Newsroom

Newsroom

"Γεμίστε τον Κουμπαρά" για το Αρχαίο μας Θέατρο!

Στην εθελοντική διάθεση των πολιτών απευθύνεται το Ίδρυμα «Νικόλαος Γ. Παπαδημητρίου» για την ενίσχυση του «κουμπαρά» του Αρχαίου Θεάτρου Μυτιλήνης,…

Στην εθελοντική διάθεση των πολιτών απευθύνεται το Ίδρυμα «Νικόλαος Γ. Παπαδημητρίου» για την ενίσχυση του «κουμπαρά» του Αρχαίου Θεάτρου Μυτιλήνης, που δημιούργησε την περασμένη χρονιά το Πολιτιστικό Δίκτυο «Διάζωμα».

Το Ίδρυμα καλεί τους Μυτιληνιούς που νοιάζονται για το ιστορικό αυτό μνημείο μας να ενισχύσουν την προσπάθεια γεμίσματος του «κουμπαρά» διαδίδοντας εθελοντικά το εγχείρημα και παροτρύνοντας και άλλους να συμμετάσχουν.

Ο «κουμπαράς» του Αρχαίου Θεάτρου μας άνοιξε τον περασμένο Ιούνιο και οι πρώτοι που εισέφεραν ήταν οι μικροί μαθητές του Ε’ τμήματος του Δημοτικού Σχολείου Καλλονής, διαθέτοντας το ποσό που είχαν συγκεντρώσει από την πώληση της σχολικής τους εφημερίδας και που ανερχόταν στα 80 ευρώ!

Πρέπει να σημειώσουμε ότι στην προσπάθεια αυτή συνέβαλε σημαντικά και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λέσβου με την προγραμματική σύμβαση που υπέγραψε με το Υπουργείο Πολιτισμού για την προστασία και ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου, με συνολικό προϋπολογισμό 50.000€.

«Κανείς δεν πίστευε ποτέ ότι μετά από τόσα χρόνια και παρά την πολύ μεγάλη επιθυμία των Μυτιληνιών στο θέμα ανάπλασης του Αρχαίου Θεάτρου κάτι θα άρχιζε να κινείται. Η κίνηση που έγινε είναι πολύ σημαντική» δήλωσε σε συνέντευξή του στο «Εμπρός» Μυτιλήνης ο κ. Νίκος Παπαδημητρίου.

«Τώρα στόχος μας, είναι να συσταθεί μια ομάδα εθελοντών από όλη τη Λέσβο που θα φέρει στον κόσμο το μήνυμα ότι με τον οβολό του μπορεί να στηρίξει την προσπάθεια που κάνει το «Διάζωμα». Έχει μεγάλη σημασία η συμμετοχή όλων».

Όσοι επιθυμούν να ενισχύσουν αυτή τη μοναδική προσπάθεια μπορούν να επικοινωνήσουν με το Ίδρυμα στα τηλέφωνα 210.6234289 και 210.6234286, μπορούν να ενημερωθούν ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.diazoma.gr .

Ακόμη μπορούν να καταθέσουν απ’ ευθείας χρήματα στο λογαριασμό Αρχαίου Θεάτρου Μυτιλήνης στις εξής τράπεζες:

Τράπεζα Αττικής:

066-56348590

Αγροτική Τράπεζα:

4550400303951

Alpha Bank:

104002002018001

Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος:

040/48312096

Eurobank:

0260052290200740433

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο:

89175423-7

Τράπεζα Πειραιώς:

5026-047390-840

Γιατί πρέπει να ενισχύσουμε

τον «κουμπαρά» του Αρχαίου Θεάτρου

Το Αρχαίο Θέατρο Μυτιλήνης

• είναι ένα σπάνιο μνημείο του Αιγαιακού Πολιτισμού με ιστορία 2300 περίπου χρόνων

•Χάρη στα σπάνια χαρακτηριστικά του συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων θεάτρων της Αρχαιότητας (Επίδαυρος, Δωδώνη, Φίλιπποι) και αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της Αρχιτεκτονικής μας κληρονομιάς.

• Η διάσωση και ανάδειξη του Θεάτρου έχει για τη Λέσβο ιδιαίτερη αρχαιολογική, πολιτισμική, τουριστική και οικονομική αξία. Γιατί θα την καταστήσει κέντρο διεθνούς πολιτισμικής αναφοράς και πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών.

• Λάβετε υπόψη μόνο ότι το θέατρο της Πομπηίας στην Ιταλία που είναι ακριβές αντίγραφο του αρχαίου θεάτρου της Λέσβου συγκεντρώνει κάθε χρόνο 8.000.000 επισκέπτες ενώ το πρωτότυπο, παραμένει ακόμη θαμμένο, «μνημείο» εγκατάλειψης και αδιαφορίας.

• Γι’ αυτό και πρέπει όλοι να ενισχύσουμε τον «κουμπαρά».

• Κάθε Λέσβιος μπορεί να συμμετάσχει έστω και με 1€.

Στον αγώνα που ξεκινάμε, πρώτη αξία δεν είναι το ποσόν. Είναι η συμμετοχή, η φροντίδα και το ενδιαφέρον για τον τόπο μας.

Σύλλογος Υποτρόφων:

Ο Σύλλογος Υποτρόφων Ιδρύματος Ν Γ Παπαδημητρίου φέτος συμπληρώνει δέκα χρόνια από την ίδρυσή του έχει εξελιχθεί σε μια δυναμική ομάδα νέων ανθρώπων, σε μια ζωντανή κοινότητα επιστημόνων που δεν σταμάτησε όλα αυτά τα χρόνια να αναπτύσσει δραστηριότητες και πρωτοβουλίες αλλά και να συμμετέχει ενεργά στην κοινωνική ζωή του τόπου με νέες ιδέες, προτάσεις και κυρίως με δράση.

Ο Σύλλογός μας:

Ξεκίνησε πρώτος τον αγώνα για την σωτηρία και ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Μυτιλήνης με ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας και ήδη αυτός το αγώνας μπαίνει σε μια νέα εξαιρετικά ελπιδοφόρο φάση.

Οργάνωσε δεκάδες ενημερωτικές συναντήσεις, συζητήσεις, επισκέψεις και εξορμήσεις.

Προχώρησε στην έκδοση του δικού του Newsletter «ΕΠΙ-θέσεις» που ήδη βρίσκεται στο 5ο τεύχος.

Οργάνωσε με επιτυχία την πρώτη ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού για μαθητές Λυκείου στην Άνδρο και ετοιμάζεται να διευρύνει αυτήν την πρωτοβουλία στη Μυτιλήνη, τις Σπέτσες, την Ύδρα, την Αράχοβα και το Κρανίδι.

Ξεκίνησε νέους αγώνες για την σωτηρία και ανάδειξη του Πύργου του Αγίου Πέτρου στην Άνδρο και της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής στις Σπέτσες.

Προχωρά στη δημιουργία «πυρήνων» ενεργού συμμετοχής με αντικείμενο την προώθηση νέων πρωτοβουλιών και δραστηριοτήτων.

Αναζητά τρόπους δικτύωσης με ανάλογους Ευρωπαϊκούς Συλλόγους.

Οργανώνει «γέφυρα» αλληλοϋποστήριξης υποτρόφων με σκοπό την καλύτερη πρόσβασή τους στην αγορά εργασίας.

Συνεχίζει και υποστηρίζει με οδηγίες και συμβουλές κάθε νέο μας Υπότροφο.

«Επι-θέσεις»:

Το Newsletter των Υποτρόφων μας επιτίθεται στην αδράνεια με τόλμη, ήθος και ποιότητα

Από το περασμένο φθινόπωρο, όλοι οι Υπότροφοί – και όχι μόνο – είδαν στις οθόνες του υπολογιστή τους το δικό τους Newsletter, το δικό τους ενημερωτικό δελτίο.

Με τον τίτλο Επι-θέσεις, το Newsletter φιλοδοξεί να γίνει η φωνή και η έκφραση του Συλλόγου των Υποτρόφων μας, της επίλεκτης αυτής κοινότητας 450 αριστούχων νέων του Ιδρύματος Παπαδημητρίου που εδώ και 20 χρόνια προάγει με συνέπεια την αξία της αριστείας στη χώρα μας.

Όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι, με την έκδοση αυτή επιδιώκουν να επικοινωνήσουν καλύτερα μεταξύ τους, να ενισχύσουν τη συλλογικότητά τους και να προβάλλουν το έργο του Συλλόγου που εδώ και αρκετά χρόνια αναπτύσσει σημαντική δραστηριότητα. Κυρίως όμως επιδιώκουν να γίνει το Newsletter ένα μέσο ενεργούς παρέμβασης στην κοινωνία αναπτύσσοντας ελεύθερα τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς αριστούχων νέων που δεν συμβιβάζονται με το κοινό μέτρο και τολμούν να εκφραστούν όχι με «διαμαρτυρίες» και «γκρίνιες» αλλά με θέσεις, ιδέες, προτάσεις και διάθεση συμμετοχής.

Στα 4 πρώτα τεύχη τους, οι «Επι-θέσεις» έχουν φιλοξενήσει τολμηρά άρθρα 15 Υποτρόφων μας πάνω σε κρίσιμα θέματα της σύγχρονης ζωής, παρουσιάζουν προτάσεις και ιδέες, διατυπώνουν κρίσεις και δημοσιεύουν ειδήσεις και πληροφορίες από την σπουδαστική, επαγγελματική και κοινωνική ζωή τους.

Αναζητήστε τα γνωρίστε τα και διαβάστε τις επιδόσεις μιας πραγματικά αξιέπαινης πρωτοβουλίας, στη διεύθυνση: www.nikopapafoundation.com

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…