Newsroom

Newsroom

Gay friendly γίνεται η… μάτσο ιταλική μαφία σύμφωνα με ερευνητή

H κάποτε ομοφοβική μαφία έχει πλέον «εξελιχθεί με την κοινωνία», σύμφωνα με έναν ερευνητή κατά της Μαφίας στη νότια Καλαβρία.

piqsels.com id swcvc

Η ιταλική μαφία «ανοίγει τις πόρτες της» στους ομοφυλόφιλους άνδρες για πρώτη φορά μετά την αποκάλυψη ότι ο γιο του αρχινονού ζει ως μια εντυπωσιακή drag queen.

Στο παρελθόν αν υπήρχε ακόμη και η υποψία ότι ένας κακοποιός ήταν ομοφυλόφιλος, κινδύνευε να τον δολοφονήσουν. Αλλά η κάποτε ομοφοβική μαφία έχει πλέον «εξελιχθεί με την κοινωνία», σύμφωνα με έναν ερευνητή κατά της Μαφίας στη νότια Καλαβρία.

Ο Nicola Gratteri δήλωσε στους The Times ότι παρόλο που η ομοφυλοφιλία εξακολουθεί να είναι ταμπού ανάμεσα σε παλαιότερα αφεντικά, η μαφία έχει χαλαρώσει τους κανόνες της για να επιτρέψει την πρόσβαση σε ομοφυλόφιλους άνδρες στις χαμηλότερες τάξεις της, αρκεί να μην «το επιδεικνύουν δημόσια».

ap_149351992970.jpg
 

Ο Gratteri παρακολούθησε τις επικοινωνίες της Ndrangheta, του πλουσιότερου εγκληματικού συνδικάτου στη Νότια Ιταλία. Η οικογένεια πιστεύεται ότι ελέγχει το 80% της ροής κοκαΐνης στην Ευρώπη, μέρος μιας επιχείρησης που τους αποφέρει 38 δισεκατομμύρια λίρες Αγγλίας ετησίως (κάτι παραπάνω από 45 δισεκατομμύρια ευρώ).

Ερεύνησε «παθιασμένες» επιστολές μεταξύ ενός αφεντικού και ενός νεαρού και έμαθε ότι πολλά μέλη της μαφίας απολάμβαναν τη διασκέδαση σε drag μπαρ. Ανακάλυψε ακόμη ότι ο γιος ενός προεξέχοντος νονού της Μαφίας ζει ως drag queen με το όνομα Lady Godiva.

«Η ομοφυλοφιλία υπονόμευε την εικόνα που είχαν για τους ίδιους ως σκληροί και μάτσο άνδρες» δήλωσε ο Gratteri. «Αλλά η μαφία εξελίχθηκε μαζί με την κοινωνία. Οι ομοφυλόφιλοι μπορούν να γίνουν δεκτοί τώρα, ακόμα και ως “στρατιώτες”, εφόσον δεν το προβάλλουν δημόσια».

Ο Gratteri, ο οποίος έχει ζήσει για τρεις δεκαετίες υπό την προστασία της αστυνομίας, ισχυρίζεται ότι η Ndrangheta έχει «μαλακώσει». «Πήγα στο δικαστήριο τους παππούδες και τους πατέρες των σημερινών νονών. Ήταν αδιάφοροι μπροστά σε ποινές φυλάκισης πολλών ετών », είπε. «Οι νέοι σήμερα δεν μπορούν να διαχειριστούν την φυλακή με τον τρόπο που το έκαναν οι γονείς τους. Γίνονται παρανοϊκοί, καταθλιπτικοί. Είναι πιο ευαίσθητοι».

Αντί όμως να λάβει τις αναμενόμενες απειλές θανάτου για τα σχόλιά του, ο Gratteri βομβαρδίστηκε με e-mail που τον κατηγόρησαν ότι κακώς δηλώνει πως η αποδοχή των ομοφυλόφιλων στις τάξεις της Μαφίας σήμαινε ότι «έχουν μαλακώσει», υποδηλώνοντας ότι οι καιροί έχουν αλλάξει πραγματικά.

Πηγή: ethnos.gr

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ