Newsroom

Newsroom

Φρέντι Μπελέρη: Όταν είχε συλληφθεί στα σύνορα με καλάσνικοφ – Η ιστορία απ’ τον Μάρτη του 1995

Λίγοι θυμούνται την άγνωστη ιστορία στην οποία ο Φρέντι Μπελέρη είχε πρωταγωνιστήσει

Μπελέρης

Κίνηση ματ αποφάσισε να κάνει η Νέα Δημοκρατία στο ευρωψηφοδέλτιο της πριν από μερικές ημέρες, καθώς όπως ανακοινώθηκε και τη Δευτέρα που μας πέρασε σε αυτό θα βρίσκεται και ο Φρέντι Μπελέρη, ο φυλακισμένος δήμαρχος Χειμάρας.

Για πολλούς μάλιστα αυτή η υποψηφιότητα είναι το δυνατό χαρτί της κυβέρνησης, καθώς ο Μπελέρη είναι ένα πρόσωπο που μπορεί να τραβήξει τα πιο… δεξιά στρώματα που χάνονται με το τσουβάλι, με την ιστορία της φυλάκισης του (για εξαγορά ψήφων) να μην εμποδίζει τη ΝΔ να τον συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο.

Φρέντι Μπελέρη: Η ιστορία της σύλληψης του το 1995 – Τα καλάσνικοφ και τα ελαφρυντικά

Βέβαια αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Φρέντι Μπελέρη απασχολεί τη δικαιοσύνη και τα πρωτοσέλιδα, καθώς το μακρινό 1995 είχε πρωταγωνιστήσει σε μια ιστορία που σίγουρα δεν τον τιμά καθόλου.

Πιο συγκεκριμένα, τα ξημερώματα της 19ης Μαρτίου συνελήφθη μαζί με συνεργούς του από Ελληνες συνοριοφύλακες κοντά στο Δελβινάκι Ιωαννίνων καθώς μετά από έλεγχο σε δυο αυτοκίνητα αποκαλύφθηκε ότι μετέφεραν εννιά αυτόματα πολεμικά όπλα Καλάσνικοφ, 2 πιστόλια, ξιφολόγχες, ασύρματους, φόρμες παραλλαγής και κουκούλες.

Η συγκεκριμένη υπόθεση μάλιστα είχε προκαλέσει μεγάλο ντόρο, καθώς εκείνη την εποχή υπήρχε τεταμένο κλίμα στα σύνορα Ελλάδας – Αλβανίας.

Μάλιστα η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» είχα κυκλοφορήσει σε πρωτοσέλιδο την υπόθεση:

1329d97f0e1f46de9ab74148f63962f5

Θυμίζουμε επίσης ότι εκείνη την περίοδο επίσης, έναν χρόνο πριν τη σύλληψη, άγνωστοι είχαν περάσει τα σύνορα και είχαν δολοφονήσει 2 Αλβανούς στρατιώτες και υπήρχε φόβος ότι η συγκεκριμένη σύλληψη Μπελέρη και των άλλων ατόμων είχαν σχέση με το περιστατικό αυτό.

Παρακάτω μάλιστα, σε άρθρο της εποχής από «ΤΑ ΝΕΑ», βλέπει κανείς το όνομα του Φρέντι Μπελέρη στους κατηγορούμενους αλλά και τον λόγο που η ποινή του είχε μειωθεί εκείνη την περίοδο, καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση έκαναν απλή και όχι διακεκριμένη μεταφορά και κατοχή όπλων.

Πιο συγκεκριμένα σε αυτό αναφέρεται: «Οι δικαστές, όμως, χθες τους έκριναν μεν ενόχους αλλά για απλή και όχι διακεκριμένη μεταφορά και κατοχή όπλων. Με την απόφασή τους μείωσαν τις ποινές τους, επιβάλλοντάς τους φυλάκιση από 18 έως 20 μήνες με τριετή αναστολή, καθώς τους αναγνώρισαν τα ελαφρυντικά του προτέρου εντίμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη τους.

Το δικαστήριο μάλιστα έκρινε τον έναν από αυτούς, τον Άγγελο Κοκαβέση, αθώο. Σε πρώτο βαθμό είχε τιμωρηθεί με 3ετή φυλάκιση. Αντίθετα, κηρύχθηκαν ένοχοι οι Γιώργος Αναστασούλης, Απόστολος Καρβελάς, Γιώργος Χρήστου, Φρέντυ Μπελέρης, Μάριος Κούτουλας, Χαράλαμπος Παπάς και Γιώργος Παπάς.

Μπελερη

Πάντως αρκετός κόσμος δείχνει την τεράστια του αντίθεση προς την υποψηφιότητα Μπελέρη, με χρήστες του Twitter να σχολιάζουν:

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Ραγδαία αλλαγή με δύο κακοκαιρίες και… χιόνια – Τι θα γίνει στην Αττική (video)

Τέμπη: Οργή συγγενών των θυμάτων κατά Άδωνη-«Όταν δεις την δικογραφία θα τρέχεις να κρυφτείς γιατί μας έχεις φλομώσει στο ψέμα»

Παπανώτας: Αποχώρησε όταν ήταν η «ώρα» του Βερύκιου – Τι δήλωσε η Τσιμτσιλή (video)

Oργή των συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ κατά Χρυσοχοϊδη για τον αστυνομικό που σκοτώθηκε στο Πασαλιμάνι (video)

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…