Newsroom

Newsroom

Γερμανία: Τεράστια απεργία για την κατάργηση των γεωργικών επιδοτήσεων – Βγήκαν τα τρακτέρ στο κέντρο του Βερολίνου (video)

Στόχος είναι να βρεθούν όλοι οι αγρότες της Γερμανίας στο Βερολίνο

berlin

Χαμός στη Γερμανία μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τη σταδιακή κατάργηση των γεωργικών επιδοτήσεων, με τους αγρότες να παρεμβαίνουν άμεσα και να ανακοινώνουν τεράστιες κινητοποιήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα γράφονται και στο DEBATER, ήδη ξεκίνησαν τρακτέρ να φτάνουν στο κέντρο του Βερολίνου, ενώ μέχρι την Παρασκευή ο στόχος είναι όλοι οι αγρότες της Γερμανίας να πάνε στην πρωτεύουσα της χώρας.

Μάλιστα ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας του Βερολίνου Παναγιώτης Ματλής, μιλώντας στο DEBATER, τόνισε: «

λέπω τρακτέρ και περνάνε έξω από το σπίτι μου και πηγαίνουν μέχρι το κέντρο του Βερολίνου. Εδώ αν και είναι μεγάλη η κινητοποίηση οι πολίτες είναι ενημερωμένοι. Ξέρουν που θα κλείσουν οι δρόμοι, δεν παίρνουν το αυτοκίνητο τους και θα πάρουν το μετρό. Οι απεργίες εδώ γίνονται κάπως συγκροτημένα, πιο πολύ επηρεάζει η απεργία των τρένων για παράδειγμα. Οι αγρότες έχουν αγωνία που τους μειώνουν τις επιδοτήσεις που είχαν στο πετρέλαιο, τους έβαλαν και κάποιους περιορισμούς στα βιολογικά προϊόντα. Μην φανταστείτε ότι «παγώνουν» τα πάντα, μπήκαν τα τρακτέρ και έκλεισαν έναν κεντρικο δρόμο. Η ζωή συνεχίζεται και δεν επηρεάζεται μέχρι στιγμής.

Η απεργία θα κρατήσει όλη την εβδομάδα και στην απεργία συμμετέχουν και μεταφορικές εταιρείες. Σήμερα το πρωί έκλεισαν μια μεγάλη περιοχή με αποθήκες από σούπερ μαρκετ του Βερολίνου. Θα επηρεαστούν 200 με 250 σούπερ μαρκετ. Δεν θα έχουν όλα τα προϊόντα αν συνεχιστεί όλη την εβδομάδα αυτό. Είναι συγκινητικό γιατί πολλοί πολίτες πάνε φαγητά στους απεργούς αγρότες και επειδή μαζεύτηκαν πολλά, οι αγρότες στη συνέχεια τα έδωσαν σε άστεγους».

 

@tipsundclips 08.01.2024 Bauern Demo Berlin #landwirtschaft #bauern #demo #berlin #8januar #8januar2024 ♬ Epic Inspiration – Kidmada

@tipsundclips Polizeikontrolle 08.01.2024 Bauern Demo Berlin streik. #landwirtschaft #bauern #demo #berlin #polizeikontrolle #polizei #kontrolle #streik ♬ Originalton – Tipsundclips

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Έδερνε και εξέδιδε και τη 40χρονη σύντροφό του επί τρία χρόνια

Βία

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Έδερνε και εξέδιδε και τη 40χρονη σύντροφό του επί τρία χρόνια

Τον απόλυτο εφιάλτη ζούσε μια 40χρονη γυναίκα, δίπλα στον 42χρονο σύντροφό της, για τρία ολόκληρα…

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…