Newsroom

Newsroom

Φυλακές Αυλώνα: Το κελί-σουίτα, ο VIP κρατούμενος και ο… ανήλικος εφοπλιστής

Ερωτηματικά προκαλεί η αποκάλυψη της «Εφημερίδας των Συντακτών» για ένα… κελί-σουίτα στις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα, το οποίο προοριζόταν για «υψηλούς» κρατούμενους.

57e4b3491dc524cf458b466b

Πρόκειται για ένα κελί με όλες τις ανέσεις, όπως κλιματιστικό, πλυντήριο κ.α., που θυμίζει περισσότερο δωμάτιο ξενοδοχείου παρά κελί φυλακής. Το θέμα είναι: ποιος είναι τόσο μεγαλόσχημος που κρατείται σε ένα τέτοιο κελί;

Σύμφωνα με το directnews.gr, σε αυτή τη «σουίτα» κρατούνταν ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Ντίνος Μιχαηλίδης και ο γιός του Μιχάλης, οι οποίοι είχαν προφυλακιστεί και στη συνέχεια καταδικαστεί (2013) σε κάθειρξη 15 ετών ο καθένας για τις μίζες των TOR M1, που είχαν δοθεί επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Κύπρου αποφυλακίστηκε τον Δεκέμβριο του 2015, κάνοντας χρήση των ευεργετικών διατάξεων του «νόμου Παρασκευόπουλου» για τους ηλικιωμένους κρατούμενους, όμως ο γιος του εξακολουθεί να κρατείται εκεί – προφανώς, είναι ένας… VIP κρατούμενος.



(πηγή φωτογραφιών: directnews.gr)

Πότε και γιατί κατασκευάστηκε όμως αυτό το κελί; Την απάντηση δίνει η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος σε ανακοίνωσή της, διευκρινίζοντας τα εξής:

«Tο συγκεκριμένο κελί στον Αυλώνα είχε φτιαχτεί δωρεάν από εργολάβο ως δείγμα στα πλαίσια εκδήλωσης ενδιαφέροντος από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, προκειμένου να ανακατασκευαστούν όλα τα κελιά με αυτόν τον τρόπο. Ο εργολάβος ζήτησε για όλο το έργο 400.000€ και το Υπουργείο Δικαιοσύνης αρνήθηκε. Έτσι μας έμεινε αμανάτι το συγκεκριμένο κελί και όταν οκτώ ολόκληρους μήνες μετά την κατασκευή του ήρθαν οι κρατούμενοι (πατέρας και γιος) μας υποδείχτηκε να τοποθετηθούν εκεί. Τοποθετήθηκαν με απόφαση του Συμβουλίου της Φυλακής και το γνώριζαν όλοι. Κυρίως για λόγους προσωπικής τους ασφαλείας, όπως έλεγε η σχετική παραγγελία και δεύτερον διότι ο υπερήλικας πατέρας έπασχε από σοβαρότατα καρδιολογικά προβλήματα με πολλαπλά χειρουργεία. Για αυτό άλλωστε αποφυλακίστηκε μετά και από σχετική γνωμάτευση των ΚΕΠΑ, δηλαδή με τις διατάξεις του Νόμου Παρασκευόπουλου».

Υπήρχε λοιπόν, σύμφωνα με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, άνωθεν υπόδειξη να τοποθετηθούν πατέρας και υιός Μιχαηλίδης στο συγκεκριμένο, deluxe κελί…

Βέβαια, δεν είναι αυτό το μόνο «μυστήριο» γύρω από τις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα. Είναι απορίας άξιον ότι σε ένα σωφρονιστικό κατάστημα για ανηλίκους κρατείται ο εφοπλιστής Μάκης Γιαννουσάκης, που έχει καταδικαστεί σε ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη μεταφορά περίπου δύο τόνων ηρωίνης με το περιβόητο πλοίο Noor1, ενώ στις ίδιες φυλακές είχε μεταχθεί τον Αύγουστο του 2015 και ο Δημήτρης Κουφοντίνας, που έχει καταδικαστεί ως ηγετικό στέλεχος της «17 Νοέμβρη», προτού το υπουργείο Δικαιοσύνης ανακαλέσει τη μεταγωγή του και τον μεταφέρει στις φυλακές Κορυδαλλού.

Τι τρέχει τελικά με τις φυλακές Αυλώνα; Πάντως δεν είναι τυχαίο ότι όλα αυτά έρχονται στο φως με αφορμή τη μετακίνηση της διευθύντριας και του αρχιφύλακα των φυλακών…

Βέλγιο: Κατάληψη στο πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ των Παλαιστινίων και υπέρ της πράσινης μετάβασης

GM46aWlXwAAztWj

Βέλγιο: Κατάληψη στο πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ των Παλαιστινίων και υπέρ της πράσινης μετάβασης

Oι φοιτητικές οργανώσεις «End Fossil Ghent» και «Ghent Students for Palestine» ένωσαν τις δυνάμεις τους…

Σέρες: Καταγγελία για βιασμό 14χρονης από τον πατριό της – Από την ηλικία των 7 ετών

βια ενδο

Σέρες: Καταγγελία για βιασμό 14χρονης από τον πατριό της – Από την ηλικία των 7 ετών

Η 14χρονη με την μητέρα της πήγαν στην Αστυνομία για να καταγγείλουν περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας…