Newsroom

Newsroom

"Γαλαζιο-πράσινος" καβγάς στη Βουλή για τους πλειστηριασμούς

Απο μια κλωστή φαίνεται οτι κρέμεται η κυβερνητική συνοχή καθώς γαλάζιοι, κυρίως, άλλα και πράσινοι βουλευτές αρνούνται το σχέδιο για…

vouli 16

Απο μια κλωστή φαίνεται οτι κρέμεται η κυβερνητική συνοχή καθώς γαλάζιοι, κυρίως, άλλα και πράσινοι βουλευτές αρνούνται το σχέδιο για τους πλειστηριασμούς.

Οι βουλευτές της Επιτροπής Οικονομικών που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο ανάγκασαν τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη να αποσύρει διατάξεις ενώ η επεισοδιακή συνεδρίαση διακόπηκε για το απόγευμα προκειμένου να γίνει νέα διαβούλευση του υπουργού με τον Γιάννη Στουρνάρα. Μάλιστα, η Ντόρα Μπακογιάννη απαίτησε να έρθει στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, η Φεβρωνία Πατριανάκου χαρακτήρισε “απίθανο” τον γεν. γραμματέα Εσόδων Χάρη Θεοχάρη, ο Θάνος Μωραίτης του ΠΑΣΟΚ δήλωσε οτι “η κυβέρνηση δεν σέβεται το κοινοβούλιο” ενώ οι βουλευτές διεμήνυσαν ότι δεν θα ψηφίσουν τις διατάξεις.

Ο Κωστής Χατζηδάκης τόνισε πως “ότι ειναι μνημονιακή υποχρέωση πρέπει να ψηφιστεί” και έσπευσε να συναντήσει τον Γιάννη Στουρνάρα προκειμένου να εξετάσει την απόσυρση διατάξεων που δεν έχουν δεσμευτικές προθεσμίες και μνημονιακές υποχρεώσεις αλλά και να εξειδικευθούν εκείνες για τις οποίες επείγει η ψήφισή τους, μεταξύ των οποίων είναι οι διατάξεις για το ΦΠΑ, τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων και την παράταση των αναπηρικών συντάξεων.

 

Η Ντόρα Μπακογιάννη ζήτησε να πάει ο κ. Στουρνάρας στη Βουλή για να δώσει εξηγήσεις και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «οι διατάξεις που σας ανάγκασαν να βάλετε ξεπερνούν και τις αντοχές των πιο καλόπιστων υποστηρικτών της κυβέρνησης».

Η Φωτεινή Πιπιλή πρότεινε να μην κλείσει η Βουλή μέχρι τα Φώτα ώστε «να έχουμε το χρόνο να κουβεντιάσουμε και όχι να φτάνουμε σε… ακραίους χαρακτηρισμούς», όπως είπε, ενώ αίσθηση προκάλεσε και η τοποθέτηση της Φεβρωνίας Πατριανάκου, η οποία χαρακτήρισε «απίθανο» τον Γεν. Γραμ. δημοσίων εσόδων Χ. Θεοχάρη.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης ζήτησε «να αποσυρθούν όσες διατάξεις δεν είναι επείγουσες».

Ο Κώστας Μαρκόπουλος είπε: «Αδικείτε την προσπάθεια που κάνει ο υπουργός όταν μέσα στο νομοσχέδιο ευνοείτε τις ΠΑΕ».

Επιφυλακτικός ως αρνητικός εμφανίστηκε ο Πάρις Κουκουλόπουλος. Ο Δημήτρης Παπαδημούλης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι: «Έτσι όπως φέρνει το νομοσχέδιο ευτελίζει κάθε έννοια δημοκρατίας».

«Η Κυβέρνηση δεν σέβεται την λειτουργία του κοινοβουλίου» δήλωσε και ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραίτης, καταγγέλοντας πως ενώ περίμεναν ρύθμιση για πλειστηριασμούς, τελικά πήραν στα χέρια τους πολυνομοσχέδιο… 

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…