Newsroom

Newsroom

Για εξηγήσεις θα κληθούν 40 πρόσωπα της λίστας Λαγκάρντ

Σε εξηγήσεις πρόκειται να καλέσουν οι φορολογικές αρχές (ΣΔΟΕ και Εφορίες) 40 πρόσωπα της λίστας Λαγκάρντ που είχαν καταθέσεις εκατομμυρίων…

fakeloi

Σε εξηγήσεις πρόκειται να καλέσουν οι φορολογικές αρχές (ΣΔΟΕ και Εφορίες) 40 πρόσωπα της λίστας Λαγκάρντ που είχαν καταθέσεις εκατομμυρίων στην HSBC της Ζυρίχης.

Οι φάκελοι των προσώπων αυτών, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται επιχειρηματίες, ο ιδιοκτήτης εταιρίας σούπερ μάρκετ, η σύζυγος εφοπλιστή, μέλος οικογένειας γνωστού εργολάβου, ένας πολιτικός μηχανικός κ.ά., αναμένεται να παραδοθούν στους οικονομικούς εισαγγελείς Π. Αθανασίου και Γ. Μπρη, αλλά και στον επιβλέποντα τη σχετική έρευνα Γ. Δραγάτση.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν κληθεί από τις αρμόδιες ΔΟΥ σε εξηγήσεις επτά επιχειρηματίες, οι οποίοι φέρονται να έχουν τελέσει φοροδιαφυγή της τάξης των 2 έως 10 εκατ. ευρώ. Τα στοιχεία για τους επτά βρίσκονται ήδη στα χέρια των οικονομικών εισαγγελέων, με τους εμπλεκόμενους πάντως, να μπορούν να ξεγλιστρήσουν του νόμου, αν προχωρήσουν στην καταβολή του οφειλόμενου φόρου.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι όπως ο Ερβέ Φαλτσιανί -ο άνθρωπος που υπέκλεψε τα στοιχεία των καταθετών από τους καταλόγους της HSBC- έχει πει σε αποκλειστική του συνέντευξη στο Hot Doc, τα στοιχεία που οι ελληνικές αρχές έχουν στη διάθεσή τους, δεν αποτελούν παρά ένα μικρό μόνο μέρος, όσων θα μπορούσαν να δώσουν οι Γάλλοι.

Ωστόσο, όπως είχε επισημάνει ο Φαλτσιανί, ποτέ η Ελλάδα δεν ζήτησε βοήθεια για να διερευνήσει τόσο τα πρόσωπα της λίστας Λαγκάρντ, όσο κυρίως τις «διαδρομές» των χρημάτων που βρίσκονταν κατατεθειμένα στην τράπεζα της Ζυρίχης.

 

 

Άγρια καταστολή στα αμερικανικά πανεπιστήμια σε βάρος των διαδηλωτών υπέρ της Παλαιστίνης

AP24123016129693

Άγρια καταστολή στα αμερικανικά πανεπιστήμια σε βάρος των διαδηλωτών υπέρ της Παλαιστίνης

Εκατοντάδες συλλήψεις στη Νέα Υόρκη -Η αστυνομία διέλυσε καταυλισμό διαδηλωτών στο πανεπιστήμιο του Τέξας

Τραγωδία με δεκάδες νεκρούς στην Κίνα: Κατέρρευσε τμήμα αυτοκινητοδρόμου (videos)

GMfZiA3WMAAvUty

Τραγωδία με δεκάδες νεκρούς στην Κίνα: Κατέρρευσε τμήμα αυτοκινητοδρόμου (videos)

Για «φυσική γεωλογική καταστροφή», οφειλόμενη στις πρόσφατες «συνεχείς ισχυρές βροχοπτώσεις», κάνει λόγο το δίκτυο CCTV