Newsroom

Newsroom

Γαλλία και Βρετανία εξετάζουν την ανάκληση των πρεσβευτών τους από το Ισραήλ;

Σύμφωνα με δημοσιεύματα διεθνών Μέσων Ενημέρωσης Βρετανία και Γαλλία εξετάζουν το ενδεχόμενο να ανακαλέσουν τους επικεφαλής των πρεσβειών τους στο…

palestine

Σύμφωνα με δημοσιεύματα διεθνών Μέσων Ενημέρωσης Βρετανία και Γαλλία εξετάζουν το ενδεχόμενο να ανακαλέσουν τους επικεφαλής των πρεσβειών τους στο Ισραήλ αντιδρώντας στα σχέδια του Νετανιάχου να επεκτείνει εβραϊκούς οικισμούς εποίκων στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη.

«Η πρόσφατη απόφαση της ισραηλινής κυβέρνησης να οικοδομήσει 3.000 νέες μονάδες κατοικιών απειλεί τη λύση των δύο κρατών και καθιστά δυσκολότερη την επίτευξη προόδου μέσω συνομιλιών. Ζητήσαμε από την ισραηλινή κυβέρνηση να αναθεωρήσει», αναφέρει ανακοίνωση της βρετανικής πρεσβείας στο Ισραήλ που δεν σχολίασε περαιτέρω τα δημοσιεύματα.

Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών από την πλευρά του σχολίασε τα δημοσιεύματα λέγοντας ότι : «υπάρχουν άλλοι τρόποι για να εκφράσουμε την αποδοκιμασία μας».

Προς το παρόν το Ισραήλ δείχνει να αγνοεί τις έντονες αντιδράσεις που έχουν προκληθεί μετά την ανακοίνωση για οικοδόμηση νέων οικισμών εποίκων με τον πρωθυπουργό να δηλώνει πως: «Θα συνεχίσουμε να οικοδομούμε στην Ιερουσαλήμ και σε όλες τις τοποθεσίες που είναι στο χάρτη των στρατηγικών συμφερόντων του Ισραήλ» κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν έκανε χθες λόγο για «θανατηφόρο πλήγμα» στην ισραηλινό-παλαιστινιακή ειρηνευτική διαδικασία μετά και την αποδοχή εκ μέρους του ΟΗΕ της Παλαιστίνης σαν κράτος παρατηρητή.

Ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς επιστρέφοντας στη Ραμάλα, από τα Ηνωμένα Έθνη στη Νέα Υόρκη, έγινε δεκτός από χιλιάδες Παλαιστίνιους που είχαν συγκεντρωθεί για να γιορτάσουν την διπλωματική επιτυχία. «Οι Παλαιστίνιοι έχουν τώρα κράτος» είπε χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο Μαχμούντ Αμπάς.