Γερμανός ευρωβουλευτής: Θα ήταν κακή επιλογή για την Ελλάδα μια συνεργασία ΝΔ – ΠΑΣΟΚ

«Δεν μπορώ να φανταστώ ότι υπάρχει γέφυρα πάνω από αυτό το χάσμα [το σκάνδαλο υποκλοπών] επειδή θεμελιώδη βασικά δικαιώματα έχουν ήδη παραβιαστεί»

bullmann

Μια συνεργασία μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου δεν θα ήταν καλή επιλογή για την Ελλάδα, ειδικά μετά από το σκάνδαλο υποκλοπών που κλονίζει την ελληνική πολιτική εδώ και μήνες, δήλωσε στο Euractiv ο Γερμανός ευρωβουλευτής Ούντο Μπούλμαν.

«Προσωπικά, δεν νομίζω ότι θα ήταν μια καλή επιλογή για τη χώρα. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι υπάρχει γέφυρα πάνω από αυτό το χάσμα [το σκάνδαλο υποκλοπών] επειδή θεμελιώδη βασικά δικαιώματα έχουν ήδη παραβιαστεί», δήλωσε ο Μπούλμαν, ο οποίος είναι επίσης επικεφαλής της επιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο ίδιος εξέφρασε απορία για τη στάση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. «Δεν καταλαβαίνω γιατί ο Μάνφρεντ Βέμπερ και το ΕΛΚ συνεχίζουν να φλερτάρουν με τον Μητσοτάκη με τον τρόπο που κάνουν», σχολίασε ο Μπούλμαν.

Ο Γερμανός πολιτικός πρόσθεσε ότι το πρόβλημα είναι ο «εξουσιαστικός οπορτουνισμός» του ΕΛΚ. «Γι’ αυτό και οι παραβιάσεις των θεμελιωδών δικαιωμάτων από τον Μητσοτάκη διαψεύδονται σχεδόν με κάθε κόστος», είπε.

Όσον αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Μπούλμαν παρατήρησε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τη δυνατότητα να γίνει σοσιαλιστικό κόμμα. Και θα ήμουν πολύ χαρούμενος αν συνεχίσει να αναπτύσσεται προς αυτή την κατεύθυνση».

Από την πλευρά του, ο Γενς Μπάστιαν, ερευνητής στο γερμανικό ινστιτούτο μελετών SWP, δήλωσε στο Euractiv ότι η επαναπροσέγγιση του Αλέξη Τσίπρα με τους σοσιαλιστές στην ΕΕ είναι «μέρος του πολιτικού υπολογισμού του Τσίπρα». Ωστόσο, ο ίδιος ξεκαθάρισε πως, παρά την προσέγγιση προς τους σοσιαλιστές, ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει καμία πρόθεση να εγκαταλείψει την παράταξή της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε την πολιτική του ευελιξία και κατά την επίσκεψή του στο Βερολίνο, όπου την ίδια μέρα που επισκέφθηκε τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς, επισκέφθηκε επίσης και το γερμανικό αδελφό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ Die Linke.

Μαρίνα Σάττι : «Αυτοί είμαστε, τραγουδάμε στα ελληνικά, χορεύουμε με ζουρνά, είμαστε όμως και σύγχρονοι» (video)

σαττι 1

Μαρίνα Σάττι : «Αυτοί είμαστε, τραγουδάμε στα ελληνικά, χορεύουμε με ζουρνά, είμαστε όμως και σύγχρονοι» (video)

Λίγο πριν την εμφάνισή της στον τελικό της Eurovision 2024, η ελληνίδα τραγουδίστρια ετοιμάζεται να…