Newsroom

Newsroom

Για να μαθαίνουν οι νεώτεροι και να θυμούνται οι παλαιότεροι – Πέντε χρόνια από το διάγγελμα (video)

Ανήμερα της ονομαστικής εορτής του τότε πρωθυπουργού της χώρας, ο Ελληνικός λαός έχει ακόμα μια

1 1119

Ανήμερα της ονομαστικής εορτής του τότε πρωθυπουργού της χώρας, ο Ελληνικός λαός έχει ακόμα μια «επέτειο».
Συμπληρώνονται 5 χρόνια από το διάγγελμα που έβαλε την χώρα στο μνημονιακό «γύψο».
Πέρασαν 5 ολόκληρα χρόνια από το περιβόητο διάγγελμα του Καστελόριζου  
Ο «μέγας εραστής» Ντομινίκ Στρος- Καν λίγο πριν αποχωρήσει από την θέση του προέδρου του ΔΝΤ είχε αποκαλύψει πως οι όροι για τη συμφωνία της ένταξης της Ελλάδας στο ΔΝΤ γίνονταν ήδη επί μήνες κρυφά με τον Έλληνα πρωθυπουργό.
Επισήμως η θέση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ήταν ότι γινόταν προσπάθεια να αποφευχθεί πάση θυσία η χρηματοδότηση από το ΔΝΤ.
Έκτοτε η ελληνική οικονομία έχανε κατά μέσο όρο 22,8 εκατ. ευρώ από το ΑΕΠ της και 613 θέσεις εργασίας κάθε 24ωρο. Είναι ενδεικτικό πως το ΑΕΠ μειώθηκε από τα 226,2 δισ. ευρώ το 2010, στα 179,081 δισ. ευρώ το 2014.

Μετά τις πρόσφατες εκλογές η νέα κυβέρνηση προσπαθεί μαζί με τους πολίτες που την εμπιστεύτηκαν, να σύρει την χώρα έξω από τον βούρκο των υφεσιακών μέτρων.

Αν μη τι άλλο έχει προχωρήσει σε μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική δίνοντας στους “εταίρους” να αντιληφθούν ότι η Ελλάδα δεν είναι δεδομένη. Το γεγονός της ενόχλησής τους φαίνεται και από τον οικονομικό στραγγαλισμό που επιχειρούν. Μετά το ταξίδι στη Μόσχα του Αλέξη Τσίπρα η Ουάσιγκτον προσπαθεί να κάνει αντιπροτάσεις για να μην χάσει γεωστρατηγικά την Ελλάδα. Ακόμα και στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ διαφαίνονται ρωγμές παρά την σκληρή ρητορική. Αυτό γίνεται όχι για κανένα άλλο λόγο αλλά γιατί αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει πρόβλημα και στις δικές τους οικονομίες. Το οικονομικό πραξικόπημα που ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης έχει αναγκάσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να παλεύει με νύχια και με δόντια μιας και η αποτυχία θα σημάνει και πλήγμα για την Αριστερά στην Ελλάδα.

Το ζητούμενο είναι σε κάθε περίπτωση να μην υπάρξουν ξανά Καστελόριζα

 

 

 

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…