Γιαννιτσά:Τουλάχιστον 42 τα κρούσματα σε εργοστάσιο κονσερβοποιΐας

Στα 42 έχουν ανέλθει μέχρι αυτή την ώρα τα κρούσματα κορονοϊού σε εργοστάσιο κονσερβοποιίας στα Γιαννιτσά, το οποίο απασχολεί 680 άτομα. Τα περισσότερα από αυτά είναι εποχικοί εργάτες που ζουν σε κοντινές περιοχές εκτός νομού Πέλλας, όπως σε Ημαθία, Θεσσαλονίκη και Πιερία.

Τουλάχιστον 46 είναι τα θετικά κρούσματα ανάμεσα στους εργαζόμενους που ασχολούνται σε μία από τις μεγαλύτερες κονσερβοποιίες που συσκευάζει φρούτα στον νομό της Πέλλας.

Αρχικά εντοπίσθηκαν 13 κρούσματα μεταξύ 30 εργαζομένων, οι οποίοι μετακινούνται καθημερινά προς και από τα Γιαννιτσά από τη Γουμένισσα και το Κιλκίς όπου κατοικούν, με λεωφορείο. Κατά την ιχνηλάτηση διαπιστώθηκαν κι άλλα κρούσματα.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι θετικοί στον κορονοϊό εργαζόμενοι, είναι 42 με τον εν λόγω αριθμό να αναμένεται να αυξηθεί. Όλοι οι ασθενείς βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.
Οι εργαζόμενοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, ενώ ακολουθείται η διαδικασία ιχνηλάτησης, σύμφωνα με το πρωτόκολλο που ορίζει ο ΕΟΔΥ.

Διακοπή λειτουργίας

Τη διακοπή της λειτουργίας της, ανακοίνωσε η κονσερβοποιΐα στα Γιαννιτσά, μετά την σωρεία θετικών δειγμάτων.

«Η εταιρεία, η οποία σημειωτέον τηρούσε όλα τα νόμιμα μέτρα για την προστασία από τον Covid-19, μόλις ενημερώθηκε για την ύπαρξη κρουσμάτων σε 11 εργαζομένους της περιοχής Κιλκίς, έλαβε άμεσα όλα τα νόμιμα μέτρα, ενημερώνοντας τις συναρμόδιες υπηρεσίες, αλλά και επιπλέον άμεσα μέτρα με δικά μας έξοδα, και μέχρι νεωτέρας, διέκοψε την λειτουργία της, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και του προσωπικού της», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρίας.