είναι δυνατά» (video)

Συνέντευξη μαζί με τη μητέρα του έδωσε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος

Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον 45 οι νεκροί από κατάρρευση φράγματος – Υπάρχουν ακόμη παγιδευμένοι στη λάσπη (Eικόνες)

AP24120324819137

Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον 45 οι νεκροί από κατάρρευση φράγματος – Υπάρχουν ακόμη παγιδευμένοι στη λάσπη (Eικόνες)

«Υπάρχουν άλλοι παγιδευμένοι στη λάσπη που εργαζόμαστε για να ανασύρουμε» - Η χώρα πλήττεται από…