Newsroom

Newsroom

Για γέλια. Πες το στον πατέρα σου

γράφει ο Φέλιξ Η εταιρεία που δημιούργησε το πρώτο προεκλογικό σποτ της ΝΔ, περνάει στην Ιστορία. Η δημιουργική ομάδα που…

samaras 144

γράφει ο Φέλιξ

Η εταιρεία που δημιούργησε το πρώτο προεκλογικό σποτ της ΝΔ, περνάει στην Ιστορία. Η δημιουργική ομάδα που σκέφθηκε να βάλει τον Αντώνη Σαμαρά σε ρόλο αποκλειστικά (κακού) ηθοποιού να συναντά ομάδα πιτσιρικάδων στον Εθνικό Κήπο ενώ παίζουν μπάλα και να τους περιγράφει πως όλα πάνε καλά καταλήγοντας με το “πες το στον πατέρα σου”, κατάφερε να ακυρώσει ακόμη και τη χρησιμότητα που θα είχε μια αρνητική προβολή.

Από την ώρα που προβλήθηκε,το διαδίκτυο έχει γεμίσει με ατάκες που δημιουργούνται συνειρμικά από το παροιμιώδες “πες το στον πατέρα σου” και σίγουρα ταιριάζουν πολύ περισσότερο στον πρωθυπουργό από ό,τι αυτά που λέει στο σενάριο. Για παράδειγμα “θα μείνεις άνεργος αγόρι μου, πες το στον πατέρα σου”, “για να παίξει μπάλα μια χώρα πρέπει ο προπονητής να μην έχει πουλήσει το παιχνίδι,πες το στον πατέρα σου”, “δεν τολμώ να πάω ούτε σε debate,πες το στον πατέρα σου” ,”με κλαίνε και οι ρέγγες,πες το στον πατέρα σου” ,”πάω στον αγύριστο,πες το στον πατέρα σου”.

Πρωτίστως βέβαια, ατυχής είναι η έμπνευση να εμφανίσουν έναν αντικοινωνικό Σαμαρά,ο οποίος ζει στο αποστειρωμένο περιβάλλον της γραβάτας και των συμβούλων, ως λαϊκό μπαλαδόρο. Εν ολίγοις είναι ατυχής η σύλληψη να αντικατασταθεί στα προπαγανδιστικά πλάνα του Σαμαρά, η πολυφωτογραφιθείσα Μέρκελ με έναν πιτσιρικά μελλοντικό άνεργο.

Το κατέβασμα του Σαμαρά στο πεζοδρόμιο, έστω και το πολυτελές δίπλα στο πρωθυπουργικό Μέγαρο, δικαιολογεί μια ατάκα  μόνο “τέλειωσα,πες το στον πατέρα σου”.

Δείτε το σποτ και θα καταλάβετε