Newsroom

Newsroom

Γιάννης Σεβδικαλής: «Το τρένο με χτύπησε μετωπικά» – Συγκλόνισε ο παραολυμπιονίκης (video)

Συγκλονιστική ήταν η αναφορά του παραολυμπιονίκη Γιάννη Σεβδικαλή για το για το ατύχημα με αμαξοστοιχία που είχε στα 21 του

profile player 960x540 6

Καλεσμένος στην εκπομπή της ΕΡΤ «Στούντιο 4» ήταν ο παραολυμπιονίκης Γιάννης Σεβδικαλής και η σύντροφος του Σοφία Κουρτίδου, με τον αθλητή μεταξύ άλλων να αναφέρεται στο συγκλονιστικό ατύχημα που είχε στα 21 του χρόνια από το οποίο οδήγησε στον διπλό ακρωτηριασμό των ποδιών του.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιάννης Σεβδικάλης αποκάλυψε ότι όλα συνέβησαν στο γκάζι προς την ιερά οδό, όταν και συγκρούστηκε μετωπικά με τρένο και σύρθηκε 25 μέτρα στο έδαφος. Στη συνέχεια μάλιστα ανέφερε ότι θυμάται τα πάντα, μέχρι τη στιγμή που μπήκε χειρουργείο, ενώ παράλληλα μίλησε για την πρώτη φορά που περπάτησε χωρίς υποβοήθημα.

Γιάννης Σεβδικαλής – «Το τρένο με χτύπησε μετωπικά»

«Ήμουν στο Γκάζι και πήγαινα προς την Ιερά Οδό. Πήγα να περάσω τις γραμμές με το ποδήλατό μου. Κοιτάζω δεξιά και αριστερά, όλα ήταν καλά. Δεν υπήρχε θόρυβος, καμία σήμανση, κανένας φύλακας έξω. Δεν ερχόταν κανένα τρένο. Και ξαφνικά, όταν ξαναγύρισα το κεφάλι μου, το τρένο ήταν δίπλα μου.

Με χτύπησε μετωπικά, με πήρε από κάτω, πέρασαν από πάνω μου δύο βαγόνια. Με κουτρουβαλούσε για 20-25 μέτρα κι εγώ, αφού σταμάτησε τελικά το τρένο, δεν είχα λιποθυμήσει. Δεν πίστευα αυτό που είχε γίνει και ότι ήμουν ζωντανός. Ήταν ένα θαύμα.  Σύρθηκα, βγήκα έξω. Τα θυμάμαι όλα, δεν έχασα τις αισθήσεις μου. Είχα τις αισθήσεις μου μέχρι που μπήκα στο χειρουργείο.

Αυτό είναι στον οργανισμό. Κάποιοι οργανισμοί κατεβάζουν ρολά, γιατί δεν μπορούν να το αντέξουν. Και κάποιοι άλλοι σε αφήνουν να το δεις, γιατί πιστεύουν ότι αυτό θα σε βοηθήσει μετά, θα θυμάσαι πράγματα που θα είναι σημαντικά για εσένα, σωματικά και ψυχικά. Για μένα είναι σημαντικό που είχα τις αισθήσεις μου κατά τη διάρκεια του ατυχήματος γιατί ξέρω από τι γλίτωσα και ήμουν θετικός από την πρώτη στιγμή. Με το που είδα το άσπρο του νοσοκομείου χαμογελούσα που ήμουν ζωντανός και έχει περάσει αυτός ο πόνος.

Δεν θα γύριζα πίσω. Μου έχει φέρει τόσα πολλά το ατύχημα και κυρίως τη Σοφία.

Έχει χαραχτεί στο μυαλό μου η πρώτη φορά που περπάτησα ξανά χωρίς υποβοήθημα. Πήγα για καφέ. Μετά το ατύχημα μάθαινα να περπατάω σαν μωρό. Σηκώνεσαι πρώτα δίνεις βάρος στα κολοβώματα – έτσι λέγεται το σημείο του ακρωτηριασμού – γιατί πονάει πάρα πολύ στην αρχή και μετά ένα βήμα την ημέρα μέχρι να φτάσεις να κάνεις 10 βήματα».

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

gaza 7

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Το Ισραήλ έχει περιορίσει αυστηρά την είσοδο κρίσιμων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα παρά τις προειδοποιήσεις…