Newsroom

Newsroom

Γιατί δουλεύουν μόνο δυο μέρες την εβδομάδα στην Βενεζουέλα

Προσωρινό μέτρο με σκοπό να ξεπεραστεί η σοβαρή ενεργειακή κρίση που ταλανίζει την χώρα είναι η απόφαση της κυβέρνησης για εργάσιμη εβδομάδα δύο ημερών στον δημόσιο τομέα.

57208a6a1dc5246c1f8b495a

Ο αντιπρόεδρος Aristobulo Isturiz ανακοίνωσε πως οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πηγαίνουν για δουλειά μόνο τη Δευτέρα και την Τρίτη μέχρι να ξεπεραστεί η κρίση.

Η Βενεζουέλα είναι αντιμέτωπη με πολύ μεγάλο πρόβλημα ξηρασίας που περιόρισε δραματικά τα επίπεδα νερού στο κύριο υδροηλεκτρικό της φράγμα.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Isturiz στη δημόσια τηλεόραση αφορούν περίπου δύο εκατομμύρια δημόσιους υπαλλήλους.

«Δεν θα εργάζεται το δημόσιο την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή εκτός από θεμελιώδεις και απολύτως απαραίτητες εργασίες», τόνισε.

Ήδη ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο είχε δώσει στους περίπου 2,8 εκατ. δημοσίους υπαλλήλους «αργία» την Παρασκευή, με στόχο να περιορίσει την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας έχει ήδη υιοθετήσει σειρά μέτρων για να αντιμετωπίσει την κρίση. Τον Φεβρουάριο τα εμπορικά κέντρα κλήθηκαν να περιορίσουν τις ώρες λειτουργίας και να παράγουν τη δική τους ενέργεια. Στις αρχές της εβδομάδας η ώρα άλλαξε και τα ρολόγια έδειξαν μισή ώρα μπροστά για να αποφευχθεί η μεγάλη ζήτηση για ηλεκτρικό ρεύματα πρωινά. Την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκαν τετράωρες διακοπές ρεύματος ημερησίως.

Απίστευτο και όμως Κερκυραϊκό: Της έριξαν «Μπότη» στο κεφάλι – Έπεσε από το γραφείο του δημάρχου (video)

KERKYRA 2

Απίστευτο και όμως Κερκυραϊκό: Της έριξαν «Μπότη» στο κεφάλι – Έπεσε από το γραφείο του δημάρχου (video)

Το ιστορικό έθιμο των Μπότηδων παραλίγο να αποδειχθεί μοιραίο στην φετινή του εκδοχή καθώς από…