Γ. Μάγγος: Η συγκάλυψη της δολοφονίας του Βασίλη είναι μια μεθόδευση προς την ατιμωρησία

«Ο Βασίλης Μάγγος χτυπήθηκε αναίτια από αστυνομικούς.Όταν δεν τιμωρούνται και το ξέρουν αυτό, οι αστυνομικοί γίνονται επικίνδυνοι και η ατιμωρησία γεννά νέα εγκληματική αστυνομική βία».

maggos

Ο Γιάννης Μάγγος μίλησε Στο Κόκκινο και στην Τζούλη Τσίγκα και τον Γιάννη Ανδρουλιδάκη, για την επιχείρηση συγκάλυψης για την υπόθεση του γιου του, Βασίλη, μέσω της άσκησης δίωξης σε τρεις μόλις αστυνομικούς για σωματική βλάβη, αλλά και την άρνηση μιας εισαγγελέως να συνδικαστεί αυτή η δίωξη με τη μήνυση που έχει καταθέσει η οικογένεια.

«18 χρονών ο Βασίλειος Μάγγος είχε σπάσει τη βιτρίνα της Χρυσής Αυγής, γιατί όπως είπε στον εισαγγελέα, δεν ανεχόταν να βλέπει δολοφόνους να κυκλοφορούν στην πόλη. Ποιος εισαγγελέας όμως θα έπαιρνε στα σοβαρά έναν 18χρονο όταν έκανε αυτές τις καταγγελίες; Αν βρισκόταν ένας εισαγγελέας να τον έπαιρνε στα σοβαρά, σήμερα κάποιοι από αυτούς που “έφαγε” το μαχαίρι της Χρυσής Αυγής, ίσως και να ζούσε. Δυστυχώς, τον Βασίλη Μάγγο, τον έφαγε το αστυνομικό μαχαίρι.
Ο Βασίλης Μάγγος χτυπήθηκε αναίτια από αστυνομικούς. Οι συνέπειες ήταν 7 σπασμένα πλευρά, θλάση στο συκώτη και τη χολή, ψυχολογική κατάρρευση, θάνατος. Για το πρωτοφανές αυτό γεγονός υποβάλλαμε μήνυση κατά παντός υπαιτίου. Τελευταία όμως, ένας εισαγγελέας πρωτοδικών Βόλου, καταπνίγοντας κυριολεκτικά την υπόθεση άσκησε αυτεπάγγελτα ποινική δίωξη, μόνο για επικίνδυνη σωματική βλάβη και μόνο εναντίον 3 αστυνομικών και οδηγεί την υπόθεση στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο με δικάσιμο στις 21/10/2022.
Εμείς αγωνιζόμαστε να αποδείξουμε ότι τι; Ότι δεν χτυπήσαν το παιδί μας; Αυτό έγινε μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου, κυριολεκτικά μπροστά στα μάτια της Δικαιοσύνης. Η συγκάλυψη αυτή είναι και μια μεθόδευση προς την ατιμωρησία. Όταν δεν τιμωρούνται και το ξέρουν αυτό, οι αστυνομικοί γίνονται επικίνδυνοι και η ατιμωρησία γεννά νέα εγκληματική αστυνομική βία».

«Όταν συναντώ τη Μάγδα Φύσσα, τον κύριο Τάκη (σσ: πατέρα του Παύλου) και την Ειρηνιώ (σσ: αδερφή του Παύλου), τους γονείς του Ζακ Κωστόπουλου, τη μάνα του Γρηγορόπουλου κοιτάμε ο ένας τον άλλον και δεν χρειάζεται να μιλήσουμε, γινόμαστε αυθόρμητα μια αγκαλιά. Ξέρουμε ότι μας ενώνει κάτι: ο θάνατος των παιδιών μας. Μόνο με αγάπη μεταξύ μας συζητώντας το, ξεγελιόμαστε κάπως και ξεχνιόμαστε. Αν μπορεί να ξεχαστεί ποτέ κανείς, που ποτέ δεν μπορεί να ξεχαστεί».

Με αυτά τα λόγια περιέγραψε ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου, Γιάννης, τη σχέση του με τους γονείς και τα αδέρφια των υπόλοιπων θυμάτων της φασιστικής βίας, με αφορμή τις εκδηλώσεις του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη στα Λιπάσματα της Δραπετσώνας και την έκθεση Μαύρα Πορτραίτα του Δημήτρη Αστερίου.