Newsroom

Newsroom

Φθιώτιδα: Νεο περιστατικό με μεταφορά παιδιών σε σχολείο- Έβαλαν πρωτάκια σε λάθος σχολικό

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια, δύο μαθητριών  της Α’ τάξης του δημοτικού σχολείου, στην Φθιώτιδα   

w18 12493014438220SXOLIKO1000

Μετά το περιστατικό με το σχολικό στη Βάρκιζα, άλλο ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στη Φθιώτιδα, προκαλώντας εύλογους προβληματισμούς για τις ευθύνες μεταφοράς των παιδιών από και προς το σχολείο, κυρίως παιδιών απομακρυσμένων περιοχών. Δύο μαθήτριες της Α’ τάξης του δημοτικού σχολείου δεν επέστρεψαν στο σπίτι τους το μεσημέρι καθώς ανέβηκαν σε λάθος λεωφορείο.

Αγωνία από τους γονείς για τις μαθήτριες 

Το μεσημέρι γύρω στις 14.00 περίμεναν να παραλάβουν τις μικρές μαθήτριες αλλά όταν έφτασε το σχολικό λεωφορείο, τα 
παιδιά δεν ήταν μέσα. Ο οδηγός δεν μπορούσε να δώσει κάποια εξήγηση και το τηλέφωνο του σχολείου δεν απαντούσε.

Οπως αναφέρει το τοπικό μέσο, οι γονείς πήραν τα αυτοκίνητά τους και πήγαν κατευθείαν στο σχολείο με την ελπίδα ότι θα είναι μέσα σε κάποια αίθουσα. Εκεί βρήκαν μόνο την καθαρίστρια και άρχισαν με αγωνία να ψάχνουν αίθουσες, ντουλάπες και κάθε πιθανό σημείο που θα μπορούσαν να βρίσκονται τα κοριτσάκια τους.

Μαζί με συγγενείς και άλλους έψαχναν τα παιδιά

Επειτα, αναζήτησαν και βρήκαν στο σπίτι της, τη σχολική τροχονόμο η οποία είπε ότι θυμάται τα κοριτσάκια το πρωί όταν πήγαν σχολείο, αλλά δεν τα είδε να φεύγουν. Οι γονείς σε κατάσταση σοκ ενημέρωσαν το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα που κινητοποιήθηκε άμεσα και μαζί με γονείς και συγγενείς άρχισαν να αναζητούν τις μικρές μαθήτριες μέσα σε όλη τη Μακρακώμη.

Τελικά σε συνεργασία με την αστυνομία και το ΚΤΕΛ Φθιώτιδας που επικοινώνησε με όλους τους οδηγούς κατάφεραν να εντοπίσουν τα δύο κοριτσάκια στο σχολικό λεωφορείο που είχε φτάσει στο ορεινό χωριό Τυμρφηστός, το οποίο είναι σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση από το δρομολόγιο προς Τσούκα, που ήταν ο προορισμός τους.

Σύμφωνα με το νόμο οι δάσκαλοι και διευθυντές του σχολείου δεν εμπλέκονται με την μεταφορά των μαθητών. Βάσει του νόμου δηλαδή για τις μετακινήσεις/μεταφορές μαθητών (είναι νόμος του 1985, που τροποποιήθηκε το 1992 και το 1997) το εκπαιδευτικό προσωπικό δεν εμπλέκεται στην μεταφορά των μαθητών, ειδικά από το σχολείο προς το σπίτι, αλλά ο φορέας που συμβάλλεται για την μεταφορά τους. Συνήθως στα λεωφορεία του ΚΤΕΛ (όταν και όπου το ΚΤΕΛ αναλαμβάνει με σύμβαση το έργο της μεταφοράς των μαθητών) υπάρχει, πέραν του οδηγού ένας ακόμη, ως συνοδός των παιδιών. Στις περιπτώσεις των σχολείων δε που υπάρχει σχολικός τροχονόμος (ο θεσμός ισχύει προαιρετικά με τη συνεργασία του σχολείου, του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και του εκάστοτε δήμου) μπορεί και ο σχολικός τροχονόμος να συμβάλλει, κυρίως όταν τα παιδιά απαιτείται να διασχίσουν δρόμο για να επιβιβαστούν στο λεωφορείο. Ο συνοδός εντός του λεωφορείου είναι εκείνος που βοηθά τα παιδιά να ανέβουν για να επιστρέψουν στο σπίτι τους. Σε πολλές περιπτώσεις, βέβαια και οι δάσκαλοι της τάξης βοηθούν, χωρίς να έχουν εκ του νόμου τη σχετική ευθύνη, ειδικά τα μικρά παιδιά να ανεβούν στα λεωφορεία για να επιστρέψουν στο σπίτι τους.

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ